Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Rendelettel vetnének véget az éjszakai randalírozásnak

Csongrád - Korlátozta a csongrádi önkormányzat a kerthelyiséggel rendelkező vendéglők nyitva tartását a városlakók éjszakai nyugalmának védelme érdekében. A vendéglátósok szerint nem ez a megoldás az éjszakai randalírozás megelőzésére.
Hétfőtől csütörtökig este 11-ig, pénteken és szombaton éjfélig, míg vasárnap csak este 10-ig tarthatnak nyitva a csongrádi kerthelyiségek. Ahol zárt vendégtér található, ott szombatról vasárnapra virradóra legfeljebb hajnali 2-ig lehet mulatni. A lakodalmakra nem vonatkozik a korlátozás, ahogy a panziókra és szállodákra, illetve Körös-torokra sem. A képviselő-testület az éjszakai nyitva tartás korlátozásával azt szeretné elérni, hogy megszűnjenek a késő éjszakai kiabálások, randalírozások a városban.

A csongrádiak lapunknak is panaszkodtak. Elmondták: éjszakánként nem tudnak pihenni a zajongó, ordibáló fiatalok miatt, főleg a Fő utcán, illetve a vendéglők környékén. Többen úgy vélték, hogy a Csuka csárda földszintjén lévő diszkó vendégei hangoskodnak leginkább, de kiderült, hogy az legalább egy éve nem működik, ráadásul a csárda eddig is bezárt éjfélkor.

A Bohém Kávéház terasza. Napközben kevés a vendég. A szerző felvétele
 Napközben kevés a vendég.
A szerző felvétele

– Egyetlen órát kell csak lecsípnünk a nyitvatartási időnkből, ami nem jelent nagy terhet számunkra – mondta lapunknak Kocsis Anikó, a Fő utcai Bohém Kávéház tulajdonosa. Eddig is csak külön engedéllyel tartott nyitva éjfél után a strand szomszédságában működő Kertvendéglő, de az is csak akkor, ha lakodalmat rendeztek náluk.

Érzékenyen érinti azonban a rendelet a mozi mellett működő, a város egyik legnagyobb kerthelyiségével rendelkező Centrum sörözőt és játéktermet, amely a hétvégeken hajnali háromig tartott nyitva.

– Nem az a megoldás az éjszakai hangoskodás megelőzésére, hogy helyi rendeletben teszik kötelezővé a zárórát, mert ezzel a város kvázi rendőrségi ügyként kezeli a problémát – mondta Németh Dezső. A Centrum söröző egyik tulajdonosa szerint ennél jobbat kellene kitalálnia a probléma megoldására.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. vidékipolgár 2011. július 27. 13:31
  „Nemtudom, hogy új eszméket közvetítek e a tisztelt városvezetés és a kedves olvasóság felé, mert bizonyára hallható volt már előttem a gondolat de: MINDEN RENDELET CSAK ANNYIT ÉR AMENNYIT B E T A R T A T N A K BELŐLE ! Hiába halmozzák a rendeleteket azok csak szaporodnak de nem oldják meg a lakók problémáit.
  Sztem. ezt a Rendörséggel kellene egyeztetni, hogy kivitelezhető e a "szolgálunk és védünk" szlogen szem előtt tartásával mindez.”
 • 45. keletaru 2011. július 20. 15:20
  „nyirimark :-)

