Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Senkinek sem kell az Erzsébet Szálló

Csongrád - Egyetlen ajánlat sem érkezett a csongrádi Erzsébet Szálló hasznosítására kiírt pályázatra. A polgármester futna még egy kört, mielőtt dobra verik az ingatlant, de akad olyan vélemény is, hogy 1 forintnál most nem ér többet a 103 éves hotelépület.
Nem kapkodnak a csongrádi Erzsébet Szállóért. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzat tavaly ősszel bezárta az évek óta veszteséges hotelt, márciusban pedig pályázatot írt ki az épület hasznosítására. A város előzetesen kikötötte, hogy 25 évre kiadó, és csak szálláshelyként üzemeltethető az ingatlan, amelynek bérletéért havi 500 ezer forintot kért volna. A felhívásra egyetlen ajánlat sem érkezett, ezért a képviselő-testület mai ülésén a polgármester azt javasolja, hogy hirdessék meg megint a szállót, de ne eladásra, hanem ismét hasznosítási célból. Ez azért nem magától értetődő, mert Tarr Ágnes képviselő javaslatára tavaly úgy határozott a városvezetés, hogy ha nem sikerül hasznosítani az ingatlant, az önkormányzat értékesíti.

– A jelenlegi gazdasági környezetben hiba lenne eladni a szálló épületét. Az önkormányzat érdeke, hogy hosszú távon bérbe tudja adni az ingatlant – fogalmazott lapunknak Bedő Tamás polgármester.

A város előzetesen kikötötte, hogy 25 évre kiadó, és csak szálláshelyként üzemeltethető az ingatlan. Fotó: Segesvári Csaba
A város előzetesen kikötötte, hogy 25 évre kiadó, és csak szálláshelyként üzemeltethető az ingatlan. Fotó: Segesvári Csaba

Információink szerint a bizottsági üléseken is támogatták ezt a javaslatot, de olyan vélemény is elhangzott, hogy ilyen feltételek mellett képtelenség lesz olyan bérlőt találni, aki több százmillió forintot ráköltene a felújításra szoruló épületre. A szakértők szerint legfeljebb 150 milliót ér az 1227 négyzetméteres műemléki jellegű ingatlan. Úgy tudjuk, arról is szó volt a pénzügyi bizottság ülésén, hogy jelen körülmények között legfeljebb akkor lenne esély egy beruházó felbukkanására, ha 1 forintért kínálnák az épületet. Sokak szerint ugyanis félő, hogy évekig nem találnak bérlőt vagy vásárlót az üres szállóra, és akkor a vagyon megőrzésére kell majd súlyos pénzeket elköltenie a városnak.

Olvasóink írták

 • 20. bakaitimea 2009. május 24. 21:25
  „Gyönyörű szép kis város Csongrád. Nemhogy a régióban de az országban sincsen másik hozzá hasonló.
  Viszont az idegenforgalom az valami botrányos. Évek/évtizedek óta ugyanaz a garnitúra csinálja akinek a hozzáértése hagy némi kívánni valót maga után és akkor még finoman fogalmaztam. Az aktuális vezetés sógor/koma /jóbarát alapon intéz mindent a városban az idegenforgalommal együtt. Nagyon régen kiderült már a hozzáértők számára hogy a szálló működtetése nem "kifizetődő". Nem tudom miért kellett ennyit várni a bezárással és az esetleges hasznosítással. Ha ez hamarabb megtörtént volna akkor talán lenne gazdája...úgy fog járni mint a Petőfi Szentesen. Pár év múlva egy lepusztult rom lesz belőle a város közepén. (egyébként nagyon sajnálom a szállót, meg az egész bezárásást. Én még akkor "ismertem" amikor lelkes kis csapat dolgozott azon Erzsike vezetésével, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Szép időszak volt Aztán jött egy nagyon "hozzáértő" és rövid idő alatt lerombolt, lezüllesztett mindent. Jó,tény hogy már előtte sem volt rentábilis az üzemeletetés de ugyanezt tették az idegenforgalommal is. Vagyis semmit.) A Tisza és a Körös torok megléte nem elég ahhoz hogy itt turizmus legyen. Ahhoz tenni is kellene valamit. De most majd tesznek:dobra verik az Erzsébetet...szomorú”
 • 19. pille 2009. május 24. 12:45
  „Miért is kellene "valakinek"? Eddig is ráfizetéses volt. Nincs infrastuktúra, nincs kereslet, ,nincs idegenfogalom!!!Mit is akarunk??,,,”
 • 18. Power 2009. május 23. 21:47
  „A tulajdonosnak senki nem fogja megmondani, hogy mit tegyen, pláne ha nincs esze hozzá.”
 • 17. Sziti 2009. május 23. 21:31
  „És mi van az Erzsébet szállóval?
  Adják oda 1 ft.-ért?
  Lehet, hogy ez a legjobb megoldás.
  Mindenesetre jobb mint ráfizetéssel üzemeltetni.”
 • 16. Power 2009. május 23. 18:08
  „11-nek: Ne legyenek kételyeid!
  Ha nincs IMF hitel, akkor fizetésképtelenség és államcsőd van.

