Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Remek csongrádi pólószezon

A Csongrád Városi Vízilabda SE fennállásának legeredményesebb szezonját zárta.
Az idei szezonban a Csongrád Városi Vízilabda SE három korosztályt nevezett a vidékbajnokságba. A 94-es korosztályban – ahol két játékos kivételével a 95-ös csapattal küzdöttek – az 5. helyet szerezték meg, míg a 95-ösök a győztes Egerrel azonos pontszámmal, csupán egymás elleni egy góllal rosszabb gólkülönbséggel lettek ezüstérmesek. A gárda tagjaiból összeállított csapat (Váczi Dániel, Jakab Róbert, Cseh Nándor, Schal Dániel, Szabó Zoltán, Csaba Attila, Szabó Tamás, Grósz Alex, Káris Áron, Kovács János, Donka Benjámin, Bodor Csanád, Boros Krisztián, Lekrinszki Tamás) diadalmaskodott a sulipóló diákolimpia országos döntőjében is.

A 96-os korosztályban kitűnő játékkal, sok nagyszerű csapatot megelőzve 9 pont előnnyel az egyesület történetében első alkalommal a Csongrád csapata nyerte a vidékbajnokságot. Az aranyérmes gárdában játszottak: Boros Krisztián, Lekrinszki Tamás, Bodnár Péter, Dögei Dániel, Bodor Csanád, Tóth Tibor, Lévai Boglárka, Grósz Alex, Káris Áron, Török Imre, Kurucz Kitti, Rácz Viktória, Donka Enikő, Tassi Áron, Borka Krisztián.
Az egyesület vezetése és az edzők (Versegi Zoltán és Kozák László) különösen örül a leányok (Máté Viktória, Lévai Boglárka, Sarusi Adél, Ormos Petra, Kurucz Kitti, Rácz Viktória, Donka Enikő) sulipóló bajnokságban elért 2. helyének.

A klub célja az utánpótlásbázis szélesítése, valamint a rendszeres sportolás és versenyeztetés feltételeinek megteremtése minél több csongrádi és Csongrád környéki gyermek számára. Júliustól várják az érdeklődőket az uszodában hétköznapokon.

Olvasóink írták

 • 9. wéber 2008. július 02. 21:26
  „Senki nem vitatja a gyerekek tehetségét, lelkesedésüket, az edzéseken elvégzett munkát, mostoha körülményeket és a tudásukat. A kérdéseim a CSVSE vezetőihez, a felnőttekhez szóltak. Megjegyzem, hogy VÁROSUNKBAN, rajtuk kívül még sok fiatal és idősebb öregbítette a korábbi években CSONGRÁD nevét, jó hírét. Ők legalább olyan, de lehet, hogy rosszabb körülmények között készülnek (ráadásul nekik, nem ígért a városi vezetés semmit, nem hogy 33 m-es fedett medencét, 500 millió Ft hitelből). Az Ök (mármint a többi csongrádi sportoló, szakosztály) eredményeiket nem osztották ki kis papírlapon, a képviselőknek, a testületi ülés előtt, - mert nincs a testületben senki, aki a fiatalokat és sportot részelhajlás nélkül őszintén képviselné. A kérdés az, hogy a felnőttek őszinték-e, a gyerekekhez és hozzánk csongrádiakhoz.
  Magam részéről befejezem a vitát, mert nem kaptam őszinte, tárgyilagos választ, csak elfogult, érzelmekkel túlfűtött mellébeszélést. Még egyszer, bármennyire hihetetlen, én is szurkolok a csongrádi pólócsapatnak, induljon bármilyen bajnokságban. Hajrá Csongrád!”
 • 8. Grószné Cser Melinda 2008. július 02. 15:22
  „Teljesen fel vagyok háborodva egyes emberek hozzáállásán(WÉBER)!Hogyan feltételezheti valaki azokról a 10-11-12-13 éves gyerekekről a lobbit és a politikai érdekeltséget akik télen is ugyanúgy mint nyáron fedetlen medencében akár -20 fokban is ugyanolyan lelkesedéssel készülnek azért hogy sikeresek legyenek ezzel jó hírbe hozva Csongrád nevét!Kinek lehet ez gond?Lett volna rá alkalom hogy a csongrádi uszodában győződjön meg a gyerekek tehetségéről és kitartásáról ugyanis ezen a helyszínen is zajlott nem egy mérkőzés!Nagyon sajnálom kedves Wéber, hogy gyermekem növeli Csongrád jó hírnevét,jobb lenne ha ezen fiatalok vandálkodásával lenne tele az újság! Grószné Cser Melinda”
 • 7. wéber 2008. június 30. 22:36
  „Tisztelt Kozák Úr!

