Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Rendelet a nyugalom érdekben

Csongrád-Bokros - A csongrádiak többször jelezték már az önkormányzatnak, hogy késő éjszaka a vendéglátóhelyekre érkező és onnan távozó vendégek hangoskodásukkal zavarják a környékbelieket.
Az ittas személyek gyakran szemetelnek a közterületen, rongálják a parkok növényzetét és az oda kihelyezett eszközöket. Az önkormányzat a holnap 9 órakor kezdődő bokrosi kihelyezett ülésén olyan helyi rendeletet szeretne alkotni, amely szabályozza az üzletek éjszakai nyitvatartási idejét. Megvitatják annak a szerződésnek a részleteit is, amely alapján a Kossuth iskola fenntartói jogát átadják a Szeged–Csanádi Egyházmegyének. A város megállapodást köt a cigány kisebbségi önkormányzattal, amelyben rögzítik a költségvetés előkészítésével, az adatszolgáltatással és a vagyonkezeléssel összefüggő szabályokat. Amennyiben a testület igennel szavaz, a Bokrosig vezető kerékpárút engedélyes terveinek előkészítése is megkezdődhet.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Norbi56 2011. június 20. 17:46
  „Tisztelt lapszemle, Iforgo!
  Kezdtem aggódni, hogy valami hülyeséget írtam, így újból elolvastam az e témához kapcsolt hozzászólásaimat.
  Régen tudom, hogy az olvasás és a szövegértés nem erősségetek de, hogy ennyi azt még én sem gondolhattam!
  Javaslom ismét figyelmesen olvassátok el azt, hogy én mit írtam a Körös-torok rendjével( megjegyzem az ott élők és oda járók is egyetértenek velem) , és a "csendrendelettel" kapcsolatban, és ha megértettétek akkor jelentkezzetek( mindkét cikknél az 1.sorszámú hozzászólás a gyengébbek kedvéért)! Kevergetitek a szezont a fazonnal, és Gizikét a gőzekével !
  Ha még is problémát jelentene a szöveg megértése, szívesen elmagyarázom egy személyes konzultáció keretében karitatív módon(ingyen), akár kettőtöknek külön külön akár egyszerre! is!
  Gyógymód: általános iskolai tanulmányok ismétlése " az ismétlés a tudás anyja"! olvasás, tanulás, szövegértés ...stb...”
 • 31. Juccus 2011. június 20. 15:00
  „Lapi! Hős kormányunk szándéka ellenére (még) jogában áll az állampolgároknak kifejezni véleményét, ennek keretében (még) élhet bárki a gyülekezési jog adta lehetőségekkel, amennyiben az egyén úgy ítéli meg, hogy valami sérti a jogát, akkor (még) jogában áll a megfelelő szervekhez fordulni (erre semmiféle "felkérésre" nincsen szüksége).Elhiszem, hogy nem tetszik, hogy vannak olyanok (szerencsére egyre többen helyi és országos szinten is) akiknek kinyílt a szemük és nem birka módjára mennek a vezír után. Ez teljes mértékben üdvözlendő, egy demokrácia, egy jogállam erről szól.
  Azt, hogy a palackból mennyire volt könnyű kiengedni a szellemet, arról leginkább tibi bá´-t kellene megkérdezni.
  Jah, lapi a PR fogások általad történő emlegetése pedig újfent bearanyozta a napom, csak attól félek, hogy a röhögéstől nem fogok tudni aludni és holnap fáradt leszek! LOL”
 • 30. Norbi56 2011. június 20. 09:20
  „Tisztelt Iforgó, lapszemle !

  bármikor kész vagyok nyílt, nyilvános és személyes vitában kiállni veletek szemben, hogy megvédjem álláspontom, az általatok megjelölt fórum előtt és helyen.
  Persze ehhez vállalni kellene az arcotokat, és valamilyen koherens véleményt ki kellene kialakítanotok !

