Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Csongrád hírek > Patikaharc Csongrádon

Patikaharc Csongrádon

Csongrád - Hamarosan új patika nyílna Csongrádon, de a városvezetés nem támogatja a Dob utcai üzlet beindítását. A polgármester indoklása szerint a meglévő négy gyógyszertárhoz képest nem nyújtana többletszolgáltatást, és a nyitva tartása is rövidebb lenne. Ennek azonban ellentmond az, amit a Feketesas Pharma irodavezetőjétől megtudtunk.

Bíró Dániel - 2008.10.30. 03:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A csongrádi Dob utcában félig már berendezték azt az üzlethelyiséget, ahol a Pharmainvest csoporthoz tartozó Feketesas Pharma Kft. hamarosan gyógyszertárat nyitna, a Pingvin Patika beindítását azonban – a megyei gyógyszerészkamarával egyetemben – nem támogatja a cég kérelmét véleményező önkormányzat.Végső döntést a tisztiorvosi szolgálat hoz az ügyben.

A polgármester azzal érvel a pénteken a képviselő-testület elé kerülő határozati javaslatban, hogy az új patika nyitvatartási ideje jóval rövidebb, mint a városban jelenleg működő négy gyógyszertáré, továbbá az is szerepel az előterjesztésben, hogy a Feketesas Pharma Kft. új közforgalmú gyógyszertára a városban nem jelent szolgáltatásbővítést, csak piacra törést.

Megkeresésünkre Bedő Tamás újfent hangsúlyozta, meggyőződése, hogy a Dob utcai patika nem nyújt többletszolgáltatást a versenytársakhoz képest, ezért fenntartja korábbi álláspontját.

A Központi Gyógyszertár Csongrádon. Eddig négy patika versengett a vásárlókért A szerző felvétele
A Központi Gyógyszertár Csongrádon. Eddig négy patika versengett a vásárlókért A szerző felvétele

Utánanéztünk, és kiderült: a Központi Gyógyszertár heti 70, a Kabay Patika heti 54, a bökényi heti 47,5, míg a Szőlőhegyi úti Jakabházy Patika heti 47 órát tart nyitva. A Pingvin Patika heti 60 órás nyitva tartást vállalna – hétköznapokon 8 és 19 óra, szombaton 8 és 13 óra között fogadná a vásárlókat –, és az ügyeleti szolgálatot is ellátná. Vagyis a Központi Gyógyszertár kivételével az összes többi csongrádi patikánál többet tartana nyitva.

Tucatnyi munkahely

10-12 embert –gyógyszerészt, gyógyszerészasszisztenst, adminisztrátort és takarítónőt – foglalkoztatnának a csongrádi Pingvin Patikában, amelynek iparűzési adója Csongrádra kerülne – tudtuk meg Vargáné Pipicz Andreától, a Feketesas Pharma irodavezetőjétől. A gyógyszertárban lehetőség lenne bankkártyás fizetésre, illetve törzsvásárlói pontgyűjtő rendszert vezetnének be.  A pontokat összes patikájukban és a napokban megnyílt szegedi üzletükben lehetne beváltani. Az önkormányzati minősítés kapcsán csak annyit jegyzett meg az irodavezető asszony, remélik, mindenki érzékeli majd, hogy gyógyszertáruk valódi többletszolgáltatást kínál.

Az ügyről meg szerettük volna kérdezni Somogyi Árpádot, az önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista elnökét, de ő érintettség okán – családja működteti a Jakabházy Gyógyszertárat – nem kívánt nyilatkozni lapunknak. Ezután felhívtuk Murányi Lászlót, az Összefogás Csongrádért Egyesület egészségpolitikusát, aki azt mondta, nem avatkozik bele a dologba, mert korábban a helyi gyógyszerészek erre kérték. Ezért a vitában sem vesz részt, és szavazni sem fog erről az előterjesztésről a pénteki tanácskozáson.

– Mindenütt verseny van, csak Csongrádon ne legyen? – tette föl a költői kérdést Szegedi Györgyné. A szocialista színekben egyéni mandátumot nyert képviselő asszony szerint amit az előterjesztésben leírtak, nem állja meg a helyét.