  Ez jóóóóóóóó " Tisztelt vezetők, ne az önös kis pitiáner érdekeitek nézzétek, hanem azt amiért meg lettetek választva: Mindenkiét! " évek óta minden rendeletnél a közösre hivatkoznak , állítólag értünk . Üdv Kuci”
 • 44. nyirimark 2011. július 16. 12:36
  „A polgármestert zavarta hogy hazafelé a nudliból mindenki az ő háza előtt ordibált, slagol, okádik. Valami testületközeli ember, meg a faloda felett lakik, ahol ugye elég népes embersereg fordul meg hétvégente. Mivel nem lehet külön a nudlira vagy a falodára szabályozást hozni, ezért az egész városra kiterjesztik, nincs mese. A torok azért menekül meg mert BB Szabika az alpolgármester fia kapta meg a vezetés lent. Ez engem kicsit a Rokonok című filmre emlékeztet. Akinek belóg a lába az ajtón az nem fázik, a többiek meg fagyjanak meg.
  A probléma csak az lesz ezzel, hogy az így is hanyatló és egyre szegényesebb és néptelenebb városunkat most még hétvégére se látogatja majd meg a kutya se. Ha rövidebb a nyitva tartás, kevesebb a bevétel, ergo kevesebb az adó.
  Ha egy társaság szélnek indul mondjuk kkfháza vagy szentes vagy szeged irányába szombat este-mert ugye szegeden nincs rendelet, pedig egy kicsivel több a szórakozóhely és a fiatal is- és ne adj isten összehoznak egy balesetet, akkor az nem csak az ő saruk, hanem visszavezethető a város agyonművelt, szemellenzős vezetőire is.
  A megoldás?
  Talán az lenne ha péntek szombat este az a sok IQhajhász rendőr és kihízott vén polgárőr nem a "nagyjátszó" mellett szundikálni vagy nem 12 éves gyerekeket állítana meg mert nincs első világításuk, hanem igenis álljon oda a kocsma/szórakozóhely mellé és ültesse be X órára azt aki nem tudja fékezni azt szétszívott, sörszagú agyát. Valószínűleg annak se fognak örülni ha kocsma melletti sarkon áll a rendőr, de legalább akkor hajnal 4kor talán kicsit kiégve, fáradtan megy majd haza mindenki, nem pedig a piától megerősödve, idegesen, mert rákapcsolták a lámpát a kocsmában ahol addig ivott!

  Tisztelt vezetők, ne az önös kis pitiáner érdekeitek nézzétek, hanem azt amiért meg lettetek választva:
  Mindenkiét!”
 • 43. deka79 2011. július 13. 23:45
  „41. lforgo!! mert neked van valami???? te sem tudsz semmit akkor???hiába is lenne normális ötlete az embernek. az ugysem valósul meg.... amit a zokosok eldöntenek annak ugy kell lennie...vagy nem???”
 • 42. gyöngyszem2 2011. július 13. 15:48
  „Úgy látszik ez örök téma.Nem igazán értem én ezt a korábbi zárást,mit várnak ettől?Hogy a részegek majd szépen csendben hazamennek?Nem kellene inkább több rendőrt irányítani a problémásabb helyszínekre?Talán nem lenne ennyi vandál munka a városban.(Szétvert kukák,szétszórt összetört üvegdarabok,lefestett padok...)
  A körössel kapcsolatban tényleg nagyon zavaró lehet hogy a városközpontban is időnként lehet hallani a hangos zenét.Szerintem inkább a DECIBELT kellene szabályozni,nem a nyitva tartást!!!!!!!!!!”
 • 41. lforgo 2011. július 13. 15:04
  „Ez igen deka79, biztos ez a megoldás, gratulálok, gondolom fel sem merült benned bármiféle normális ötlet.”
 • 40. deka79 2011. július 13. 14:43
  „egyszerű!! a polgármester háza elé kell hányni, vizelni..stb.. ott lehet üvölteni rndalirozni.. hátha észhez tér....és elgondolkodik kicsit jo e ez a javaslat....”
 • 39. csucsu2 2011. július 13. 13:38
  „Én úgy gondolom, hogy nem rossz a rendelet szándéka, mert eddig engem többször zavart a késői mulatozás, mint élveztem volna. De valóban a Körös-torok esetében is illet volna valamit leírni. A hangoskodó, falat a szórakozóhelytó 2-3 m-re levizelő agyatlan barmokat nem lehet rendelettel, hanem csak szigorral rendre szoktatni. de ki mer itt bárkire rászólni.
  A mai napig ott látható az évekkel ezelőtt egy kedves alkoholmámorban úszó néni folyadékfeleslegének a nyoma a lépcsőfeljárónknál. Attól fényes nappal szabadult meg. Nem nagyon tolongott ott senki, hogy akár megkérdezze, hogy miért is. Pedig az akkor sem volt engedélyezett.
  Mindenkit más és máshogy zavar. Valameddig én is tűröm és engedjenek a bulizni vágyók. Sajnos ezt a kérdést én nem tudom megoldani úgy, mint azt az élelmiszer árusét, aki cigizve kínálja a portékáját, attól nem vásárolok, de hát ez zaj...”
 • 38. csucsu2 2011. július 13. 13:22
  „10. Sasu17 2011.07.12. 11:47

  "Aki álmos az aludjon ne hallgatózzon!
  Érdekes,ha én álmos,fáradt vagyok,úgy üvöltenek az utcán,ahogy akarnak!!!"