  Kedves tromi!... nehéz sértett fantomokkal harcolni, jó ha tudják, hogy egyre több csongrádi embernek nyílik ki a szeme, egyre többen fogunk kiállni az elveink, a tudásunk és a meggyőződésünk mellett , és egyre kevesebb embert lehet egyszerű és primitív demagógiával, brossúra szövegekkel befolyásolni és megfélemlíteni, akár az 50´ években lennénk !”
 • 29. tromi 2011. június 20. 08:17
  „..sajnos az írásaiból nem derült ki a világ képe, csak az érzelmei és személyes sérelmei...
  Lehet hogy helyes a világ képe, de megítélni csak az írásaiból tudom, ami nagyon eldurvult.
  Ha pedig érveléseit csak sértésekre, és személyeskedésre tudja csak használni, az tanulatlanságról, neveletlenségről, és borzasztó nagyfokú butaságról árulkodik. Ő egy vitában vesztes lett, és már más eszköze nem maradt, csak a butasága, ami a méltóságát is fel őrölte.
  Az meg hogy gyülekeznek az emberek, úgy gondolom joguk van hozzá. Most kiderül kik vannak többen. Akik akarják a csendet, vagy akik a turisztikát a szórakoztató ipar ezen irányába akarják terelni...
  Ha a város nem biztos abban, hogy a lakók érdekeit szolgáló döntést hoznak, akkor küldjenek ki "nemzeti kérdőívet" most ez nagy divat... :-) És ezzel el kerülhető a gyülekezés!!! (a kulcs ebben a mondatban van)”
 • 28. lforgo 2011. június 20. 07:44
  „Hát tromi, lapszemlének van helyes világkép a fejében....”
 • 27. tromi 2011. június 20. 07:15
  „Lapszemle ne haragudj, de a személyes problémáidat Norbi 56-tal te folyamatosan itt akarod megoldani. Vedd fel vele a kapcsolatot légyszi és játszd le ...
  Semmivel sem vagy különb mint a kocsmában a kötekedők, akik bicskáznak. Ha szakmailag nem tudod megfogni (nem), akkor a magánéletének mégy neki. Ha van rajta sapka azért, ha nincs azért...
  Guszti...”
 • 26. lapszemle 2011. június 20. 05:23
  „Amennyiben sor kerül heteken belül a Kossuth téren, a városháza előtt egy ellendemonstrációként megszervezendő szabadtéri diszkóra, a megmozdulást a város vezetése és lakossága köszönje meg Norbi56 e témában irt provokatív kommentjeinek és Város Jegyzőjéhez irt levelének.
  A palackból a szellemet könnyű kiereszteni, de én, mint naiv bízom benne, hogy most meg tudja mutatni, hogy van ereje vissza is tölteni, mert semmi értelmi ilyen módon és színvonalon a békés kis városunk nyugalmát felborítani. Ne akarjon nemzeti/városi/ hős lenni legalább is ilyen áron.
  Egyáltalán felkérte Őt Valaki, hogy beleavatkozzon az üdülőterület működési rendjébe?
  Ezzel akar bosszút állni a város lakosságán, mielőtt elhagyná a várost, mint ,,lánglelkű költő forradalmár"?
  Nagyon silány PR. fogás. Szerintem van még rendelkezésre álló ideje, hogy visszafordítsa az eléggé el nem ítélhető cselekedetét, és nyilvánosan kérjen bocsánatot azoktól a jó szándékú csongrádiaktól, Akik gyűlölik a mesterségen gerjesztett anarchiát. Ez nem méltó Csongrád XXI.századi nyugodt kisvárosi múltjához, jelenéhez, életmódjához, és életviteléhez.”
 • 25. tromi 2011. június 19. 07:15
  „Ki kopni, a káderek? Hát a fiataljabbjai a legnagyobb káderek! Ezek még vagy 60 évig nem kopnak ki! Nagyobb egypárt rendszeri fegyelem uralkodik, mint anno. Sőt valamilyen értekezésben olvastam hogy szinte szóról szóra át van véve az egykori mszmp párt alakítása és vezetése... Miről beszélünk? Milyen rendszerváltásról? Ugyan az van mint a 90 es évek elején, azzal a különbséggel, hogy kicsit változtak a vezetők.(sarjai,fiai, lányai)Ja és nagyobb a munkanélküliség, és az eladósodás!!! Ameddig az elmúlt húsz év fejei nem hullanak szó szerint a porba, soha nem lesz rendszerváltás, és felelőssége a politikusoknak. Az egyetlen foglalkozás, amihez 8 osztály sem kell, és mindenféle teljesítmény nélkül, csak a rangjuknak jár fizetés...Ezért vonul ki egy ország az országból...”