  A válaszát olvasva fogalmazódnak meg igazán a kérdéseim!
  Azt hiszem, a marketingeseik nem figyeltek arra, hogy mit kommunikálnak.
  ,,a legerősebb utánpótlás bajnokság" mondta Kemény F up. ig. - kérdésem, van közepesen erős és gyenge utánpótlás bajnokság is a vízilabdában? Egyáltalán mennyi bajnokság van és volt belőlük 2008 évben? Ezek a bajnokságok országos szinten szerveződnek, vagy csak régiósok? Az Országos Gyermek Bajnokság ezekhez képest milyen bajnokság? Az említett Bp-i top csapatok (T- Com, BVSC, UTE) miért nem a Budapest Bajnokságban, vagy az OB-ban indultak, vagy talán ezek csak egy barátságos, nem bajnoki, tét nélküli mérkőzések voltak? Megannyi kérdés, gondolom válasz is, van! Sajnos a Vízilabda Szövetség honlapja eléggé szűken ad infót, vagy jól eldugták! Miért most indulnak az OB - ban? Ternai képviselő úr miért kommunikálta a korábbi testületi ülések vmelyikén (akkor a fürdőfejlesztést tárgyalták, Csongrád TV adása volt), hogy Országos Bajnok vízilabda csapata van Csongrádnak, ezért szükséges a 33-as medence? A lobbiról, - sztem, egy érintett, a választói képviseletére felesküdött képviselő legyen objektív, és ne lobbizzon önmagánál.......nem folytatom, mert tisztelem és nem akarom megbántani!
  A bizottság döntési mechanizmusa, pedig külön történet lehetne, ezt is most hagyjuk!
  Egyébként, hogy egyet is értsünk, a gyerekek ügyesek, még sokra vihetik! Hajrá Csongrád!”
 • 6. Kuci 2008. június 30. 20:47
  „T. Wéber !

  Köszönöm válaszát ! S látom az érintett is válaszolt : ) Most ez már tényleg kezd lenni egy jó vita fórum !! Ebben a FALUBAN .”
 • 5. Kozák László 2008. június 30. 09:37
  „Kedves Wéber Úr/Úrhölgy,

  Az alábbiakban a válaszaim:
  A túllihegés: ez idén az egyetlen cikk ami megjelent a megyei sajtóban, helyben persze lehet rólunk több anyagot is találni. Ezt úgy hívják, hogy marketing, de esetünkben elsősorban azért fontos, mert a gyerekeknek - akik évente 50 héten, heti minimum 5-8 edzésen készülnek - jól esik olvasni a nevüket az újságban, a szüleik pedig büszkék lehetnek rájuk. Ez gondolom nem baj.

  Az Ön által "Bárányfelhő bajnokság"-nak nevezett Vidéki Bajnokság a Budapest Bajnoksággal együtt elismerten (Magyar Vízilabda Szövetség, tel: +36 1 349 23 57, referenciáért kérje a "Főbárány"-t: Kemény Ferenc up.ig.) a legerősebb utánpótlás bajnokság, ebben lettünk az idén történetünkben először bajnokok. 2006, 2007 és 2008-ban "csak" a Sulipóló Országos Döntőiben diadalmaskodtunk... 3x...
  Összehasonlításként eddig bp-i top-csapatokkal az alábbi eredményeink születtek:
  UTE : 7-4 győzelem
  T-Com: 6-7 vereség
  BVSC: 5-6 vereség
  Ez azért nem rossz, mert utóbbiak másképp is végződhettek volna.

