Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Rendezik a Körös-torokot

Csongrád - Rendezettebbé teszik a Körös-toroki üdülőterületet – hangzott el a hétvégén a városi galériában az üdülőtulajdonosoknak rendezett fórumon.
A területet üzemeltető víz- és kommunális kft. azt ígérte, visszateszik a régi helyére a beléptetőkaput, rendszeressé teszik a szemétszállítást, folyamatosan javítják az utakat, élelmiszerboltot nyitnak, és kerékpártárolót alakítanak ki.

Olvasóink írták

 • 12. vidékipolgár 2011. május 20. 14:32
  „Az utóbbi 10-15 évben sajnos nehezen fejleszthető területté vált a Körös-torok. Kiszámíthatatlanná vált a szezonidőszak a vízállások, a meteorologiai ingadozások miatt. Ez a fejlesztéseket lehetetleníti el, továbbá turisztikailag is megnehezíti a tervezhetőséget. Ezek a tények erősen beárnyékolják a kínálatot ha azt nem is emlitem, hogy ha sikerül kifogni a -jóidőt,-vízállást,-programokat még mindig ott a kérdés:- pihenni jön e a vendég vagy mulatni ?
  Ennyi ismeretlenes egyenletet nehéz kiszámítani, nehéz a vendégeket megfogni így. Tiszavirág életű szezonokban a vállalkozó "lehúzó " kulccsal dolgozik a fejlesztésre szánt összeget elviszi az árvíz utáni rendbehozatal. A város részéről ez egy "Kőműves Kelemen-effektusnak" mutatkozik temérdek pénzt beleölve csak a fentartásba.

  Mindezek ellenére ezt a munkát folytatni kell, mert a város egyik kitörési pontja és kiváltsága a "Part"!”
 • 11. gyöngyszem2 2011. május 20. 11:53
  „Hank:Ugy gondolom nem igazán lehet két különböző helyet összehasonlítani,pontosan a fekvése miatt sem.
  -Egyébként pedig szerintem egész szép summák jönnek össze a nyári szezonban a körösön,csak az a vállalkozók zsebében marad.
  -Másrészt pedig az utóbbi időben sok változás történt,újítások.(megjegyzem valóban a higiénia és ellátás javulásra szorul!!!)
  Van még mit fejlődjön!Ezek ellenére ha a nyári szezonban egy kicsit figyelünk a környezetünkben levő emberekre,rájöhetünk,hogy sok vidéki,és a külföldi jön ide pihenni,szórakozni.
  Sőt én azt látom hogy a körösi napok alkalmával rendezett programok kielégítheti a szórakozni vágyókat.(még ki is növi magát a hely olyankor.Nagyon zsúfolt.)Nemhiába volt tavaly is megerősítve a biztonság.
  -Wc zárva:valyon miért?Talán a wc-s néni miatt?(Sajnos nagyon sok "huligán" is oda jár,és nem bírnak magukkal.)De az igaz hogy ez orvosolható,hiszen pont ezért fizetjük a használati díjat.
  -Mindent figyelembe véve nem hiszem hogy annyira rossz lenne ,hiszen akkor nem járnánk oda!
  -Jobban aggódom a Tisza vizének minősége miatt.”
 • 10. Turulka 2011. május 17. 22:41
  „Kuci:találd már ki,hogy hova akarsz írni :-)”
 • 9. keletaru 2011. május 17. 21:24
  „jóízlés : Gyengébek kedviért ! Ilyen kategoriájúúúúúú szálások már vannak, lásd középiskoláink kolégiumai , nyáron mind szabadok sőt még konyhával is bííííírnak! kb 300-400 főt eltárolni eme körűlmények közt! Tehát innentől kezdev csak népámítás az egész Erzsébetesdi . S azok akik ezt nem látják ......nem is kommentelek semmit az "IQ"-ról . Ebből is látszik mennyire vigyáznak drága vezetőink a közösre ugye lapszemle ?? Üdv Kuci”
 • 8. keletaru 2011. május 17. 21:24
  „jóízlés : Gyengébek kedviért ! Ilyen kategoriájúúúúúú szálások már vannak, lásd középiskoláink kolégiumai , nyáron mind szabadok sőt még konyhával is bííííírnak! kb 300-400 főt eltárolni eme körűlmények közt! Tehát innentől kezdev csak népámítás az egész Erzsébetesdi . S azok akik ezt nem látják ......nem is kommentelek semmit az "IQ"-ról . Ebből is látszik mennyire vigyáznak drága vezetőink a közösre ugye lapszemle ?? Üdv Kuci”
 • 7. keletaru 2011. május 17. 16:20
  „Innen úgy nézki senki nem akar befektettni, csak hasba beszélni akarnak mindenkit ROSSZUL látnak van lent minden . Aki meg mást mond az nem ért hozzá , sőt szerintük nem is volt még nyaralni !! Üdv Kuci”
 • 6. Norbi56 2011. május 17. 12:34
  „4.hank.
  "Megértem, hogy tulajváltás volt meg ilyesmi, de ezek is fontosak lennének."
  lemaradtam némi privatizációról?...mikor került új tulajdonos birtokába?”
 • 5. Saci50 2011. május 17. 10:06
  „Ezek, amiket itt felsoroltak, mind alapvető dolgok.
  A mostani állapotról nem tudok véleményt alkotni, mert sajnos nagyon régen voltam lent. Pont ezek a dolgok miatt, nem lehet hova leülni, fagyizni...stb. Május közepét írunk, bár az időjárás sem épp kedvező, de azért volt már kellemes idő. Gondolom akkor sokan voltak lent.”
 • 4. hank 2011. május 16. 23:23
  „Üdülőterületeken is vannak szórakozóhelyek. Szerintem a kettő megférhet egymás mellett.

