Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Pártügy lett az építkezésből

Csongrád - Engedély nélkül kezdték, visszabontották, majd megépítették a polgárőrszékház tetejét Csongrádon. Hogy az ebből fakadó vita, vagy a korábbi, nyilvános szócsaták vezettek-e ide, nem tudni, de az egyesület vezetőjét, a fideszes városatyát most ki akarják zárni a frakcióból.
– Megszüntették ellenünk az eljárást, igaz, emiatt kétszer kellett a tetőt megépíteni. A névtelen levél nyomán kirobbant ügy után visszabontottuk, ameddig elkészültünk a szerkezettel, majd néhány óra múlva megérkezett az építési engedély – közölte a csongrádi városatya, a helyi polgárőrök elnöke, Nagypál Sándor. A konfliktusról megírtuk: az egyesület kérvényezte, hogy tetőt építhessen a székházra, de a munkát még azelőtt elkezdték, hogy kézhez kapták volna a szakhatóság beleegyezését, ezt pedig a városházára címezve valaki egy névtelen levélben megírta.

Nagypál Sándort ki akarják zárni a frakcióból.
Nagypál Sándort ki akarják zárni a fideszes frakcióból.

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen a levelet fel is olvasta Nagypál Sándor, illetve elmondta, hogy a tető nagyon rossz állapotban volt, rendszeresen beázott, ezért nem várhattak a munkával. Kőrösi Tibor polgármester ezt a magyarázatot nem tartotta kielégítőnek. Úgy érvelt, hogy ő minden téren a jogszerű eljárásokat szereti, márpedig az engedély még nem volt meg, a szabályok pedig mindenkire vonatkoznak. Kettőjük polémiájából egy igen éles hangú, személyeskedő vita kerekedett.

A székház ügye szerencsésen végződött ugyan, hiszen a polgárőrök több mint 2000 óra önkéntes munkával, 2,8 millió forintból végül felhúzták a már zöld utat kapott szerkezetet, a használatbavételi engedélyt is megkapták, utórezgései azonban vannak a történetnek. Nagypál Sándor az önkormányzati testületben a Fideszt erősíti, a párt helyi szervezetének taggyűlésén azonban nemrég felvetődött: a városatyát szívesebben látnák a frakción kívül. Az okokról úgy hírlik: egyrészt a frakciótagok szerint a városatya belső információkat ad ki, másrészt az olykor igen sarkosan megfogalmazott, az áprilisihoz hasonló polémiához vezető nézetei is sokat nyomhattak a latban. Ezen az összejövetelen Nagypál is jelen volt. Azt mondta, hogy egyelőre nem született döntés az ügyében, de úgy tudja: kizárásáról fölsőbb fórumon is egyeztetni kell. A politizálást mindenképpen folytatja, jelentette ki. A frakció vezetője, Pap Gabriella alpolgármester nem kívánt nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 14. pirosmanci 2013. május 18. 09:02
  „Turul2! (11., 2013.05.14. 20:50)
  A lap már megint "remekelt". A képen ugyanis nem a cikkben szereplő épület van, hanem a Fő utcai utazási iroda. (Nagypál stimmel.)”
 • 13. deszka 2013. május 16. 08:33
  „Igaza van,ezért szólítsuk fel a városvezetést,hogy távozzanak!!!!”
 • 12. oszi1 2013. május 15. 23:56
  „Gyökeres változás kellene a városvezetésben,de nem olyan emberekkel,mint amilyen múlttal rendelkeznek a mostaniak.
  Azok már leszerepeltek.Múlban és jelenben is.”
 • 11. Turul2 2013. május 14. 20:50
  „"Nagypál meg hidegebb éghajlatra készül, hogy utazási iroda előtt nagykabátban fotóztatja magát?"
  Lehet,hogy pufajka? :-)”
 • 10. Turul2 2013. május 14. 20:34
  „Tisztelt natessek!
  Nem szárnyal a fantáziája :-) Aki csongrádi az tudja és nem felejti,de Ők még nincsenek a célkeresztben.”
 • 9. Power 2013. május 14. 19:49
  „"Aki nincs velünk, az ellenünk van."”
 • 8. natessek 2013. május 14. 17:30
  „Tisztelt Turul2!