 • 24. keletaru 2011. június 17. 21:51
  „Balotelli :-) Majd fordul a rendelet ha valakinek lesz érdekeltsége , láttunk már ilyet a Körös-torokba/-n . Ismerjük a helyi sajátosságokat . Elmúlt 40 év még nem kopott ki , igaz már azóta van rajta 20év . Pufajkások még nem koptak ki a rendszerből pedig annak idején azt mondták ha fegyver ropogás nélkül lesz rendszerváltás akkor 16-20 év még kikopnak a régi káderek , de nem bírnak "ki"-kopni , sőt már 2014.ben bíznak . Üdv Kuci”
 • 23. Balotelli 2011. június 16. 22:46
  „´Hosszas vita eredményeként a csongrádi önkormányzati képviselő-testület ma elfogadta a város belterületére vonatkozó új csendrendeletet. Heten támogatták az eredeti előterjesztést, négyen ellene szavaztak, egy képviselő tartózkodott. A szigorítás szerint júliustól a szombati bulik legfeljebb hajnal 2-ig, a péntekiek éjfélig tarthatnak. A szigorítás a Körös-toroki üdülőterületre nem vonatkozik."
  A mi választott képviselőink ismét adtak a sz@rnak egy pofont!”
 • 22. keletaru 2011. június 16. 16:59
  „lapszemle :-) Ez mind szép ......tudtommal a kemping festésére , a vendégházakra is akkor felelslegesen lettek spriccelve a millák ? Azért ne feledjük az is a közösből volt aminek csak kevesek élvezték a hasznát ..??? S az a baj a valaki mindig ingyen ebédel itt ilyen olyan ....forgalmi kft-l. Mert tudjuk az Erzsébet is ingyen volt adva évekig ,meg még ki tudja mi .Amit szintén a közösből fizetek itt .....persze elszámoltatás nuku hisz a közösből történt a fizetés . Ennek a településnek meg mindegy egy-két milla ide vagy oda gurúl .....lényag a semmit mondó hababeszélő , cirkusz. Azért le írom BEFEKTETÉS NÉLKŰL nincsen haszon , csak itt egy a baj ÉSZ nélkül fektettenekbe évek óta .....Kiskirály megmondja . Aki meg nincs a várban, nem ér a neve . Üdv Kuci”
 • 21. lapszemle 2011. június 16. 16:28
  „Hölgyeim és Uraim ugye előbb vagy utóbb eljutunk oda, hogy felismerjük, hogy ,,ingyen ebéd" ebben a formában nincs.
  Amennyiben működik egy szolgáltatás működik, függetlenítsünk el a működtetőtől, vagy a színvonaltól, ugyebár annak költségei vannak ez meg maga után vonja, hogy bizonyos dolgok igénybevétele miatt az árban kell érvényesíteni a felmerülő kiadások megtérülését.
  Aki rendel, az fizet, az Önkormányzatot ne nézze senki fejős tehénnek, hogy még egyesek a nyári tivornyáit is pénzügyileg fedezze.
  Gázellátás esetén, ha nem fogyasztok 1 köbmétert sem a rendelkezésre állási díjat, akkor is meg kell fizetni.
  Ezt a fajta szolgáltatást nehogy belemaszatoljuk már a nem szociális juttatások közé.”
 • 20. keletaru 2011. június 16. 15:04
  „hank :-) A legnagyobb baj nem veszik észre elmúlt a SZOT- üdülők időszaka . Ezért ami itt van "nagyfokú" illetlenség belépőt szedni ,vagy bármit is . Bármilyen címen ! Értünk ? Miattunk ? Nekünk ? Valóban ? Örülök más is látja itt korlátokon kívűl mást döntést nem hoznak !! Üdv Kuci”
 • 19. hank 2011. június 16. 14:38
  „Rendelet a nyugalom érdekében és a munkahelyek ellen.
  Belegondolt a testület abba, hogy a fiatalok mit fognak tudni csinálni szombat esténként, ha már szórakozni sem járhatnak"Belegondolt a testület abba, hogy ez a döntés hány munkahelyet teremt? Mert elárulom, hogy nem fog...
  Rövidebb nyitvatartás, a csúcsidő korlátozása = elmennek a vendégek. Esetleg a Városkép vezetőjét érdemes megkérdezni, hogymi történne a Körös-torokkal, ha nyáron zárva lenne és csak télen ill magas vízállás esetén lehetne csak lemenni.

