Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Pelletgyártásról vitáztak Csongrádon

Csongrád - Miközben a gyermekvédelmi támogatásban részesülők száma drasztikusan emelkedett 2008-hoz képest, a csongrádi önkormányzatot terhelő szociális, gyermekeket érintő kiadások nagysága tavaly 10 százalékkal, 13,5 millió forintra csökkent – hangzott el a képviselő-testület pénteki ülésén.
Az is felmerült, gondot okoz Csongrádon, hogy problémás családból nem lehet azonnal kiemelni gyermeket, mert nincs hol elhelyezni a veszélyeztetett kiskorúakat. A témáról készült beszámolót viszont elfogadta a grémium.

Nem várt vitát hozott a Víz és Kommunális Kft. tervezett fejlesztése. Az önkormányzati cég pályázati forrás felhasználásával pellet gyártó üzemet létesítene Bercsényi utcai telephelyén, ahol hulladékból évi 1000 tonna tüzelőanyagot állítana elő, és 8-10 főnek adna munkát. Több városatya sérelmezte, hogy csak a benyújtási határidő utolsó napján került a városvezetés elé a kérdés. Bár az üzem az ipari parkban épülne, mivel belterület, a szocialistáktól Somogyi Árpád és Havasi Jánosné is azt firtatta, odavaló-e egy ilyen beruházás, nem fogja-e zavarni a közelben élőket. Pap Gabriella arra hívta fel a figyelmet, hogy szakhatóságok feladata eldönteni, megépíthető-e lakóövezet közelében egy ilyen üzem. Szavazás előtt Havasi Jánosné azt kérdezte az ülést vezető Gyovai Gáspártól, voksol-e. Az alpolgármester igennel felelt, mire a képviselőasszony megjegyezte, érintettség is fennáll, hiszen Gyovai Gáspár fia is ennél a cégnél dolgozik. A többség végül jóváhagyta, hogy a cég határidőre benyújtsa pályázatát.

A képviselők módosították a piroskavárosi piac nyitva tartását: kedden és pénteken már 10 órától lehet majd árusítani. A csatorna- és ivóvízhálózatot, illetve a fürdőt működtető Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. 2010-es üzleti tervét páran kritikával illették, például kevesellték a fürdő bevételét. Erre Balogh Pál ügyvezető leszögezte, soha nem lesz eredményes a fürdő üzemeltetése, de ha elkerülne a cégtől, 20 milliós tehertől szabadulna meg.

Olvasóink írták

 • 9. triniti 2010. május 09. 06:43
  „Akkor is az ipari park területén vannak! Ne mi döntsük el, hogy az ipari park melyik szegletében mit lehessen csinálni! Az diktatúrának hívják! Egyenlőre pedig örüljünk, hogy egyáltalán van valami, kb 10 embernek jelentene munkát, és bevételt is hozna!!!!!!!! Gazdasági elveken működő cégből pedig nincs sok (nincs) csongrádon. Na ezen kellene változtatni! De sajnos a csongrádi embereknek a fejében kellene legelőszőr, mert óriási az elmaradásunk a térséghez képest...”
 • 8. Hoppá 2010. május 07. 20:02
  „triniti!
  Tudod, hogy mekkora az Ipari park? Több hektáros terület, ahol nyugodtan el lehet helyezni egy ilyen tevékenységet. Csinálják meg, drukkolok nekik, bár nem a város kellős közepén van az ipari park, de bocsánat a városből kiszállított szemét egy részét visszahordani,és a lakóházak és üzemek között pelletté feldolgozni, nem biztos, holgy a legjobb ötlet akkor, amikor van szabad terület. Az egyik hozzászóló szerint egy szín, ami most meg van, ezen múlik. Ha ekkora beruházásra van p-énz és elképzelés, legyen pénz egy szín megépítésére is. MIndez különösen akkor, amikor mindenki a környezet védelméről az egészséges környezetről beszél, nem utolsó szempont.”
 • 7. triniti 2010. május 03. 08:19
  „Azt hiszem nem én jelöltem ki a város kellős közepén egy ipari parkot...., kérdem én? hová telepítsék, ha nem az ipari parkba? Ezen kívül, ez egy pályázat: sajnos a "kedves" lakosság fenézik szelektíven gyűjteni, az ált iskolás tanárok nem engedik az iskolák területén a szelektív hulladék elhelyezőket, stb ezért a szemétlerakó 5 ször olyan gyorsan fog betelni. Ezért előre gondolkodtak a beruházók. Ugye amikor az állami cégből hirtelen profit és siker orientált cég lett, akkor keresztbe tesznek neki. Hátha ezt is elveszítjük...”
 • 6. keletaru 2010. május 02. 14:37
  „bekoantal :" Hozsánna a magasságban most ezt jelenti: Segíts, ki a magasságból jössz!
  Örömünk jeléül az utrenyén barkát szentelünk. A megáldott gallyakkal a kezünkben, a templomból hazatérő hívek a jeruzsálemi gyerekeket jelképezik."
  De jó mert ez nekem erről a benti munkáról még nem jutott eszembe tényleg illik , néha olybá viselkednek ! ( Köszönöm a tanácsot ) Itt már csodát tenni nem lehet !! Mint lehet látni a testületi üléseken is, semmi egyetértést nem mutatnak ! Nem írtam sosem a sötétségről csak arról mennyire tutyi mutyik , mint látjuk valóság igazol . Mellesleg a kutyás cikkben a gáton a " lejárok " illemhely használat nem lett meg említve , az is meg érne egy oldalt .
  Tegnap Algyőn voltam a tájházban rendezvényen , egyszerű volt és jó ... ott mi lehet a titka , hogy oly szépen haladnak . Tán nem csak egy kis "józan ész" . Üdv Kuci

