Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Rekordot döntött az idei Torok

Csongrád - Rekordot döntött az idei Körös-toroki Napok, a vártnál sokkal többen jöttek a fesztiválra - mondta Bozóki János, a 25. Körös-toroki Napok szervezője.
Elmondta, nehéz pontos számokat mondani, hiszen bizonyos rendezvényeket csak belépővel lehetett látogatni, de az üdülőterületre bárki bemehetett. Naponta 6-10 ezer látogató is megfordulhatott a Torokban. – Pénteken és szombaton az összes napijegy elkelt, a nagyszínpadnál telt ház volt, a pontos szám azonban üzleti titok – mondta a szervező.

Korábban megírtuk, Coolio lett volna az egyik sztárfellépő, az amerikai rapper menedzserével azonban megszakadt a kapcsolat az utolsó hetekben, nem reagált a megkeresésekre. Másik előadót, a Brooklyn Bounce-t hívták helyettük. A szervezők a meghiúsult szerződés ügyében már egyeztettek a jogászokkal, áttekintik a lehetőségeket. Ennél többet egyelőre nem árult el Bozóki János.

Strandolók. Nagy dobás volt az idei fesztivál. Fotó: Karnok Csaba
Strandolók. Nagy dobás volt az idei fesztivál. Fotó: Karnok Csaba

A fesztivál idején a rendőrség fokozott ellenőrzést végzett a Körös-torokban, ahol 135 hivatásos rendőr 1536 órában látott el szolgálatot, munkájukat 10 polgárőr segítette 104 órában. Kiemelt bűncselekmény nem jutott a rendőrség tudomására, 14 ittas járművezetőt fogtak el, közülük 13 ellen büntetőeljárás indult, egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Lopás miatt egy, csendháborítás miatt három bejelentés érkezett. A Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület, illetve a kecskeméti Hírös Polgárőr Egyesület üzemeltetésében lévő rendszámfelismerő rendszerrel 4646 járművet ellenőriztek, közülük 8 volt kivonva a forgalomból, 5 lejárt műszakival közlekedett. A fesztivál területén a rendőrök 2200 fiatal részére adtak bűnmegelőzési tanácsot, illetve szórólapot – tájékoztatott a rendőrség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítséget kér Patrik és édesanyja

Nyitott hátgerinccel és agykamratágulattal született 10 éve a csongrádi Blázsik Patrik. Annyira vékony a csontja, hogy ha lógatja a lábát, attól is elpattan. Tovább olvasom