  A hétvégi bulikon a nagy többség normálisan szórakozott és normálisan vonult haza. Azért mert pár ember nem bír magával. Elég nagy meggondolatlanság ilyen döntést hozni.

  Ez a kényelmesebb megoldás. Ha rossz az út kitesszük a 20-as táblát és megtakarítunk úgy jópárszáz milliárdot és "orvosoltuk" a problémát.”
 • 18. Norbi56 2011. június 16. 14:13
  „15. lforgo 2011.06.16. 07:51
  Én a nevemmel címemmel és telefonszámommal aláírt udvarias hangnemű levelet írtam a jegyző úrnak és kértem arra, hogy tegyen lépéseket a lehetetlen, kényelmetlen, szabálytalan és igazságtalan helyzet feloldására, mint ahogy azt megtették mások is (pl.:Máté Attila képviselő) stb. A fogyasztóvédelemnek az a feladata, hogy megvédjen engem és másokat is a harácsolóktól, a monopól helyzetükkel visszaélőktől( ha érted, hogy mi az a monopól ) ,
  Egyébként ha bemutatkoznál érdemben vitatkoznék veled, így viszont csak egy névtelen senki vagy, aki inkább árt a (városnak/ városának/ városotoknak (válaszd ki a neked tetszőt)) mint használ , mert amit tesznek az éppen a cél ellen hat !
  Engem persze lehet utálni, de akkor azt tedd bátran és állj szembe velem, nem ilyen sunyin, mint te és néhány elvbarátod!
  ajánlom a figyelmedbe a 12.hsz-t, tudod olvasni,tanulni, kritikát és tanácsot megfogadni...nem szégyen !”
 • 17. keletaru 2011. június 16. 12:42
  „deka79 :-( Egy dolog a 600 forint, máshol már nem is szednek parkoló dijjat csak menjen a vendég fogyaszon . Itt még ebben is elvagyunk maradva 20 évvel , erre a kis sárra is képesek belépőt szedni . Javaslom kezdjék el már akkor a települést jelző tábláknák . Hisz úgy lenne ésszerű , aki behajt fizessen HISZ CSONGRÁD az CSONGRÁD. Legyünk mi ebben az elsők überelni hátha tudja valaki ? Rendelet alkotók küzűl egy sem lakik lent körösben , s a mgukat kinevezett képviselőkkel tárgyalnak a lenti dolgokról .Üdv Kuci”
 • 16. Balotelli 2011. június 16. 08:36
  „http://www.csongradihirek.hu/portal/”
 • 15. lforgo 2011. június 16. 07:51
  „Norbi! <moderálva> De akkor is, nem szóltak, hogy még most se divat ilyennel menőzni! Kár szerintem ezt megmagyaráznod, szerintem teljesen erkölcstelen, egyik oldalon papolsz itt mindenről, mit hogy kéne (ami az egyetlen megoldás ugyebár) aztán meg alattomosan ahol tudnál keresztbe tennél nekik... gusztustalan.”
 • 14. Juccus 2011. június 15. 21:16
  „Basszus, ez a rendelet több helyen támadható, mint ahány helyen nem! Gratulálok hozzá a jegyzőnek, újabb bizonyíték a kiváló hozzáértéséhez!
  Hm.. jobban belegondolva az is lehet, hogy a közmunka program keretében írta meg valaki...LOL”
 • 13. deka79 2011. június 15. 20:50
  „miért kell kemény 600ft-ot fizetnem ha be akarok menni autoval?? nem néz a kutya sem az automra.felölük feltörhetik,ellophatják..stb...ez kissé érthetetlen.. bevétel.. fürdeni mentem volna le és közölték: 600ft... kicsit teszek hozzá és akkor megy az embera fürdöbe... ezt kellene megszüntetni!!! a végén még a bicikliseknek is fizetni kell...

  ui: hát nem szivesen irom,de nagyjábol egyetértek Norbi56 írásával...”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenebéd Csongrádon

Csongrád - A gyermekjóléti szolgálat felmérése szerint a nyári szünidőben 228 gyermek számára… Tovább olvasom