Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Rohamtempó kell a csongrádi fürdőben

Csongrád - Egy évet csúszik a csongrádi fürdő felújítása, de a polgármester szerint meglesz. Utólag furcsa részletekről beszélnek a helyiek.
– Ekkora kamuhatározatot, mint a 2013. december 24-i, még életemben nem láttam – jegyezte meg a fürdőfejlesztésről Csongrád polgármestere, Bedő Tamás egy testületi ülésen. Többször tett már olyan kijelentést, amelyből arra lehet következtetni: nem tartja sima ügynek a projektet.

Akkor, egy évvel ezelőtt is emiatt hívta össze hirtelen az előző grémium a zárt ajtók mögött bonyolított ülést szenteste délelőttjére. A jelen lévő képviselők elfogadták, hogy a projekt önerejéhez az önkormányzat visszatérítendő támogatás címén előre, a 2014-es költségvetés terhére adjon kölcsön 200 milliót a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft.-nek. A lassan két éve húzódó beruházásról többször írtunk, már készen kellene lennie, a város akkori vezetése mindig a védelmébe vette, és azt mondta, minden rendben, de a kezdetektől lehet olyan hangokat is hallani, hogy semmi nem lesz belőle.

A választás előtt pár nappal aláírták a szerződést, tartottak egy ünnepélyes nyitórendezvényt – ahol azért a kívülállónak úgy tűnt, nincs minden érintett a helyzet magaslatán. Később, már a választás után olyat lehetett hallani: a fürdő munkatársait utasították, ássanak gödröket itt-ott, hogy úgy tűnjön, folyik a munka. Az idő most nagyon szorít, rohamtempóban kell megoldani a víz vas-, mangán- és arzénmentesítését. A kivitelezővel október végén aláírták a szerződést, megnyitották az elektronikus építési naplót, nyárra végezni kell. – Jelenleg egyelőre bont a kivitelező Strabag, ha kiskanállal is, de megleszünk – közölte Bedő Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 év alatt eltűnt a középiskolások harmada Csongrádon

Általában is csökken a népesség, átalakult az oktatási rendszer, a központosított körülmények között a csongrádiaknak végig kell nézniük, hogy az őket érintő ügyek máshol dőlnek el. Tovább olvasom