Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Rendelettől várják az éjszakai nyugalmat

Csongrád-Bokros - A csongrádi lakosok és a városvezetés is megelégelte az éjszakai rendbontásokat: tegnap rendeletet alkottak a belvárosi üzletek nyitvatartási idejéről. A vállalkozók úgy érzik, sérülnek a jogaik.
– Bokroson minden lehetőség adott, hogy részönkormányzat jöjjön létre – kezdte a tegnapi kihelyezett testületi ülésen napirend előtti hozzászólását Kiss Péter csongrádi képviselő. – Ezzel elérhetnénk, hogy az itt lakók még intenzívebben bekapcsolódhassanak a döntéshozatalba.

Elkészülhet a bekötőút melletti kerékpárút engedélyes terve, a bokrosi iskolát továbbra is Maszlag Tiborné vezeti – döntött a testület. Az üzletek éjszakai nyitva tartásának tárgyalása előtt Nagy Rusztem átvette a szót.

– Nincs olyan fogadóóra, ahol a probléma ne vetődne fel – mondta. – A vállalkozók szempontjait is igyekeztünk figyelembe venni, köztes megoldást kerestünk. Négy éve húzódik a dolog, a lakosság éjszakai nyugalmára tekintettel kell lenni.

– A randalírozás a rendelet hatására nem szűnik meg, aki akarja, megtalálja a kiskapukat – fűzte hozzá Murányi László.

– Nem szabad abból kiindulni, hogy a szórakozni vágyók megtalálják-e a kibúvót. Megoldást kell keresni – válaszolt erre Kőrösi Tibor polgármester. A fiatalok képviseletében Varga Ádám csongrádi lakos kért szót. – Tudomásom szerint a vendéglátósokkal nem egyeztetett az önkormányzat. Az új rendelettől nem változnak meg a szórakozási szokások, legfeljebb a fiatalok ezután más településekre járnak át – mondta el véleményét. Havasi Jánosné azt hangoztatta: a hatóságnak kell rendet tartani a közterületeken, nem az önkormányzatnak. A szavazás eredményeként a július 1-jétől hatályos rendelet értelmében – a Körös-torok kivételével – legfeljebb hajnali 2 óráig tarthatnak nyitva a csongrádi szórakozóhelyek.

Olvasóink írták

 • 12. vidékipolgár 2011. június 19. 08:42
  „Üdv. a kommentelőknek!
  "Eben guba", de a többi az jó volt, egyetértek!
  Arra azért kaphatnék e valakitől választ, hogy hajnali 2 óra után lehet e kultúrált szórakozást számonkérni? Figyelembe véve az elfogyasztott alkohol mennyiségét az idővel arányossan !
  Akinek ez nem elég, kezdje el pénteken az úgyis mindig gyengének bizonyult forgalom szempontjából. Nincsenek már a szombati társadalmi munkák sem, amiért ne lehetne tajt részeg az ember mind a két este, majd sakálként üvöltve összetörheti az összes telefonfülkét és odapiszkíthat bármely kapu alá. Majd mindezek végeztével felrakja egy megosztóra a neten és kész a példaérték a haveri körben.
  Csak egy kérdésem lenne: hol a törvény visszatartóereje? hol a gumibot ?”
 • 11. keletaru 2011. június 17. 21:42
  „hank: Amit Atyád mondod az igaz ! Viszont akkor volt müködő mezőgazdaságunk ( 74-ben Európa csodálta szarvasmarha telepünk a nagyrétben, birka állományunk ), iparunk ( FÜTŐBER közpeurópa legnagyobb légtechnika vállalata STB...) . Csuka-csárda , Halász , Tulipán , Hóvirég élő zenével ! Most jelenleg az önkormányzat a legnagyobb foglalkozatató eme településen ,zene nélkűl . Aki ért egy kicsit hozzá tudja mit jelent az ha az önkormányzat a legnagyobb foglalkoztató !! FALU szintjére sikerűl rendszer váltás óta eme települést vezetőinek süllyeszteni . Nem kell ciklusokat nézni , ebe guba . Tehát ahol nincs töke ott csak a csonton marakszanak , írhatom úgy is itt mindig sokat akarnak markolni, csak keveset sikerűl fogni . Sajna amíg bent a TELJES BAGÁZS nem cserélődik, addig nem lessz szemlélet váltás . Csak iskolázott okosok, pártkatonák fegyelemre gombnyomkodók ........meg nem értettünk hozzá csak jót akartunk ...Üdv Kuci”
 • 10. berkabela 2011. június 17. 19:00
  „Alkohol nélkül is -egész utcát betöltő-koncertet tud adni a hajnali MARS lakók buszraváró gyülekezete.A bökényi skatulyákban jólesne nyitott ablaknál aludni,de a viháncoló bagázstól erről szó sem lehet.Ehez normális ész kell és nem rendelet!”
 • 9. hank 2011. június 17. 18:53
  „Jozsoci: akkor akik érted dolgoznak éjszaka (pl kenyeret sütnek) vagy éppen több műszak vagy ügyelet (pl orvos, mentős, tűzoltó) nem rendes ember? Ne jelentsünk ki dolgokat túl hamar. Régebben is voltak esti bulik. Pár hete édesapám mesélt arról, hogy az átkosban tömve voltak a táncos helyek és a fizetésekhez képest nagyon olcsó volt a pia.