  Ha nem fideszes bérenc, bátran elmesélem Önnek, hogy Nagypál mellett a másik két szereplőnek is csodálatos lehet a múltja. Egykor, még boldog csongrádi tengődőként hallottam cégvarázslatokról, adósságokról és különösen érdekes karrierről, és félhazug életrajzról is. Na persze az is lehet,hogy csak a fantáziám szárnyal, az emlékezetem meg csal. Isten, a haza, meg a TEK bocsássa meg nekem! :D”
 • 7. Turul2 2013. május 14. 15:34
  „Tisztelt natessek!
  Részemről biztos nem jön el a "narancssárga árpádsávos" korszak (a narancs nem lesz benne),de a tény az tény!Az is tény,hogy fideszesekről van szó és frakción belül marakodnak.Az pedig minősíti a fideszt,hogy annak idején(2010) bevették Nagypál Sándort a frakcióba,Ilyen múlttal: munkásőr(mszmp),kisgazda,összefogás és az összes létező párt tagja volt!!!”
 • 6. natessek 2013. május 14. 14:53
  „Na tessék! Ezt is megéltük: fideszesek turulos márkanéven kommentelnek :D Eljön még a narancssárga árpádsávos zászló ideje is? Hogy más, eljövendő sárga jellegzetességre ne utaljak...(?)

  Nagypál meg hidegebb éghajlatra készül, hogy utazási iroda előtt nagykabátban fotóztatja magát? (Vagy csak kiürült a délmagyar fotótára, és újra képre már nem futja? Mintha ezt már láttam volna egy tavalyi cikkben.)”
 • 5. Turul2 2013. május 14. 14:08
  „A kizárás oka:

  http://www.youtube.com/watch?v=izXE30plky0

  És a többi konfliktus miatt!!!”
 • 4. Turul2 2013. május 14. 13:56
  „" hiszen a polgárőrök több mint 2000 óra önkéntes munkával, 2,8 millió forintból végül felhúzták"
  Akkor most lehet önkéntes csoport munkával építkezni,szüretelni,fóliákban dolgozni vagy nem????Akkor nem kell bejelenteni a dolgozókat,nem kell műszaki ellenőr vagy építésvezető????
  A saját házam építésénél még kellett!”
 • 3. Turul2 2013. május 14. 13:46
  „Tisztelt KamuNeni:
  Nem volt tető,az épület lapos tetős volt.”
 • 2. Norbi56 2013. május 14. 13:38
  „Megítélésem szerint az egész egy "koncepciós" eljárás.
  Érdemes megnézni a (szakszerűen, talán jogászként?) megírt névtelen levelet. Nyilván való, hogy megrendelésre született, vagy az ötletgazda saját kezűleg készítette el. S érdemes megnézni a megcímzett borítékot. Annak a megcímzése valamelyik párt közeli " névtelen levél címző bérírótól" származhat, (egy grafológus barátom szerint) idős, remegő kezű, dohányzó ember írása.
  A levél címzettje az ominózus ülésen arra hivatkozik, hogy a 30 évvel előbbi, diktatúrában élő Magyarországon érzi magát, a megfigyelések és besúgások idejében. Elfelejti a címzett, hogy szinte árulkodnak a mozdulatai és szavai, miszerint köze lehet a koncepciós megrendeléshez, s nem beszél arról az apróságról, hogy a kultúrvilágban a névtelen leveleket olvasatlanul dobják a szemétbe. S szomorú, hogy éppen abban a korban volt divat névtelen levélben feljelentgetni amelytől olyannyira elborzad (?) s amelynek a hatásait ma is magunkkal cipeljük. A címzett nem ezt tette, ügyet kreált egy "besúgó" által szerkesztett levélből, előre tudva, remélve annak következményeit!
  Nem tisztem, nem is védem Nagypál Sándort, néhány alkalommal én magam is vitába keveredtem vele. Viszont nyilvánvaló, hogy ezt az ügyet a cikkben is említettek tudtával kreálták.

  El tudja azt valaki képzelni, hogy miközben sétál a havas-esőben az utcán, felnéz a fák ágai között alig látható tetőre és egyből az jut eszébe, hogy ennek a munkának a megkezdéséhez bizonyosan építési engedély kell és az biztosan nincsen a munkát végzőknek ? Ki lóg a lóláb, ismét kilóg a lóláb !

  http://www.csongradihirek.hu/portal/index.php/koezelet/1131-tragikomedia-acsarkodo-feljelentestl-a-kizarasig

  Érdemes a linkelt cikk alatt szereplő képeket megnézni (beázás, névtelen levél, boríték) a helyzet és az eset tényleges megítéléséhez, és a következtetések levonásához. A kizárási cirkusz már az előkészítés következménye és ez a névtelen levél és a kirobbantott polémia csak közvetlen ok "casus belli" , egy a hatalom számra kellemetlen szókimondó ember eltávolítására !”
 • 1. KamuNeni 2013. május 14. 08:54
  „Nem ertem miert kelene engedely ha beazik a meglevo teto?? Nem ujat epitettek csak ugyanazt ujra csinaltak hogy ne azzon be. Van valakinek ott esze?? Vagy mindenki irigy es burokrata es direct azert csinalja hogy az o szava ervenyesuljon?? Milyen kicsinyesseg!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadj örökbe egy kiskutyát!

A csongrádi Mozi Menza előtti tér a hétvégén a kutyabarát emberek találka helyévé vált. Örökbe… Tovább olvasom