Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Plázaszékek a megújult csongrádi moziban

Megújult a csongrádi Uránia Filmszínház nézőtere: az elhasználódott, gyakran nyikorgó és kényelmetlen székek helyébe újak kerültek. Mindez a mozi bérlőjének leleményén múlott. Borda Mihály szeretné ígéreteit beváltani, és mind nagyobb számban becsalogatni a moziba a filmkedvelő közönséget. Egy hónap múlva jön az új vetítőgép is.
Borda Mihály plázaszékben. Fotó: Bálint Gyula György
Amikor Borda Mihály sikeres pályázatával a csongrádi mozi bérlője lett, sokan kételkedtek abban, hogy ígéretei közül akárcsak egyet is be tud majd váltani. Nyolcadik hónapja, hogy átvette a mozit Borda Mihály, aki ugyan Pestről jött, de – mint mondta – hazatért. Annak, hogy a plázaszékeket igen olcsón meg tudta szerezni, azért örül, mert már követelmény a mozikban, hogy a szék bársony borítású legyen, kényelmesen üljön a néző, és ne hiányozzon a kólatartó sem. A székcsere tulajdonképpen ajándék a városnak. Ugyanis ennek a tényleges értéke sosem térülne meg ebben a moziban. Ugyanis egy szék ára 39 ezer forint. A mozi most 300 személyes.

Borda Mihály, aki elmúlt 53 éves, haza akar költözni Csongrádra, nyugodt körülmények között élni, nyugdíjba menni. Tisztes megélhetésre vágyik, nem többre. Felesége, aki Budakeszin született, szívesen jön vele, mert nagyon tetszik neki ez a város. Nem lehet kihagyni a történetből a kutyát sem, Pongót, aki már teljesen otthon érzi magát a moziban.

Bordának voltak nehéz napjai az elmúlt nyolc hónapban, amikor kinézett a mozi előtti térre, és egy lelket sem látott. Azt mondják: nem üzlet ma mozit bérelni. Ez Borda Mihály szerint is igaz.
– Valóban, de én innen indultam 36 évvel ezelőtt. Most visszajöttem, mert ezt szeretem csinálni. Nem felejtettem el, amit ígértem: lesz az előcsarnokban internetkávézó, biliárdasztal, csócsó és alkoholmentes büfé; jobb kapcsolat az iskolákkal, a térségiekkel is. Nyáron éjszakai filmvetítés... Egy hónap múlva pedig biztosan megjön a szuper jó amerikai vetítőgép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvtár – határok nélkül

A magyar kisebbségi közösségek magyarországi kapcsolatai és a XX. századi határon túli magyar… Tovább olvasom