Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Polgármesteri elismerések a Magyar Kultúra Napján

Csongrád - A közművelődésben, művészeti élet területén dolgozók közül 2007 óta részesülnek polgármesteri elismerésben a Magyar Kultúra Napján. Idén a rangos elismerést Szabadkainé Paupa Dóra, Kókainé Vincze Éva és Tari Tibor vehette át.
Bár a Magyar Kultúra Napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, mégis felhívja figyelmünket azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak. A Himnusz „születésnapján" nagyobb figyelmet szentelünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek. 

CSongrád is méltóképpen emlékezett a kultúra ünnepén. A Művelődési Központ Magyar Király dísztermében tartott ünnepi rendezvényen Víkor Katalin köszöntötte a vendégeket, majd Kovács Lászlóné, a Művelődési Központ és Városi Galéria nyugalmazott igazgatója tartotta meg ünnepi beszédét.

A közművelődésben, művészeti élet területén dolgozók közül 2007 óta részesülnek polgármesteri elismerésben a Magyar Kultúra Napján. Idén a rangos elismerést Szabadkainé Paupa Dóra, Kókainé Vincze Éva
A közművelődésben, művészeti élet területén dolgozók közül 2007 óta részesülnek polgármesteri elismerésben a Magyar Kultúra Napján. Idén a rangos elismerést Szabadkainé Paupa Dóra, Kókainé Vincze Éva.

A nyugalmazott igazgatónő kiemelte, „a Himnusz beleszövődik imádságunkba, megáldja mindennapunkat." Hangsúlyozta, a kultúra mindannyiunk közös ügye, majd hozzátette, „aki Csongrádért, annak kultúrájáért tesz, az Csongrád jövőjét készíti elő."

Az ünnepi rendezvényen vette át a polgármesteri elismerést dr. Kőrösi Tibortól a negyvenéves fennállását ünneplő Röpülj Páva Kör vezetője, Fodorné Nagy Anna. Az elmúlt évtizedek során számos elismerést szerzett dalkör méltó módon képviselte városunkat, és öregbítette jó hírnevét.

Olvasóink írták

 • 4. Gabor715 2012. január 25. 23:35
  „3. Swain 2012.01.25. 21:33

  Mostanában elég gyakori, hogy egy fotót lenyúlnak és a forrást nem jelölik meg (nem feltétlen a délmagyaron...).”
 • 3. Swain 2012. január 25. 21:33
  „gratulálok a díjazottaknak, de egy forrásmegjelölést használhatott volna a DV, pláne, ha a fotót is lenyúlják :/
  http://www.csongrad.hu/page/hirek-esemenyek/825-polgarmesteri-elismeresek-a-magyar-kultura-napjan”
 • 2. dmarica 2012. január 25. 14:22
  „Szeretettel gratulálok a kitüntetetteknek! Remélem, hogy még nagyon sokan, a kitüntetésre már rég méltó ember is részesül benne!”
 • 1. Robinho 2012. január 25. 14:18
  „Gratulálok a három díjazottnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad az út a Füstinél

A csongrádi városközpontot átszelő kerékpárút az Iskola utcánál korábban jobbra kanyarodott, így aki például a Kossuth-iskolába igyekezett, a Füsti cukrászda vendégei között volt kénytelen szlalomozni. Tovább olvasom