Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Rejtőzködik a csongrádi kerékpárút

Csongrád - Nyáron készült el a 451-es út mellett húzódó új, 2,8 kilométeres kerékpárút, amely a csongrádi vasúti átjárótól halad Szentes irányába.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A várostól 3 kilométernyire a tiszai védtöltésen haladó Euro Velo kerékpárútba csatlakozik, tehát amellett, hogy biztonságos, jelentős turisztikai szerepe van. Persze akkor, ha a Tisza-parti város irányából Szentes felé tartva egyáltalán rátalál a turista. Olvasónk, aki a két város között gyakran közlekedik biciklivel, arra hívta fel a figyelmünket, hogy ha valakinek nincs helyismerete, Csongrádot elhagyva nem biztos, hogy megtalálja, hol kell ráhajtani az új szakaszra. – Semmi nem jelzi, se útburkolati jel, se tábla. Az út leágazik balra, de csak egy egyszerű, alsóbbrendű útnak tűnik, amelyen a horgászok járnak a Tiszához. Mikor lesz kitáblázva? – tette fel kérdést.

Egyelőre semmi nem árulkodik arról, hogy balra kanyarodva egy kerékpárutat találunk. Fotó: Králik Emese
Egyelőre semmi nem árulkodik arról, hogy balra kanyarodva egy kerékpárutat találunk. Fotó: Králik Emese

Az említett elágazás még nem maga a kerékpárút, az a régi 451-es egy megmaradt szakasza, tudtuk meg. Az ötletet örömmel fogadják, azonban megfontoltan kell bánni a táblák kihelyezésével, közölte a városellátó intézmény igazgatója, Hajdú László. – Forgalmas úton kellene balra irányítani a kerékpárosokat, ez balesetveszélyes helyzeteket teremtene. Megvizsgáljuk, milyen forgalomtechnikai megoldás jöhet szóba, hogy a kerekezők biztonságosan érhessék el a régi útszakaszt, egyúttal a jó minőségű kerékpárutat – válaszolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly tervek a következő hét évre

Kerékpárút Tömörkény és Bokros irányába, geotermikus és napenergia hasznosítására szolgáló beruházások tervezése, városrehabilitáció, kiürült intézmények funkcióváltó átalakítása. Tovább olvasom