  Igen a Vidéki Bajnokságban ugyanazok a csapatok játszanak, mint az OB-ben. 2008/2009-ben gyengék leszünk (10-15 között), mert egy évvel fiatalabbakkal fogunk versenyezni, de ez nagyon jó felkészülés lesz a 2009/2010-es idényre.

  Tudomásom szerint a sporttámogatást a bizottság adja, és azon belül nem hinném, hogy a nagypapa a legnagyobb lobbista (ma már ez törvény által legalizált tevékenység, nem összeférhetetlenség!), mivel más hozzánk hasonlóan sok munkát végző (heti 5-11 edzés, napi 5-6 órában) és eredményes sportág kap segítséget megérdemelten. Megjegyzem, hogy mi jóval többet fizetünk uszodahasználatért, mint amennyit kapunk a várostól, minden egyéb költséget a SZÜLŐK állnak.

  A politika világszerte mindenhol meghatározza a sportpolitikát is, tehát ez nem helyi jelenség. Rendben is van ez így, azért dolgozunk, hogy kiérdemeljük a támogatást.

  További kérdései esetén szeretettel várjuk Önt és Tisztelt Barátait az uszodában (sétálójegyet kell váltani) július 07-től, reggel 8.00-11.30-ig és délután 16.30-19.15-ig.

  Üdvözlettel:
  Kozák László edző”
 • 4. WÉBER 2008. június 29. 23:11
  „Tisztelt Kuci!

  Barátaimmal arra vagyunk kíváncsiak, hogy azok a mo. i első ligás csapatok, utánpótlás csapata (pl. az Eger), ugyanaz a csapat-e, mint amely a Gyermek Országos Bajnokságban és a Vidék Bajnokságban játszik! Vagy talán ez, akiket itt Csongrádon láttunk, egy másik csapat Eger nagyváros, lehet több csapata is, az egyik az OB-ban a másik a Vidék Bajnokságban játszik. Azért ugye nem mindegy melyiket győzzük le! A csongrádi pólós fiatalok teljesítményéből ez nem von le semmit, én is örülök sikerüknek, de a közvélemény és a pólós fiatalok számára az ,,igazság teljes kibontása" (klasszikust idéztem) nem mindegy. A nagypapáról Ö a VÁROS sportéletének kulcsfigurája, választott tisztségében úgyérzem függetlennek kellene lenni! Ha a BCS-t és társait akarja támogatni vállaljon más tisztséget, és a sportot hagyja másra, aki kevésbé elfogult. Mostanság, sajnos így mennek dolgaink a VÁROSBAN.”
 • 3. Kuci 2008. június 29. 07:30
  „Tisztelt Wéber !

  Nincs nagy papa meg unoka ebben a csapatban ( csak sejtem kire gongol ) S sajnálom ilyen írányú tájékozatlanságát , el kell olvasni a csapatban szereplő gyerekek nevét s látná . S szerintem annak idején amibe bele is rokkant a FALU , na az a foci csapat volt túl lihegve ( 30-40mFt- volt ha jól emlékszem ). Szerintem amióta a FALU FALU azóta egy szakosztálysem kapott annyi pénzt . S most is annak a sportnak adtak kezeséget 3MFt.-ig a FALU . S mennyi szakosztály van még mellete ami tizedét kapja vagy nem . S mint olvashatta a cikket KOROSZTÁLY is bele volt írva hihetettlen vannak még gyerekek Itt ,,,,,, Tudom a focira semmi pénz nem drága !!”
 • 2. wéber 2008. június 28. 21:51
  „Kicsit túl van lihegve ez a vízilabdacsapat! Én ezt nem értem, már tavaly is nyertek valamit, most meg "az egyesület történetben első alkalommal" nyertek. Hogy van ez? Sikerült találniuk egy Bárányfelhő Bajnokságot, ahol tudnak nyerni. Jövőre az OB I - be, majd meglátjuk. A nagyapa meg az unokája sportolását támogatja, a város pénzén.”
 • 1. Kuci 2008. június 28. 12:08
  „HAJRÁ !!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri kitüntetést kapott Biatovszki László

Csongrád - A csongrádi vízügyi szakember 2006-ban már a harmadfokú készültség elején kidőlt volna a… Tovább olvasom