Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Pénzre vár a Tüskevár-stáb

Napokon belől eldől, áprilisban elkészülhetnek-e a Csongrádon forgatott Tüskevár című film hiányzó belső jelenetei. A produkciót egy hazai bank és az RTL Klub húzhatja ki a slamasztikából.
Nagy Marcell és Kovács Lajos, a két főszereplő a forgatáson Fotó: Tésik Attila
Balogh György rendező tervei szerint egy kisebb stáb még visszatér nyáron a Tisza-parti városba, egyebek mellett a madárvilágot megörökíteni, az őszi utómunkák után pedig leghamarabb decemberre készülhet el a mozi végső verziója.

A Csongrádon forgatott Tüskevár című film készítői mihamarabb rögzíteni szeretnék Nagy Marcellel és Péntek Bálinttal a még hiányzó iskolai és belső jeleneteket. A vásznon kamaszokat alakító fiúkkal utoljára fél éve dolgozott a stáb, Gulyás Ákos operatőrnek pedig kifejezett kérése volt, hogy amint lehet, vegyék fel a szükséges képi anyagot, különben Tutajos és Bütyök megnő, ez pedig nem tenne jót a filmnek. A forgatáshoz
Szabi az iskolai vetítéseket szervezi

Gyovai Szabolcsra még komoly feladatok várnak a produkcióval kapcsolatban – szögezte le Balogh György. A Tüskevárnál produceri munkát vállalt, korábban az egyik kereskedelmi televízió valóságshow-jában országos ismertséget szerzett bokrosi fiatalember most más megbízásaira helyezi a hangsúlyt, de a mozifilm bemutatóját követően az ő dolga lesz – egyebek mellett – az iskolai vetítések megszervezése.  
azonban mindenekelőtt pénz kell, amire – mostanság – sokan várnak.

Balogh György rendező szavai szerint a filmszakma toporogva várja, hogy a Magyar Mozgókép Közalapítvány kiírja idei játékfilmes pályázatát, amin – természetesen – részt kívánnak venni a Tüskevár készítői, de az esetlegesen elnyert támogatás majdani kifizetése nem oldja meg jelenlegi problémáikat.

– Napokon belül eldől, megkapjuk-e a produkció költségének ötödét, amiből rendezhetnénk tartozásainkat és fedezhetnénk a hiányzó belső jelenetek legyártásának kiadásait – nyilatkozta lapunknak Balogh György, aki azt is elárulta, az ország egyik legnagyobb bankjával folynak tárgyalások egy olyan pénzügyi konstrukció megvalósításáról, ami nem szponzori támogatást jelent, mégis lehetővé tenné a legégetőbb gondok rendezését. A másik pénzügyi mentsvár az RTL Klub lehet: a stáb egy kétperces verzióval igyekszik meggyőzni a kereskedelmi tévé döntéshozóit, akik – a rendező értesülései szerint – lelkesen fogadták a megkeresést.

– Közel a megállapodás – hangsúlyozta a városhoz kötődő rendező, aki úgy tervezi, nyáron visszatér a stáb a Holt-Tisza partjára, hogy forgassanak a holtágnál, illetve az is előfordulhat, hogy a gimnáziumot is megszállják pár nap erejéig. Ha minden az előzetes elképzelés szerint teljesül, ősszel a vágószobában folytatódhat a munka, leghamarabb pedig decemberben – de nem kizárt, hogy a jövő évi filmszemlén – bemutathatják a Tüskevárt.

A rendező irodalomórát tart

A Tüskevár rendezőjével személyesen is találkozhatnak a napokban a csongrádi gyerekek. Pénteken délelőtt tíz órai kezdettel a Csemegi Károly Könyvtár ad otthont annak a rendhagyó irodalomórának, amelynek előadója Balogh György lesz. A helyi negyedik osztályosoknak szánt foglalkozáson természetesen Fekete István regényét elemzi.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden fillért fognak a városban

Szigorú és fegyelmezett működésre sarkallja a csongrádi intézményeket az önkormányzat 2006-os… Tovább olvasom