Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Patrik már gyógyul, de a hitelek ketyegnek

Csongrád – Azon az októberi napon hajnalban eltörtem a bokámat, estére pedig megtudtam, hogy a fiam rákos. Három hónap táppénzem köddé vált, anyagilag is padlóra kerültünk – mondja a csongrádi édesanya. A fia gyógyul, most a tartozások réme lebeg a fejük felett.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
– Az utolsó szálig kihullott ősszel Patrik haja. Voltak olyan napok, amikor arra gondoltam, jobb ha felkészülök arra, hogy meghal – mutatott egy fényképet Piglerné Dombai Éva. A csongrádi asszony egyedül neveli 16 éves fiát, Pigler Patrikot, akinek a szervezetében október végén áttétes daganatokat találtak. A fiú korábban sportos életet élt, úszott, vízilabdázott, kenuzott. A diagnózis előtt egy évvel kezdett az állapota romlani, de az első jelekre nem is figyeltek. Szúró mellkasi fájdalmai voltak, egyre gyakrabban hiányzott az iskolából egy-egy napot. A környezete arra gyanakodott, hogy csak egy kis lógásra vágyik, szimulál.

– Aztán a barátai is észre vették, hogy fogyott, nem olyan a kedve és az étvágya, mint korábban, úgyhogy október végén egy alapos kivizsgálást kértem a szentesi kórházban. Három nap múlva már a szegedi onkológián feküdt a fiam – részletezte. Patrik belső szervein rosszindulatú daganatokat találtak: a rákos sejtek a szívaortát, a májat, a hasnyálmirigyet is elérték. Naponta 53 szem gyógyszert és kemoterápiás kezelést kapott. Vannak olyan időszakok, amelyekre egyáltalán nem emlékszik a fiatal fiú, néha pedig annyira elkeseredett, hogy azt mondta: elég volt a kezelésből, akármi lesz, haza akar menni.
 
Patrik és az édesanyja rettenetes időszakon van túl, a jövő miatt még ma is aggódnak. Fotó: Králik Emese
Patrik és az édesanyja rettenetes időszakon van túl, a jövő miatt még ma is aggódnak.
Fotó: Králik Emese

Olvasóink is segíthetnek

Az iskolatársai korábban jótékonysági koncertet szerveztek Patriknak, a bevételt felajánlották a családnak. Olvasóink is segítséget nyújthatnak a csongrádi fiúnak és édesanyjának. Az OTP Banknál vezetett 11773353-01078516-os számú bankszámlaszámra küldhetik adományaikat. 

 
– A baj mindig csőstül jön. Azon a bizonyos októberi napon hajnalban eltörtem a bokámat, estére pedig megtudtam, hogy a fiam rákos. Fogalmam sincs, hogyan csináltuk végig. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy – máig sem sikerült tisztázni, pontosan mi történt, de – három hónap táppénzem köddé vált ez idő alatt. Ez, az utazás költségei, a váratlan kiadások, a táplálékkiegészítők vásárlása padlóra küldtek minket anyagilag. Rengeteg tartozásunk halmozódott fel: lakáshitel, közüzemi díjak, amelyeket egyedül nem tudunk rendezni – árulta el a biztonsági őrként dolgozó Éva.

Bár aktív sejteket még találtak az orvosok, Patrik állapota szerencsére most kielégítő, az édesanyjával együtt nagyon bizakodóak. A fiú a csongrádi Sághy-szakközépiskola tanulója, gépi forgácsoló szakra jár, és szeretné befejezni az iskolát. Az idei tanévet már biztosan elveszíti, mert egyelőre nem mehet nagyobb közösségbe, de jövőre újra beül a padba. Ha felnő, kamionos szeretne lenni, mesélte. – A tévében van egy sorozat erről az életformáról. Az az álmom, hogy én is távoli vidékeken, extrém körülmények között fuvarozzak – avatott be a terveibe.

Olvasóink írták

 • 6. boros56 2013. április 29. 14:33
  „Valószínü nem is tudod, de örülök, hogy anyagilag is segíthettem.
  Figyelj 4.fenyő szavaira, ne is gondolj rá mi történt veled, csak arra, hogy mennyi jó vár még rád (kamion, bulik, csajok).
  Csapj bele!”
 • 5. csillogás 2013. április 23. 20:57
  „Mielőbbi gyógyulást!!”
 • 4. fenyő 2013. április 23. 13:14
  „Tudom, nagyon nehéz ebben a helyzetben mosolyogni, de én is azt mondom, meg kell tanulni a legkeservesebb körülmények között is pozitívan gondolkodni. Biztos iszonyú napokon vagy túl, de nem adhatod fel : Neked itt, ezen a Földön még dolgod van ! Bízzál a felépülésben. Édesanyád , barátaid, orvosaid segítenek neked ebben.
  Én is mielőbbi gyógyulást kívánok így ismeretlenül is.
  Fiatal vagy, meg fogsz gyógyulni ! Csak ne add fel!”
 • 3. Roland1000 2013. április 22. 22:12
  „Én is kívánom, hogy Patrik gyógyuljon meg!”
 • 2. tucat 2013. április 22. 22:08
  „Nahát! Milyen csinos, helyes kis fickó ez a Patrik! A cikkből azt is megtudtam, hogy jóravaló, rendes, szorgalmas is. Nem hiába néz fel rá büszkén az édesanyja!
  Hanem, Patrik, te is büszke lehetsz az édesanyádra, mert szeret, és minden erejével támogat téged! Tudom, te is igyekszel, de egy valamit még feltétlenül el kéne lesned tőle; ha lepillantasz rá, láthatod az arcán, miről beszélek: mosolyog rád! Ugye, te is tudsz mosolyogni? Ha igen, ne spórolj ezzel a tudásoddal, mert sokat segítesz vele, például édesanyádnak is, aki, ha hiszed, ha nem, teljesen feltöltődik a mosolyodtól, és csodákra lesz képes! És, persze, a te szervezetedben is előnyös változásokat indít be a mosoly, például felerősíti az immunrendszeredet, amely sokkal hatékonyabban tudja rendbe hozni az egészségedet. :)

  Nem hiszed? Próbálgasd csak, s majd meglátod! ;) A legjobb gyógyszer a világon - a többit se hanyagold azért ;) -, ráadásul ingyen van, és a mellékhatásai is kedvezőek! :)

  Ha nem ellenzed, elmentem a fenti képet, hogy időnként rátok mosolyoghassak. :)
  ({)”
 • 1. toth.andras.akos 2013. április 22. 20:01
  „Ilyen fiatalon... Teljes szívemből kívánok mielőbbi gyógyulást, kitartást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyufával játszottak a diákok

A csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola Kollégiumában tartottak parancsnoki… Tovább olvasom