  Engem nem az ordibálás zavar, hanem a mélynyomókból halható dübörgés, ami átmegy zárt dupla ablakon, reluxán, függönyön, és falon is. Lehet, hogy ott mellette jól szól a zene, de a lakásban csak a dübörgés marad. És 35 fokban zárja magára az ablakot, aki mulatozni szeretne.

  Tavasszal és tavaly sem nagyon zárt be a Kertvendéglő éjfélkor. Volt ott duhajkodás hajnal 4-kor is.
  A néhány lakodalom nem gond, csak az önjelölt megasztárok kezéből időben ki kel venni a mikrofont :)”
 • 37. Gépész 2011. július 13. 12:21
  „Ez a délmagyaros moderálás a Jó reggelt Vietnam azon jelenetére emlékeztet amikor az ikrek kihúzzák a papíron lévő listáról hogy mit nem olvashat be. Nesze neked szabadság kaptál egy jó nagy pofont.”
 • 36. Gépész 2011. július 13. 12:08
  „"A képviselő-testület az éjszakai nyitva tartás korlátozásával azt szeretné elérni, hogy megszűnjenek a késő éjszakai kiabálások, randalírozások a városban."

  Gratulálok a kedves képviselő testületnek, remélem elég pénzt tettek félre a város kaszájában, mert hamarosan nem lesz fiatal dolgozó ember a városban, mert mindenki elmegy innen. Ja és ezzel ráadásnak a saját zsebéből is pénz vesztett, mert a szórakozni vágyók majd más városba mennek, és az ottani bevételnek az adója nem Csongrádra fog jönni. Gratulálok ehhez az újabb <moderálva> városvezetéshez/nek.”
 • 35. hank 2011. július 12. 23:06
  „31: természetesen hallottam róla, hogy van, de olyan nehéz bizonyítani (pl. a rendőrök megítélése szubjektív, és nem járnak műszerrel), hogy erre hatékonyabb fellépés kellene.
  Lásd még: http://www.nport.hu/nograd/kozelet/a-csendhaboritok-ellen-lep-fel-a-jegyzo-317761”
 • 34. hank 2011. július 12. 22:57
  „joci10: azért maradt ki, mert a nyári bulik nélkül ott nem lenne élet. A kemping nem tart el semmit. A Körös-torok üzemeltetőjének szerintem nem hiányzik, ha valaki tör vagy zúz lent ill. a partélen végzi a dolgát. Ennek semmi köze az üzemeltetőhöz. Inkább ahhoz, hogy pl. a vállalkozók udvara fizet 3.5 millió körüli összeget, de a hétközben ill. napközbeni forgalmuk ezt az összeget nem fedezné (elmondásuk szerint). Amíg van szerződés velük, nyilván addig ezt a témát jegelik.
  De ki tudja, hogy 2012/2013 végén mi fog történni.
  Persze vannak olyan vállalkozók, akik életformának választották a Körös-torokban való lakást. Ők erre tették fel jelenlegi életüket. A kérdés, hogy velük mi lenne?
  A Körös-toroki Napok a kemping forgalmát hivatott emelni és népszerűsíteni a Körös-torkot. A kérdés, hogy ezt megváltoztatják-e vagy sem.”
 • 33. joci10 2011. július 12. 22:54
  „azt gondoltam hogy egy komoly felelősségteljes városvezetésünk lesz majd,de sajnos rá kellet jönni hogy ez sem különb a korábbinál...de miért is gondoltam?....nyugodtan kilehet írni a várostábla mellé hogy nyugdíjas otthon mert eljön nem is soká az az idő mikor már egyetlen fiatal sem lesz itt mert nincs semmi ami ide kötné”
 • 32. hank 2011. július 12. 22:52
  „Niky90: teljesen felesleges fenyegetőzni! Kérdezem, hogy volt-e már olyan, hogy valaki a társaságodban egy ház falára végezte a dolgát és Te rászoltál, hogy ne legyen már paraszt?! Vagy eldobta a cigerettacsikket és mondtad neki, hogy szedje már fel. Esetleg szemetelt és azért szóltál. Vagy tiltsuk be a dohányzást az utcán, hogy ne dobjanak el több csikket?

