Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Ragaszkodnak a város arculatához - ilyennek szeretik Csongrádot

A települési arculati kézikönyvről tárgyaltak: szerepel benne, milyen értékeket őrizne meg Csongrád, és milyen irányt képzel el a közösség.
- Nem biztos, hogy határozottan ellenezni kellene a mediterrán típusú házak építését, viszont érthető, hogy nem támogatja az anyag a betonelemekből álló kerítés építését - emelte ki a napokban tartott rendkívüli testületi ülésen Fábián György.

A csongrádi városatya a településképi arculati kézikönyvről beszélt, azt tárgyalta a grémium. Ebben az összeállításban egyebek mellett arról van szó, milyen értékeket szeretne megőrizni Csongrád, milyen irányt képzelt el magának a közösség akár építészeti, akár a reklámtáblák kihelyezése terén.

– Az összeállítását két lakossági fórum előzte meg. A rendelet nem egy kőbe vésett, merev útmutatás, még változhat – mondta Bedő Tamás polgármester. Fontos, hogy egy helyi jellegzetesség, a településrészek megnevezése is fennmaradjon – hangsúlyozta.
 

Így például akár tréfás helyzetek is kialakulhatnak abból, ha a turista a belvárost keresi, és a csongrádiak elirányítják a város szélére, hiszen a helyiek az ősi halászfalut hívják belvárosnak.

 
Nézegessen hangulatos havas csongrádi képeket! - GALÉRIA. Fotó: Králik Emese


Az még Csongrádon is kérdés, mihez kezdjenek a mindenhová belógó távvezetékekkel, trafóházakkal, a szép épületeket túlzott mértékben takaró növényekkel. Az építési szabályzattal pedig a következő ülésen foglalkoznak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefestenék a bökényiek a csőszobrot

Lefestenék a bökényiek a csőszobrot
Annak idején állítólag nem tetszett a csongrádiaknak a Kapcsolatok című szobor. Tovább olvasom