Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Pihenésre is lehet pályázni

Szeptember 30-áig jelentkezhetnek a szociálisan hátrányos helyzetűek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány két pályázatára – hangzott el a szervezet csongrádi sajtótájékoztatóján.
Két programot is indít a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a szociálisan hátrányos helyzetűek üdültetése érdekében. A Hazai üdülés nevű pályázat azoknak a nyugdíjasoknak vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek szól, akik havonta 57 ezer forintnál kevesebb pénzt kapnak. A nyertes pályázóknak 30 ezer forint értékű, névre szóló üdülési csekket ad az alapítvány, ha az érintett megfizeti a differenciált önrészt.

Az Őszi pihenés pályázatra pedig azok a Magyarországon dolgozó vagy regisztrált munkanélküli személyek jelentkezhetnek, akiknek a havi bruttó együttes jövedelme – ez lehet munkabér, gyes, gyed, gyet, ápolási díj, munkanélküli ellátás – nem haladja meg a 75 ezer forintot. A nyerteseknek 40 ezer forint értékű, névre szóló üdülési csekket ad az alapítvány, a jelentkezőnek 15 ezer forint önrészt kell kifizetnie.

Az üdülési csekkel jelenleg 2300 hazai szállásadó szolgáltatásait, 400 utazási iroda belföldi programjait, tömegközlekedési vállalatok helyközi menetjegyeit, államilag támogatott kulturális fesztiválok részvételi díjait, a balatoni horgászengedélyeket, valamint – 2005. szeptember 1-jétől – az Országos Egészség Pénztárral szerződéses viszonyban lévő gyógyfürdők által nyújtott szolgáltatásokat lehet igénybe venni.

A pályázatok teljes szövege, a pályázatok benyújtásához szükséges adatlap, valamint az üdülési csekkel kapcsolatos többi információ a www.udulesicsekk.hu című weboldalról tölthető le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tukóval és tűvel dolgozik

Csak a mesteremberektől lehet elsajátítani a nádtetőépítés titkait, a kéve varrásának, verésének… Tovább olvasom