Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Rendbe hozzák a csongrádi árkokat

Csongrád - Évek óta húzódott a Heringer-telep és az Alsóváros csapadékvíz-elvezetési pályázata. A várost tavaly nyertesként hirdették ki, közel 230 millió forintot ítéltek meg számukra egy DAOP-pályázaton, azonban műszaki problémák miatt felfüggesztették a közbeszerzési eljárást.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Október végén megírtuk: egy 20 méteres rész a MÁV területén halad át, a cég nem adta meg a tulajdonosi hozzájárulását, emiatt módosítani kellett a terveket. A probléma végül elhárult, a munka a napokban elkezdődött a Heringer-telepen, közölte Gyovai Gáspár alpolgármester.

– Legkésőbb 150 nap múlva véget kell érniük a munkálatoknak. A telep mellett az Alsóvárosban, a város néhány más területen lévő utcájában és Bokroson zajlik a munka. Előre gyártott mederelemeket raknak le, zárt szakaszok is lesznek. Törekszünk arra, hogy minél kevesebb fát kelljen kivágni – mondta. Az egyik alvállalkozó, a Csongrád és Környéke Vízgazdálkodási Társulat igazgatója, Jakus József arról számolt be, hogy a Heringer-telepen 2200 méter árkot készítenek el, ha semmilyen akadály nem jön közbe, nyár közepére elkészülnek. A telep önkormányzati képviselője, Murányi László szerint a projekttel a környékbeliek régi vágya teljesül, a belvíz és a nagy esőzések korábban sok gondot okoztak a lakosoknak.

A Heringer-telepen több mint 2 kilométer árok készül el. Fotó: Králik Emese
A Heringer-telepen több mint 2 kilométer árok készül el. Fotó: Králik Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriai munkát ígértek, 2,5 milliót csaltak ki

Két budapesti férfi „lerabolta" Csongrádot: huszonnégy sértettől csaltak ki pénzt. Egyikük szólt a rendőröknek. Tovább olvasom