  De írok egy javaslatot : abból a kilenc millióból amit jutalom gyanánt osztanak/-nának ki nem adnák oda csak négyet, a fent maradó öt millióból rendeztetnék minden évben egy egymilliós összdíjas kéthetes horgászversenyt Vagy bármilyet ! Amiből lenne bevétele a településnek s remélhetőleg meg indítaná a turisztikát is . Valami ehhez hasonló irányt kellene kijelölni . Kecske káposzta esete .... Hegy nem meg Mohamedhez .... Minden esetre jó ha legalább már mozog a fórum itt .”
 • 5. bekoantal 2010. május 01. 18:54
  „Hozsanna néked, Keletáru, ki majd a bajban vezet minket; tégy javaslatot a fénytelen vezetőknek, hogy lássák az utat; vezess ki minket a sötétségből cselekedeteiddel.”
 • 4. keletaru 2010. május 01. 12:44
  „hank. Ismerős ? Üres kamrának ........ gazdája ! S tudtommal nem támadja őket senki , legfeljebb emlékeztetik őket ?! Megjegyzem csak nyomkodta bent valaki azokat a gombokat . Hogy így állunk ?! Lásd körös-torok vagy írhatnák bármit .. ennyi tutyi mutyiąkodást még nem látunk . Üdv Kuci”
 • 3. hank 2010. május 01. 10:55
  „Keletaru: szerintem ebben a kisvárosban tök mindegy, hogy milyen színnel ülnek bent. Csak próbálják előre vinni a szekeret, egyirányba. Így egy picit védeném őket, szóval azért nem könnyű ott lenni.
  De itt a lehetőség, mert helyhatósági választások lesznek hamarosan. Mérettesd meg magad, hátha sikerül bejutni. (Én a támadások miatt sosem tenném. Mindig mindenkiben lehet találni kivetnivalót.)

  Hank”
 • 2. keletaru 2010. április 30. 20:44
  „Ez itt mind sárdobálás aminek se vége se hossza , ha tisztességesen bele kezdenénk ! Kinek a kije, meg mije ?! Úgye képviselősdi ??!!! Sajna megint nem lesz kiből választani marad a régi verkli ! Te tudod ő tudja de hadjuk mert nekem is van neked is jut! Addig amíg azért nyomják helyi szinten is a gombot legyen nekik betevőjük nem lesznek a társadalmat megmozgató döntések ! Sajnálom az uszodát de tudomással kel venni erre haladunk v i s s z a felé . Csoda még postából kettő van . De a szégyennek szégyene vannak képviselők akik már piros könyves koruk óta bent ülnek , s állítólag értünk tesznek minden színben ! Közben meg látjuk hol állunk, meg nekik milyen nyugdíjuk van . Meg a mi " becsülettel " dolgozó szüleinknek milyen nyugdíja van ! Na engem ez csesz , de naaaaaagyon . S a bizottságok is mindenkire tolják a felelősséget, de ne feledjük "ők" választják a vezetőket. Na akkor ki a hibás ..... Ebből is látszik már most izgulnak csak listán bejussanak. Mert kell a kocsi törlesztő részlet . Aki meg bírál az írigy , ez már majd nem olyan szint mint az oviban az én apukám erősebb ! Még hogy értünk ?! Értünk ! Üdv Kuci”
 • 1. csucsu2 2010. április 30. 14:26
  „"...páran kritikával illették, például kevesellték a fürdő bevételét."
  Kérdezem én, hogy a kedves képviselők küzül ki tett is érdemben egy hangyafa..nyit is a fürdő állapotának javulása érdekében. Már szinte csak a sportolók használják, akik nem még ebben a városban tudnak csak sportolni.
  De az, hogy normális lehetőséget biztosítsanak gyerekeknek, ittlakóknak arra, hogy egézséges életet élhessenek a mozgással, és ezzel nem drogoznak, nem punnyadnek, betegeskednek és így csökkentik a város leromlását, már nincs eszük csak a pénzésláda sulyát firtatják. Másodlagos haszonról nem beszélt a pártvezető a szemináriumon egyiknek sem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mankót kérnek a kereskedők

Csongrád, Szentes - Megint segítséget kérnek a csongrádi kereskedők: 8 vállalkozás levélben fordult… Tovább olvasom