Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Régi szokásokat elevenítettek meg a diákok

Csongrád - Ötödik alkalommal mérték össze tudásukat a megye 5–6. osztályos tanulói.
– Nagyon izgulunk, pedig sokat készültünk. Pünkösdikirályné-járást adunk elő – árulta el a makói Bartók-iskola ötödik osztályos diákja, Szabó Réka. A megyei hagyományőrző honismereti versenyre érkezett csapatával és a felkészítő pedagógusukkal Csongrádra, a Széchenyi-iskolába. Ötödik alkalommal mérték össze tudásukat a megye 5–6. osztályos tanulói, tudatta a szervező, Rostáné Hajdú Erzsébet.

– A hagyományok őrzése, nagyanyáink ismereteinek átadása motivált annak idején az első verseny szervezésekor. Fontos az is, hogy Csongrád nevéhez is fűződjön egy rangos, megyei tanulmányi esemény – mondta. A megmérettetés forgószínpad szerűen, 6 állomáson zajlott. A gyerekek előzetesen felkészültek egy-egy választott témakörből, és néhány perces jelenetben mutattak be népszokást, lakodalmat.

Éljen az ifjú pér! A megye 6 településéről 13 csapat mutatkozott be Csongrádon. Fotó: Králik Emese
Éljen az ifjú pár! A megye 6 településéről 13 csapat mutatkozott be Csongrádon.
Fotó: Králik Emese

Idén 13 csapat jelentkezett Csanytelekről, Csongrádról, Szegedről, Szentesről, Makóról és Mindszentről, az érdeklődés évről évre nagyobb, hallottuk Rostáné Hajdú Erzsébettől. A zsűri elnöke a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület titkára, Pál Lászlóné volt. A gyerekek az iskola tornatermében csongrádi kézművesek bemutatóját tekinthették meg. A legeredményesebben a csongrádi Nagyboldogasszony-iskola csapata szerepelt, ők hozták el az első díjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajnali versmondás Csongrádon

Közös versmondással köszöntötték a Költészet Napját Csongrádon. Tovább olvasom