Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Plútó októberben újra kezdi, ha kell

Pontot tett a képviselő-testület Csongrádon a sporttelep körüli huzavona végére: továbbra is a helybeli Víz- és Kommunális Kft. az üzemeltető. Kiss István, a Csongrád Tisza-part Sportegyesület elnöke vár. Ha semmi sem változik, októberben negyedszer is bejelentik, hogy szeretnék átvenni a pálya üzemeltetésének feladatát. Nem hasznot akarnak, csak jobb feltételeket.
Kiss István cáfolja, hogy az egyesület hasznot remél a sportpálya működtetéséből. Fotó: DV
A Csongrád Tisza-part Sportegyesület elnöke nem volt ott a képviselő-testület ülésén, amikor ezt a témát tárgyalták. Többen is kíváncsiak voltak arra, miért nem jött el az ülésre Kiss István. Plútó – a csongrádi sport világában a legtöbben így ismerik őt – azt mondja, azért nem volt ott, mert már a bizottsági ülésen látta: megint hiába küzdöttek.
– Harmadszor kértük, hogy adják át a pálya üzemeltetési jogát az egyesületnek – emlékeztet Kiss. – Kérelmünket a múlt év őszén beadtuk.

Az önkormányzat első feltétele az volt, egyezzünk meg a többi sportegyesülettel, ez meg is történt. Az is föltétel volt, hogy a jelenlegi üzemeltető dolgozóit a pályával együtt vegyük át. Megígértük, biztosítjuk a folyamatos munkaviszonyt. Előszerződést is kötöttünk velük: rémhír, hogy el akartuk volna bocsátani őket, hiszen a végkielégítés kifizetése csődbe vitte volna az egyesületet. Szerintem tisztességes költségvetést tettünk le az önkormányzat asztalára, amiben szerepeltek azok a tennivalók, amelyek ezer éve elmaradtak.

Az egyesület szándéka végül azért hiúsult meg, mert a megajánlott 3 millió 492 ezer forint helyett 4,1 millió forintot kért a működtetésre. Kiss István azt mondja, a bizottsági üléseken megpróbált harcolni azért a pénzért, ami – úgy érezte – jár nekik. Az bosszantotta föl a legjobban, hogy olyanok véleményével találta magát szembe, akik évek óta a futballpálya környékén sem jártak, de azt hallották, ott minden jól megy. Olyan helyzet alakult ki, hogy gyanúsnak tűnt, miért is akarja Kiss István ezt a munkát.

Az is felmerült: az egyesület bizonyos haszonra számított – szembesítettük Kiss Istvánt a hírekkel. Az elnök szerint ez nem így van, ugyanakkor szerinte végül a politika mondta ki az utolsó szót: a baloldali képviselők szavazatával esett ismét kútba a jó szándékú vállalkozásuk. A szavazás előtt kézről kézre járt az a nyilatkozat, melyben az egyesület kijelentette: ha nem kapja meg a kért összeget, akkor nem vállalja.

– Öntsünk tiszta vizet a pohárba! – javasolja Kiss István. – Az egyesület elnökségét döntés előtt tájékoztattam: föladom a küzdelmet. Az elnökség mégis megpróbálta megkapni azt az összeget, amiből kijöttünk volna, egy forinttal sem többet! Ternai Lászlót, a sportbizottság elnökét kérték föl ügyünk képviseletére. Cáfolom, hogy anyagi haszon járt a fejünkben, mi jobbítani akarunk a pályán: le lehetett volna festeni a lelátót, kijavíthattuk volna a korlátokat. Már a csöveket is megrendeltük. Ha a vízmű a kért munkákat teljesíti, minden rendben – vélekedett az elnök, majd hozzátette: – Ha nem lesz változás, októberben újrakezdjük.

Vagyis az újjáválasztott képviselő-testület asztalára kerülhet újból a kérdés: kié legyen a csongrádi sportpálya üzemeltetésének joga.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállították az újabb repedéseket

A rémhírekkel ellentétben ismét megálljt tudtak parancsolni a katonák a Körös nyomásának a csongrádi… Tovább olvasom