Ez vonatkozik a nyitva tartásra és a szolgáltatásra is. – Biztos forrásból tudom, hogy a csongrádi patikák közül elsőként a Dob utcaiban lehetne bankkártyával fizetni. Azt is hallottam, hogy a hűséges vásárlók mindenféle kedvezményeket kapnának, és bizonyos gyógyszerekre akciókat szerveznének. Mi ez, ha nem szolgáltatásbővítés? – fogalmazott Szegedi Györgyné.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 23 hozzászólás
Moderálásra küldöm 23. Nemzet 2008.11.08. 23:17

Egy új vállalkozás adó-forintokat hozhat az önkormányzatnak, feltételesen a városnak. De miért nem hallani ez Bokroson, Felgyőn, Csanyon, ...?

Moderálásra küldöm 22. Kolompár Istvánka 2008.11.07. 16:36

Kuci!

Kérdtem már, hogy változzon!
Változzon már...

Moderálásra küldöm 21. Kuci 2008.11.04. 08:18

Tisztelt Varga Ádám !

Nem is értem egy képviselő , ilyen lenne ebben a FALU-ban !
Áááááá dehogy úgye ?
Sosem éltek vissza a közfeladat ellátásukban játszott szerepükkel , ugye ?! Pedig már tényleg kezdtem hinni a csodában ( Fölleg az Öszödi beszéd után, ahol Csongrádott is ketten képviselték , erkölcsi tartásukat mutatva ki is léptek a pártból . vagy nem jól tudom ? )

Moderálásra küldöm 20. Varga Ádám 2008.11.03. 15:58

Az új Patikalánc 3 tulajdonosa: MUSZTAFA SZULEJMÁN török állampolgár, egy német állampolgár és nem utolsó sorban egyetlen magyar a tulajdonosok között a Csongrád Megyei főügyész (Érdekes)
Külön megköszönöm Szegediné képviselőasszonynak, hogy oly szorgalmasan asszisztált nekik. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a képviselőasszony lánya az új patikában szeretne dolgozni egyszerű asszisztensként ha megnyílik, annak ellenére, hogy jelenleg is működő csongrádi patika tanította ki. (Ez is érdekes nem?)
Egyébként Ő volt az egyetlen az összes képviselő között aki nem állt a csongrádi patikusok mellé a török veszedelemmel szemben.

Moderálásra küldöm 19. papa2 2008.11.03. 12:59

csoda város, csoda képviselőkkel - tisztlet a kivételnek- csoda polgármesterrel

hajrá csongrád !!!!!

Moderálásra küldöm 18. csongrádi 2008.11.03. 12:55

nehezen tudom elfogadni, hogy ilyen felkészületlen volt a beterjesztő.
csak Tarr Ágnes látszott felkészültnek az egész vita során és lám a tények beeszélnek, hajrá ágnes !!!

modern kapitalizmusban élünk, a szabad piac áldásos eu piacán.
mit kell ezen meglepődni ?
vagy még mindig mételyez a múlt tisztelt elvtársak ,

Moderálásra küldöm 17. mikimaus 2008.11.01. 16:21

Elnézést kérek polgármesterur!
Nem tudom volt-e már ön egy modern patikában?
még a föutcai régi boszorkánykonyha is,egy elavult,sötét barlang,
ahol a betegek a hossú várakozásban,még betegebbek lesznek!!!
Ezen a téren sem ártana egy KIS konkurencia a város egészségszogáltatásának.

Tisztelettel.
Egy egykori Csongrádi lakos

Moderálásra küldöm 16. egy kivűl álló 2008.10.31. 17:27

Tisztelt csongrádiak! El kell fogadni , hogy a mai világban versenyhelyzet van, ez ellen nem lehet mit tenni! A régi patikák megtalálják majd az új lehetőségeket csak egy kicsit szét kell nézniük, nem a régi megszokott módon kell az üzletmenetet vinniük tovább.Én már hallottam egy lehetőségről ami több városban remekül működik,csak egy kicsit nyitottabbnak kell lenni!!!

Moderálásra küldöm 15. Kuci 2008.10.31. 15:49

T. Kolompár !

S nem vagyok sértödős tipus , hissz ezért van a fórum mindenki leírja amit szeretne . Hévvel vagy hévnélkül ! Köszönöm válaszát .

Moderálásra küldöm 14. Kolompár 2008.10.31. 14:54

Kuci!

Nekem el kezdett tetszeni a stílusa. Ön bizonyára egy komoly Hölgy, aki ha valamit eltervez véghez is viszi.
Viszont elnézést szeretnék kérni az előző magatartásomért...
Intelligens, bátor, bizonyára akkor valamiféle "köztisztviselői szférában dolgozhat.


23 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...