  Ha a fiataloknak nincs lehetőségük ismerkedni, társaságba járni, akkor mégis miért várjaá fidesz a népesség növekedését?

  Szerintem ez a döntés elhamarkodott volt és semmi értelme. A jegyző úrnak a körös-toroki rendeletet kellene rendbe tennie, mert mi az, hogy a sétányon lehet bringázni az üdülőtulajoknak és azok vendégeinek. Biztosan felülírható ilyen módon egy törvény?

  A vállalkozók szempontjait épp nem vették figyelembe, vagy nem akarták, mivel aki az utóbbi 10 évben volt legalább 1 buliban, az tudja, hogy fél 1 felé jönnek le csak. Szinte minden buli plakátján ott figyel, hogy éjfélig kedvezményes vagy ingyenes a belépő egyik vagy mindkettő nem számára.

  Ez olyan, mint a kerékpárút építések. Azzal, hogy Bokrosig kerékpárút lesz, nekem egyáltalán nem segítenek, mert onnantól kezdve, hogy a kerékpárost beterelték a kerékpárútra, már senkit sem érdekel, pedig rengeteg a balesetveszély: le nem nyírt növényzet, kirohanó kutya (mely elöl nincs lehetőségem menekülni sem, hisz a kerékpárúton nem nagy forgalom van).
  De érdemes csak a Szegedbicaj blogjat olvasgatni. A rendőröknek sincsennek sokszor pontos KRESZ ismeretei, hiszen ha a bringás kimegy a gyalog és kerékpárútról a közútra/utcára már büntetnek, pedig a KRESZ ezt megengedi bizonyos esetekben.
  A KRESZ meg persze elavult sok helyen a bringásokra nézve. A bokrosi kerékpárút ne legyen elavulva és engedjék meg, hogy aki sportol, az használhassa a közutat is belátása szerint és ne riasszák el a komolyabban bringázni szándékozókat.
  60%-a, mert látszik, hogy aki átvette illetve megtervezte még életében nem tekert 5 km-nél többet. Az a kerékpárútnak nevezett valami 60%-a egy nagy rakás sz..!