  A probléma forrása, hogy egyes emberek az igénytelenségi tűrőképessége elég nagy, míg az idősebb korosztályé nyilván nem. A társadalom ennyit változott.

  Egyébként érdemes lenne emlékezni évekkel ez előtt Molnár József polgármester úr javaslatára: bulizzanak a fiatalok addig, amíg nem pirkad. Akkor legalább világosban vonulnak haza (kevesebb vagy éppen semmi kárt okozva) ill. akkor már ébredezik a város.
  Szerintem az Ő bölcsességét érdemes lenne a jelenlegi városvezetésnek megfontolni a szórakozni vágyóknak meg figyelni önmagukra és környezetükre.”
 • 31. Niky90 2011. július 12. 22:52
  „29. Nyugi van bírság, csend háborítás névvel! Nem hallottál még róla?? 3000 Ft asszem, hidd el,az egy fiatalnak épp elég sok pénz.”
 • 30. joci10 2011. július 12. 22:45
  „hogy a körös torok miért maradt ki???? amiért a dohánytermék adóemelése a "só és cukor adóból"...valakinek érdeke fűződik hozzá...még pedig ugye pont a városnak hiszen a városi víz és kommunális társulat az üzemeltetője....további kérdés?????”
 • 29. hank 2011. július 12. 22:36
  „CsImre:
  A magyar mentalitás az, hogy ha valamit az állam nem tud finanszírozni (több rendőr az utcán elméletben, ill. mindenféle pénzátcsoportosítás) és mégis az egyszerű állampolgárra kenik a végén, mert mégsem érezzük, hogy több rendőr lenne az utcákon.
  Rendeletet nem a disco-k bezárására kellene hozni, hanem a zajongás megfelelő díjazására. (Pl. bírság stb.)
  Mert attól, hogy bezárják a bulihelyeket, még zajonghatnak a fiatalok.
  Mint említettem korábban: ezzel csak álláshelyek szűnnek meg és a fiatalok nem jönnek haza hétvégére vagy vidékre mennek bulizni.

  Én azt hiányolom - mint a legtöbb ember - hogy nem volt igazi párbeszéd a vállalkozók és a városvezetés között.

  Nevetséges, hogy több száz/ezer fiatal egyetlen szórakozási lehetőségét - Csongrádon - kb. 60 ember miatt korlátozzák (mert egyértelmű, hogy a szórakozóhelyek környékén élőket zavarja, az meg összehasonlítva Csongrád lakosságával nem olyan jelentős, hogy ne lehetne kellő figyelemmel rendeletet hozni vagy párbeszédet kezdeményezni.).”
 • 28. Niky90 2011. július 12. 22:30
  „"városlakók éjszakai nyugalmának védelme érdekében" ?? :D Na akkor kedves városlakók,meg önkormányzat, az jobb lesz nektek ha a kocsmákat bezárjátok ,és a fiatalok az utcán fognak hangoskodni,ordibálni. Sztem csak rosszabb lesz. Arról nem is beszélve, ha bezár egy kocsma,akkor nehogy azt higgyék a Kedves aludni nemtudók,hogy a fiatalok hazafognak menni.Keresnek egy Non-stop-ot és ennyi. Nah mind1, némelyik panaszkodó biztos szereti,ha szét dobált alkoholos üvegeket látnak majd a házuk előtt, esetleg leöntve borral a háza a falát, vagy a háza előtt végzi el az emberke,a a kisebb -nagyobb dolgát. ;) De, ha a népnek ez kell....”
 • 27. hank 2011. július 12. 22:27
  „Robinho: 100% biztosra állítom, hogy sem a Vállalkozói udvar sem a Happyday sem más nem lépte túl a hajnali 4 órás zárórát. (Ugye ismét másfele húzok?! Igen, a Körös-torok fele! Akinek nem inge...)”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanytelek december óta vár a belvizes pénzére

Csanytelek - Két hónapja ért véget a belvízi védekezés a megyében. A költségekre a vis maior… Tovább olvasom