Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Segít a Mars

Bokros - Több, mint egy évtizede segíti a Mars Magyarország csongrád-bokrosi kisállateledel gyára a bokrosi közösség oktatási intézményeit, sportegyesületeit, civil szervezeteit, emellett elkötelezett támogatója és szervezője számos helyi rendezvénynek, kulturális eseménynek is. Az anyagi, eszközbeli támogatáson túl a vállalat gyakran önkéntes munkát is szervez pártfogoltjai számára, vagy épp velük közösen.
A Mars Magyarországnál hagyomány az önkéntes munka és a jótékonykodás, amit a vállalat csongrád-bokrosi egysége a gyártás megindulásával egyidejűen kezdett el. Szinte minden, a településhez kapcsolódó szervezetet rendszeresen, erejükhöz mérten segítenek, a civil szervezetektől az oktatási intézmények mellett a helyi sportegyesületekig. Az adományokon túl a vállalat évente támogat helyi szervezésű kulturális és sporteseményeket, rendezvényeket nemcsak anyagi, hanem tárgyi eszközökkel, vagy önkéntes, kétkezi munkával is.

Önkéntes munka Bokroson.
Önkéntes munka Bokroson.

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
A Mars 1996 óta kiemelt támogatója a bokrosi általános iskolának és óvodának. Így sikerült tíz éve az iskola tornatermét, nyolc éve pedig a város vezetésével közösen az ebédlőt és a konyhát felújítaniuk. Két éve az iskola új szélfogókat kapott a Mars segítségével, de egyéb eszközökkel.: padok és digitális tábla adományozásával is támogatják a főnként hátrányos helyzetű gyermekeket oktató intézményt. Az iskola és az óvoda évente egyeztet a Marssal a támogatás mértékéről és mikéntjéről, akik gyakran kétkezi munkával és közös programokkal: kerítésfestéssel, kirándulások szervezésével, vagy közös játékkészítéssel is rendszeresen támogatják őket. - Az állateledel gyár évtizedek óta rengeteget tesz az esélyegyenlőségért nemcsak anyagi támogatással és értékes oktatási eszközök, játékok vásárlásával, hanem azokkal az élményekkel is, amelyekkel hátrányos helyzetű tanulóink, ovisaink gazdagodhatnak. Ilyen volt a tavalyi évben egy lovastanya felkeresése az Állatok Világnapján, de jártunk már többek között a szegedi állatkertben is – mondta el Maszlag Tiborné, a bokrosi általános iskola tagintézményvezetője. A pedagógus hozzátette: A Mars számos, a településen megrendezett eseményt is támogat, és minden évben hozzájárul a művelődési ház gyermeknapi színielőadásnak létrejöttéhez .

A bokrosi gyár munkatársai számára is igyekszik minden eszközt, lehetőséget biztosítani a sportoláshoz, 2003 óta támogatja a Csongrád Városi Vízilabda Sportegyesületet is, amely elsősorban utánpótlás nevelésre szakosodott. - A Mars az egyik legrégebbi és legerősebb szponzorunk, a nehéz időkben is mellettünk álltak – mondta el Kozák László, az egyesület vezetőedzője. - A rendszeres, elsősorban anyagi támogatásoknak köszönhetően mára 100 körüli gyerek jár hozzánk, az igazolt játékosaink száma pedig 80 fő, amely egy Csongrád méretű város esetében jó eredménynek számít. A hozzájárulásnak hála, el tudunk jutni tornákra, versenyekre is – tette hozzá az edző.

- A környékbeli települések sorsát a magunkénak érezzük, hiszen a gyár munkatársai közül sokan élnek itt, akik gyakran a Mars falain belül is rendszeres kezdeményezői azoknak az önkéntes munkáknak, amelyekkel a környék intézményeit, szervezeteit, egyesületeit és rendezvényeit igyekszünk segíteni. Mindennapi munkánk alapján tapasztalatból tudjuk, hogy sikereket kitartóan, hosszú évek alatt, a kitűzött célokat megtartva lehet elérni. Ezért támogatjuk rendszeresen főleg a gyermekekkel foglalkozó intézményeket és az esélyegyenlőséget, illetve a sportot és az egészséges életmódot, amelyek a Mars öt alapelve közé tartozó kölcsönösséget képviselik számunkra, hiszen nekünk is öröm, ha adhatunk – fűzte hozzá Mayer Zsolt, a Mars Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolások gurították a tűzoltó tömlőt

Tömlőt gurítottak és puttonyfecskendővel lőttek célba a csongrádi tűzoltó-parancsnokságon a várost a megyei fordulón képviselő csapatok tagjai. Tovább olvasom