Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Patriknak gyűjt egy zöldséges

Csongrád - Mucsi Istvánné zöldségesboltjában hónapok óta gyűjt Blázsik Patriknak. Eddig kilenc befőttesüveg telt meg apró- és papírpénzzel. Az adományt akkor kapják meg Patrikék, amikor akarják.
Blázsik Ildikó és nyílt gerinccel született kisfia, Patrik sokáig nem is sejtette, hogy a csongrádi Fő utca legrégebben működő zöldségesboltjában körülöttük forog a világ. Pedig az üzlet tulajdonosa nem is ismerte őket, csak lapunkból értesült arról, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük. Mucsi Istvánné az egy- és kétforintos érméket a Máltai Szeretetszolgálatnak kezdte gyűjteni, de amikor tavasszal arról olvasott, hogy egy csongrádi anyuka is megérdemelné a segítséget, arra kérte a karitatív szervezet aktivistáját, hadd maradjon a befőttesüveg.

– Az első nagyon gyorsan megtelt. Pedig nem tettünk egyebet, csak elmeséltük a vevőknek Ildikó és Patrik történetét – mondta a kezdetekről a boltvezető. A kis család állhatatossága megindította az embereket, akik először csak aprójukat, aztán már nagyobb összegeket is felajánlottak. Volt olyan vevőjük is, aki külföldön él, de amikor hallott az anyukáról és kisfiáról, kétezrest tömködött bele a felcímkézett üvegbe, majd mikor újra Csongrádra jött, megint ugyanannyit, minden szó nélkül.

Ildikóék hálásak

– Nyáron tudtam meg, hogy egy csongrádi üzlet magánakciót indított. Nagyon meglepődtem a kezdeményezésen, de jólesett látni, milyen segítőkészek az emberek. Az pedig kész csoda, hogy az alapítványügy után mernek ránk pénzt áldozni a csongrádiak. Ezúton is köszönjük a támogatásokat – nyilatkozta megkeresésünkre Blázsik Ildikó.

 
– Először arra gondoltunk, ahogy megtelnek, átadjuk Ildikóéknak, de aztán arra lettünk figyelmesek, hogy a pénzzel teli üvegek látványa még inkább kíváncsivá teszi a vevőket, és még azokat is adományozásra sarkallja, akik szintén támogatásra szorulnának – mesélte Mucsi Istvánné. Most a tizedik perselynél tartanak. Más módon, műanyag kupakok gyűjtésével is segítik Patrikot, aki alig várja, hogy megérkezzen hozzá az új szállítmány.

A boltvezető először Patrik nagymamájának árulta el, mibe is fogtak bele. Később a kis családot is elhívták az üzletbe, hogy lássák, mennyien gondolnak rájuk. – Akkor adjuk át Ildikónak az összeget, amikor ő kéri – mondta lapunknak Mucsi Istvánné.

– Mi szívesen gyűjtünk nekik továbbra is. És amíg adnak az emberek, mert a jó cél érdekében igenis boldogan adakoznak, kint hagyjuk a perselyeket. Nekik minden egyes forint számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Koór megtette, a Koór mehet

Csongrád - A csongrádi fürdőt is működtető Idegenforgalmi Kft.-t megszünteti a tulajdonos önkormányzat, az ügyvezető Koór György megbízását már visszavonták. Tovább olvasom