Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Pelletgyártásról vitáztak Csongrádon

Csongrád - Miközben a gyermekvédelmi támogatásban részesülők száma drasztikusan emelkedett 2008-hoz képest, a csongrádi önkormányzatot terhelő szociális, gyermekeket érintő kiadások nagysága tavaly 10 százalékkal, 13,5 millió forintra csökkent – hangzott el a képviselő-testület pénteki ülésén.
Az is felmerült, gondot okoz Csongrádon, hogy problémás családból nem lehet azonnal kiemelni gyermeket, mert nincs hol elhelyezni a veszélyeztetett kiskorúakat.

Nem várt vitát hozott a víz és kommunális kft. tervezett fejlesztése. Az önkormányzati cég pályázati forrás felhasználásával pelletgyártó üzemet létesítene Bercsényi utcai telephelyén, ahol hulladékból évi 1000 tonna tüzelőanyagot állítana elő, és 8–10 főnek adna munkát. Több városatya sérelmezte, hogy csak a benyújtási határidő utolsó napján került a városvezetés elé a kérdés. Bár az üzem az ipari parkban épülne, mivel belterület, a szocialistáktól Somogyi Árpád és Havasi Jánosné is azt firtatta, odavaló-e egy ilyen beruházás, nem fogja-e zavarni a közelben élőket. Pap Gabriella arra hívta fel a figyelmet, hogy szakhatóságok feladata eldönteni, megépíthető-e lakóövezet közelében egy ilyen üzem.

Szavazás előtt Havasi Jánosné azt kérdezte az ülést vezető Gyovai Gáspártól, voksol-e. Az alpolgármester igennel felelt, mire a képviselő asszony megjegyezte, érintettség is fennáll, hiszen Gyovai Gáspár fia is ennél a cégnél dolgozik. A többség végül jóváhagyta, hogy a cég határidőre benyújtsa pályázatát.

Olvasóink írták

  • 1. hank 2010. május 08. 22:57
    „Te mindent kétszer mondasz kétszer mondasz? :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvesbolt nélkül maradt Csongrád

Csongrád - Bezárt Csongrád utolsó könyvesboltja a hétvégén. Az üzemeltető szerint a multiknak és a… Tovább olvasom