  De nem itt kellene kezdeni.
  Tőserdőben miért van az, hogy kora tavasztól késő őszig folyamatosan vannak vendégek?

  Nem feltétlenül a 44-es út közelsége miatt.

  Sajnos szinte évről-évre ugyanazok a dolgok jönnek elő:
  - WC zárva (hiába van kiírva, hogy hétfő-péntek 9-19)
  - padok nincsennek kint még mindig...
  - sétány a víz visszavonulása után hónapokig nincs takarítva (ez mondjuk ebben az évben tűnt fel, előtte ugye elég magasan volt a víz)
  - ha már rend és élet lenne, egyetlen-egy büfé sincs nyitva: nem lehet egy üdítőt, fagyit megvenni

  Volt már bolt 2007-ben vagy 2008-ban (nem emlékszem pontosan mikor). Nem érte meg nekik...
  (A hónvédségi üdülő aljában volt)

  Kíváncsian várom, hogy milyen tapasztalatot gyűjtenek.
  Valahogy egyszerre kellene túl sok mindent tenni.

  Megértem, hogy tulajváltás volt meg ilyesmi, de ezek is fontosak lennének.

  Hank”
 • 3. én12 2011. május 16. 21:57
  „Ígéretek.....................”
 • 2. timoboll2 2011. május 16. 20:16
  „Ugyanaz, évek óta...”
 • 1. kicsen 2011. május 16. 19:48
  „Ezek apró dolgok,képtelen dönteni a város üdülő vagy szórakoztató negyed legyen.Örökös megalkuvás biztos leépülés.Ne legyen szúnyog,legyen homok amit éppen most visz a Tisza( Sz Szabolcs szerint ) és legyen nyugi.Szerintem”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Erzsébet utcáig bővítenék a strandot

Az Erzsébet utca Dob utca és Hunyadi tér közötti szakaszán álló házak tulajdonosaival akar megegyezni a csongrádi önkormányzat. Tovább olvasom