Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Pénz van, az építkezés mégsem indult még el

Csongrád - Évekig várták az alsóvárosiak, hogy nyerjen egy 230 milliós pályázat, amelyből vízelvezető csatornák épülhetnek Csongrádon. Tavasszal végre jó hírt kaptak, de azóta egy kapavágás sem történt. Annyi biztos: új közbeszerzési felhívást tesznek közzé.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– A Heringer-telepen és az Alsóvárosban égető szükség volna a csapadékvíz-elvezetésre, a legutóbbi nagy belvíz idején házak omlottak össze. Idén végre nyertünk, mégsem történik semmi. Betelt a pohár – mondta indulatosan Murányi László csongrádi önkormányzati képviselő.

Csongrád közel 230 millió forintot nyert egy DAOP-pályázaton, hogy megoldják a két városrész vízelvezetését. A pályázatot még az előző ciklus alatt nyújtotta be a város. A támogatási szerződést március elején írták alá, a közbeszerzési felhívást az önkormányzat júliusban tette közzé. Hónapok teltek el, a lakosok türelmetlenek, a képviselők többször interpelláltak. A témát kezelő Gyovai Gáspár alpolgármester nyár végén azzal nyugtatta a kedélyeket, hogy mindössze az egyik tervvel kapcsolatban merült fel tisztázandó kérdés, ezért két héttel eltolták a közbeszerzési eljárás határidejét. Azóta újabb hónap telt el. Igaz, hogy a támogatási szerződés aláírásától számítva két éven belül kell elvégezni a kivitelezést, azaz még másfél év áll a rendelkezésükre, a városrész lakóit ez nem nyugtatja meg. Egyikük, Seres Róbert elmondta: mivel a víz nem tud hová elfolyni, a nagy esők olykor az emésztőgödrök tartalmát is kimossák. Hamarosan beköszöntenek az esős idők, a telepiek jogosan elkeseredettek, mondta Murányi, aki augusztusban tételes kimutatást kért az alpolgármestertől azokról a lépésekről, amelyek az elmúlt hónapokban történtek – vagy nem történtek.

Napokkal eső után is ilyenek az alsóvárosi utcák. Fotó: Králik Emese
Napokkal eső után is ilyenek az alsóvárosi utcák.
Fotó: Králik Emese

Érdeklődtünk az önkormányzatnál, hogy mi történt ebben az időszakban, van-e nyertes a közbeszerzési pályázaton, elkezdik-e idén a munkát. A városházáról azt írták, hogy felfüggesztették a közbeszerzési eljárást, „mert az ajánlatadók részéről a műszaki tartalomra vonatkozólag olyan jelzések érkeztek, amelyek megválaszolása a tervező részéről hosszabb időt vett igénybe". A pályázatban szerepelt egy alig 20 méteres rész, amely a MÁV területén halad át, a cég azonban nem adta meg a tulajdonosi hozzájárulását, ezért azt a szakaszt törölték a tervekből. „A műszaki tartalom változása miatt a közbeszerzési eljárás visszavonásra került, és az új műszaki tartalomnak megfelelő közbeszerzést feladtuk, (...) hamarosan meg fog jelenni a közbeszerzési értesítőben" – áll a csongrádi levélben.

Olvasóink írták

  • 1. KamuNeni 2013. október 05. 23:37
    „Az a penz mar valoszinu masra van szanva. Valami emleke plakett vagy szobor felellitasara es egy kis vallveregetos vacsorara.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számlázási gondok miatt csúszik a bokrosi építkezés

Kicsit összekuszálódtak a szálak, a vállalkozó egyelőre nem tud számlázni – mondta az alpolgármester a bokrosi idősek klubjának építéséről. Tovább olvasom