Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Romba döntötte a házat a robbanás Csongrádon

Csongrád - Gázrobbanás miatt romba dőlt egy ház tegnap délután Csongrádon. Az épület egyetlen lakója, egy 58 éves férfi kivonszolta magát a kapuig, ott várta meg a mentőket. A súlyosan sérült férfit előbb Szentesre, majd mentőhelikopterrel a fővárosba szállították.
A környékbeli házakban nem okozott kárt, de a belső portán álló épületet romba döntötte az a robbanás, amely tegnap délután történt a csongrádi Síp utcában. Hogy mi okozta a detonációt, azt az elsődleges szakértői vizsgálat nem tudta megállapítani, de az biztos, hogy az idegenkezűséget kizárták a tűzvizsgálók. Lapunk úgy értesült, hogy a vezetékes gáz robbant be, a háznál található gázpalack viszont sértetlen maradt.

A szomszédok órákkal a tragédia után is azt találgatták az utcán, mi történhetett. Legtöbben hallották a robbanást, sőt az egyikük azt is végignézte, ahogy az egyetlen sérült kibotorkált a romok közül. Az 58 éves férfi, aki – információink szerint – a robbanás előtt nem sokkal ért haza a munkából, súlyos sérüléseket szenvedett, mégis kivonszolta magát a háztól mintegy 30 méterre álló kapubejáróig, ott leült egy téglarakásra, és úgy várta a kiérkező mentőket.

A sérült kivonszolta magát a kapuig, ott várta meg a mentőket. Fotó: Vidovics Ferenc
A sérült kivonszolta magát a kapuig, ott várta meg a mentőket.
Fotó: Vidovics Ferenc

– Amint meghallottuk a durranást, a fiam indult, és végül ő ugrott át a kapun, hogy kinyissa a mentőknek. Szörnyű volt látni Ferit. Tiszta vér volt mindene, a bőre több helyen megégett. Csak annyit tudott kinyögni, hogy berobbant a gáz. Kérdeztem tőle, hogy mi történt, de akkor már nem tudott válaszolni. Nyöszörgött valamit, hogy rosszul érzi magát, és addigra már ki is érkeztek a mentők. Az a csoda, hogy életben maradt – mesélte lapunknak Bosánszkiné Erzsébet. A szomszédasszony fiának még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy az égő ház mellől eltolják a sérült gépkocsiját.

A környékbeli házakban szerencsére nem okozott kárt az óriási robbanás, de a belső portán álló házikót teljesen romba döntötte. Fotó: Vidovics Ferenc
A környékbeli házakban szerencsére nem okozott kárt az óriási robbanás,
de a belső portán álló házikót teljesen romba döntötte. Fotó: Donka Ferenc/MTI

Szakértők szerint ösztönösen cselekedhetett a férfi, amikor súlyos sérülései ellenére kitántorgott a nyeles telek bejáratáig. Úgy tudjuk, két kezén és a fején is harmadfokú sérülést szenvedett. A mentők előbb a szentesi kórházba szállították, majd onnan mentőhelikopter vitte a fővárosi Honvéd kórházba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy családi ház Csongrád belvárosában

Csongrád - Csongrád belvárosában, a Vasút és a Síp utca közötti telken felrobbant egy ház hétfő délután. A balesetnek egy súlyos sérültje van. Tovább olvasom