  Hank”
 • 8. Jozsoci 2011. június 17. 17:46
  „A melegkonyhás üzleteknek éjfélig, a kocsmáknak 22 óráig kellene nyitva tartani! Rendes emberek éjszaka alszanak! Ez így volt az "átkosban" is. Az üdülési övezetek más tészta.”
 • 7. Gépész 2011. június 17. 14:16
  „Aztán majd csodálkozhatunk hogy miért van az hogy megszaporodtak az esti autós balesetek. Az összes bulizni vágyó úgy is tovább akar majd menni és hova fognak beülni, hát nem a buszba. Idióta a város vezetés, de kihullott biztonsági őröktől, lebukott tanároktól és disznópásztoroktól ne sokat várjunk.”
 • 6. tromi 2011. június 17. 13:50
  „..a műkengedélyeket korm rendelet alapján adják ki. Majd mikor beruháztak hoznak rájuk HELYI rendeletet. Ezért tartják a külföldiek magyarországot egy élhetetlen, befektetésileg labilis országnak. Visszamenően is csorbítanak jogot...”
 • 5. keletaru 2011. június 17. 12:41
  „Kivételek itt mindig lesznek , láttunk már ilyet a körös torokban is . Mikor egy képviselő 180 fokos fordulatott tett a nyitvatartás ügyében . Persze csakis a közöségért.....Az nem fordult megsenki fejében "BENT" mikor kiadták a müködési engedélyeket mi lesz ott , s a következménye !!!! Csak belehajszolták a szegény vállalkozót , persze megadunk mindent ,béreldki .aztán meg nem engedik müködni ??!! Nem érdekes...iskolázottak miiii ! Üdv Kuci”
 • 4. Asbetha 2011. június 17. 12:27
  „A Körös-torok miért is kivétel? Ott nem szolgálnak majd ki kiskorúkat? A környéken élők nyugalmát ott nem zavarják a randalírozók és a hangos zene? Ja, hogy az üzemeltető ott a Kommunális Kft., amiben résztulajdonos az Önkormányzat. Saját zsebükből csak nem veszik ki a pénzt!!!!”
 • 3. tromi 2011. június 17. 12:14
  „Ja és a szülők felelősségéről már nem is beszélek...
  Nem tudja kezelni a 14 éves gyerekét, akkor el kell tőle venni, s nem lesz csp...mindenre mag van a törvényünk, szabályunk, de mindenki tojik rá...”
 • 2. tromi 2011. június 17. 12:13
  „..én úgy vélem, hogy egy olyan problémára hoztunk rendeletet, ami mulasztás eredménye.
  ..kiskorút szolgálnak ki alkohollal? =rendőrség dolga (jól meg*ni a büfést, hogy nyekkenjen, és többet nem fog adni)
  Randalíroznak? Ez nem a rendőrség dolga? Szemetelnek? Közterület felügyelők?
  Megint elkészítettünk egy olyan rendeletet, amit nem fogunk betartatni, betartani. Én már megtaláltam a kiskapuját ennek a dolognak. Mert eleve adtak kiskaput. Szerintem a Körös kevesebb embert zavar, mint a lagzi a város közepén... A lagziból haza nem randalírozhatnak? Ittasan nem vezethetnek? Dehogynem! Sőt, ha már mulatni sem engedik az embereket a legcsekélyebb alakalomnál is ki jön belőlük. Mert az emberek nagyon nehezen élnek, és csak gyűlik bennük a feszültség. Félő hogy mi lesz akkor, ha kirobban...”
 • 1. Norbi56 2011. június 17. 10:48
  „A demokrácia ? akkor fog működni errefelé, ... ha nem csak a saját jogainkat akarjuk érvényesíteni, hanem tekintettel vagyunk a mások jogaira is. Mondjuk a kisebbség a többségére, a cigányok a nem cigányokéra, a hangoskodók a pihenni vágyókéra, a politikusok az apolitikusokéra és így tovább...
  Sokaknak joguk van a szórakozáshoz, másoknak meg joguk lenne a pihenéshez. Tudom, nem a vendéglátó helyek tulajdonosai randalíroznak, de ők( vagy alkalmazottjaik) adnak inni a kiskorúaknak és a már ittas egyéneknek, akik viszont korlátozzák a pihenni vágyók jogait,( randalíroznak, rongálnak) és természetesen a kulturáltan szórakozni vágyók jogait is korlátozzák közvetetten /áttételesen. (Nem a rendelet!)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendelet a nyugalom érdekben

Csongrád-Bokros - A csongrádiak többször jelezték már az önkormányzatnak, hogy késő éjszaka a… Tovább olvasom