  http://www.168ora.hu/itthon/az-imf-lelegeztetogepen-elunk-lenyegeben-itt-az-allamcsod-32090.html
  Az IMF lélegeztetőgépén élünk, lényegében itt az államcsőd

  http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-254586
  Kisebb parlament: a Fidesz már 67-szer megmondta”
 • 15. Power 2009. május 23. 17:34
  „keletaru! Inkább kevesebbet írj, de az igaz legyen!
  Amit állítasz azért duma a javából, mert még tavaly indítványozták az országgyűlés feloszlatását.
  Az ellenzék az MDF-el együtt megszavazta, de a többségben lévő szocialisták, liberálisok és az önmagukat "függetlennek" tartó képviselők elutasították az indítványt.
  Gyurcsány ezért ültette a nyakunkba Bajnai adócsalót.”
 • 14. keletaru 2009. május 23. 16:22
  „Power ! " ha az ellenzék akarná " ( ami hiányzik az" akarat" ) Ez nem duma csak senki nem mond le a mandátumáról . Valahogy a "tököség" ilyenkor már nincs sehol . Mint nálunk , aki az élre állt s elküldte az interspár befektetői csoportott s most is ott lapít a többiek közt . Persze vállalva a felelőséget "dicső" tettéért ! Gyorcsány az más dolog ő meg mondta hazudott reggel ,hazudott este ! S akik bálványként imádták tapsoltak neki Öszödön , s haza jöve úgy tettek mintha nem hallotak volna semmit . Egyiksem mondta neki ez nem férbele az erkölcsi normáiba , maradtak nyogodtan a helyükön , hisz ezzel is bizonyították ők jók pártkatonak s ismerik az ismeretlen pártfegyelmet. Hisz a kenyéradó gazdájuk megmondta mit tudunk csinálni , tüntetünk egy két napig aztán haza megyünk ! S lám igaza lett , csak közbe belelövetett a tömegbe , részéről/-ükről ennyi . S minden megy tovább adják a népnek a cirkuszt , balkézzel mutogatnak de olyan gyorsan nem látjuk mit csinálnak a másikkal a hátuk mögött ! Mint írja a hatalomhoz ragazkodnak sajna innen tényleg csak ez látszik , nem a mi jobb létünkre törekednek , lásd Makó eladták 12% bányászati dijjért azt a nagy gázmezőtt amiből tudott volna az országunk nem gyengén profitálni az itt lakók számára . Sajna ez mind addig így lessz míg megélhetési képviselőink lesznek akik elfelejtik 65 ezer nettóból nagyon nem lehet megélni . de ők ott bent a menűtsem 700Ft.- veszik mint mi . Arra is kedvezményt kapnak szegény szerencsétlen képviselőink , teli hassal nem lehet gondolkozni,mert az a kevés vér lemegy a gyomrukba s a fejbe nem marad semmi . Ez is csak egy magán vélemény nem kell vele egyet érteni . De utána lehet járni !Üdv Kuci”
 • 13. Power 2009. május 23. 14:32
  „"S ha az ellenzék akarná holnap reggeltől ki lehetne írni az új vállasztásokat , hisz ha mindenki vissza adná a mandátumát akkor szavazat képtelen lenne a tisztelt ház."
  Ez csak duma kedves keletaru! A "mindenkibe" a hatalomhoz görcsösen kapaszkodó kormánypártok is beletartoznának. Már sokan kísérleteztek az országgyűlés feloszlatásával sikertelenül.
  Mit gondolsz, Gyurcsánynak miért kellett a bizalmatlansági indítvány?”
 • 12. keletaru 2009. május 23. 14:14
  „Power ! Na de ennyit , kiszámolta már naponta az mennyire jön ki , s ki tudja milyen jutattások várják még őket( 365 embernél ) ! Lehet akkor már nem is csepp lesz a tengerben . S ha az ellenzék akarná holnap reggeltől ki lehetne írni az új vállasztásokat , hisz ha mindenki vissza adná a mandátumát akkor szavazat képtelen lenne a tisztelt ház . S ennyi lenne , csakhogy úgy látszik nem akkar senki vissza térni eredeti polgári foglalkozásába (pl.. disznókondás lenni újra stb...) . A húsos fazékból , hisz felelőségnélkül . Nem lehet őket vissza hívni , hadne írjam melyik párt törölte el a vissza hívást ! Ahogy néztem itt a gazdasági válságmiatt szerintem szinte mind az még a helyiek is , hisz egyik sem mondott le a javadalmakról csak töredékéről ! De itt egy kis kerekedőnek 3ft-l elkell számolni . Elég érdekes hogy pont azok nem számolnak el akik a mi adófizető forintjainból kapják javadalmukat . Miért is hisz ők vannak értünk nem értük .! Elméletben egy közöséget kellene képviselniük . Nem pedig a haverjaikat meg a saját érdekeiket . Kérdem én az a polgármester aki országgyülési képviselői is , hogy látja el hivatali munkáját itt is ott is . A javadalmazását teljes munka időre kapja , nem érdekes . S az álló vizet nem lehet felzavarni adig amíg listáról lehet bejutni ,s 30 éve bent ülők állítják magukról a csodát ! S sajna vannak akik hisznek nekik . Itt még három fecske sem tudna nyarat csinálni , komplett csere kellene . De ennyi adósággal amivel ez a település rendelkezik az elkövetkezendő időben nem lehet nagyott alakítani . Üdv Kuci”
 • 11. Asti 2009. május 23. 13:54
  „Kedves Power! Meglepve olvastam, a hozzászólásodban, hogy Magyarországon államcsőd volt! Szerintem ez rajtad kivül senki nem tudja, és szerencsére nem vette észre....

