Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Rendőrkézen a csongrádi színesfémtolvaj

Csongrád - A színesfémből készült különféle tárgyak, eszközök eltulajdonításával kapcsolatos bűncselekmények elkövetése évek óta komoly problémákat okozó jelenség, amely az ország szinte minden települését érinti valamilyen formában.
Ezen bűncselekményekkel kapcsolatban megállapítható, hogy általában közterületen elhelyezett műtárgyak, különféle közlekedési,- elektromos berendezések a leginkább veszélyeztetettek. Az elkövetői kört elsősorban a megélhetési bűnözők körében kell keresnünk, akik vagy nincsenek tisztában vagy nem is törődnek azzal, hogy cselekményük milyen következményeket vonhat maga után, akár a közlekedés biztonságának veszélyeztetésével, akár művészeti alkotások sokszor szinte pótolhatatlan elpusztításával.

A jelenség sajnálatos módon Csongrád megyében sem ismeretlen. Jelentős rendőri erők dolgoznak megyeszerte az ilyen típusú lopások, rongálások felderítésein. Az elmúlt napokban Csongrád városában sikerült a nyomozóknak ilyen jellegű bűncselekményt felderíteni.

November 11-én érkezett jelzés a rendőrségre, mely szerint a Városi Könyvtár falán elhelyezett bronzból készült domborművet ismeretlen személy lefeszítette és ellopta. A város szülöttéről készült művészeti alkotás eltulajdonításával az elsődleges becslések szerint a tolvaj mintegy 200 ezer forint kárt okozott. Az esettel kapcsolatban megindult az eljárás ismeretlen tettes ügyében lopás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

Mivel a városban már korábban is történtek ilyen jellegű esetek, hisz feszítettek már le réz cégtáblákat, információs táblát, különféle emblémákat, az ügyek sikeres felderítése érdekében a rendőrkapitányságon külön nyomozó-team alakult a bűncselekmények felderítésére.

A rendőrök a rendőrkapitányság illetékességi területén széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, feltérképezték a lehetséges elkövetői kört. Munkájuk rövid idő alatt eredményre is vezetett, az összegyűjtött információk alapján eljutottak egy személyhez, aki megalapozottan gyanúsítható a Milos Crnjanskit ábrázoló bronz alkotás eltulajdonításával. A széles körben folytatott adatgyűjtés eredményeként a műalkotás az egyik helyi temetőből sértetlenül előkerült, ahová feltételezhetően a férfi későbbi értékesítés céljából dugta el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 23 esztendős férfi más hasonló jellegű bűncselekményeket is elkövethetett, így a rendőrök vizsgálják azt is, hogy a korábbi színesfém-lopásokkal személye összefüggésbe hozható-e. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy jelen pillanatban szökésben van, így a rendőrség elfogató parancsot adott ki ellene.

Olvasóink írták

  • 3. Kolompár Rómeó 2007. november 16. 08:32
    „Ezek az esetek csak szaporodni fognak, egyenes arányban az elkövetők elszaporodásával...”
  • 2. hamala 2007. november 14. 21:36
    „A Terminator is azt hallotta utoljara. "Nezd ma Gazsi-szines fem"”
  • 1. Mortál 2007. november 14. 16:05
    „Fogadok ez is a kisebbséghez tartozik, mikor lesz már ennek vége?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toroki napok: újratöltve

Csongrád - Egy budapesti és egy szegedi rendezvényszervező cég, a Hung-Esszencia Kft. és az Elektro… Tovább olvasom