Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Rendteremtés a Körös-torokban

Gyakrabban járőröznek a rendőrök és a polgárőrök a csongrádi Körös-torokban, így próbálják elejét venni a rongálásnak, rendbontásnak. Az ellenőrzés meghozta az eredményt: két kisebb esettől eltekintve nyugodt hétvégét zárt az üdülőterület. Azt viszont nem tudni, meddig tartható fenn ekkora készenlét.
Több mint ötven biztonsági ember, rendőr és polgárőr védte a rendet a hét végén a csongrádi Körös-torokban. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt hetek rongálásai és rendbontásai nyomán világossá vált, a rendőrök nem tudják felügyelni a település mindegyik szegletét, a nyugodt éjszakák érdekében széles körű – a civileket és a vállalkozókat is bevonó – együttműködésre van szükség.

A legnagyobb megdöbbenést a nemrég elkészült tiszai partfal fedlapjainak összezúzása váltotta ki. Azóta helyreállították a megrongált részeket, sőt óvatosságból fémcsavarokkal is rögzítették az összes zárókövet. A városvezetés és az érdekeltek pénteken abban állapodtak meg, hogy az üdülőterületen a vendéglátóknak kell több biztonsági embert alkalmazniuk, Csongrád többi részén pedig a rendőrség és polgárőrség vigyáz.

A húszfős rendőri különítmény mellett 26 polgárőr strázsált szombat éjjel azokon az útvonalakon – így a Tisza-gáton, a belvárosban és Bökényalji úton – amit a Körös-torokban szórakozók használnak a buli végén. Az üdülőterületen pedig tucatnyi biztonsági őr várt a büfék körül ólálkodó fiatalkorúak között. Ennek ellenére egy – azóta elcsípett – toroki vendég megpróbált betörni egy nyaralóba, egy személyautó szélvédőjét pedig ismeretlenek betörték.

A korábbiakhoz képest nyugodtnak mondható szombat éjszakával kapcsolatban Nagypál Sándor önkormányzati képviselő, a helyi polgárőrség vezetője elmondta, ezután is igyekeznek hasonló létszámban felvonulni, de ahhoz, hogy az egész nyári szezonban biztosítható legyen a közrend, komoly szervezésre lesz szükség. A üdülőterület vállalkozói szerint kérdéses, meddig finanszírozható ekkora biztonsági készenlét, hiszen a költségek elvihetik a nyereséget. A csongrádi rendőrkapitányságon azt mondták lapunknak, 12 helyi rendőr szeptemberig minden hét végén ott lesz a torokban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átköltözik az idősek klubja is Csongrádon

Szociális ellátó központot alakítanak ki Csongrádon a Fő utca 64. szám alatt. A korábban gőzfürdőnek… Tovább olvasom