  Én úgy emlékszem, hogy a képviselők számának csökkentését elöször 2002-ben javasolta az MSZP, de nem talált meghallgatásra az ellenzéknél.....És az hogy az ellenzék 67-szer javasolta a parlament létszámának csökkentését enyhén szólva is erős csúsztatás....
  A jelenlegi ellenzék demokráciáról alkotott véleményét és gyakorlatát ismerjük 1998-2002-es időszakból, amikor a parlament gyakorlatilag nem ellenőrizhette a kormány munkáját, mivel három hetente engedték összeülni.... Kétéves költségvetés szavaztak meg, amely a költségvetési pénzek lenyúlásának remek lehetősége volt... és semmilyen vizsgáló bizottságot nem engedtek megalakulni, mert még kiderülhetnek a visszaélések, stb.stb....
  De hamar elfelejtettétek ezeket kedves demokráciaféltők...
  A képviselők tisztelettdíjai, és a költségtérítések alkalmazásának lehetőségét a Fidesz akkor támogatná, ha visszatérnének a 2002 elötti időszakban alkalmazot joghoz és gyakorlathoz. Ez megint eléggé furcsa....”
 • 10. Power 2009. május 23. 12:43
  „keletáru! Engem nem zavar, ha valaki költségtérítést vesz fel, különösen ha vidéken lakik, de mindez csepp a tengerben az államadóssághoz képest, amit a megélhetési MSZP-SZDSZ-es poltikusoknak köszönhetünk.
  Még az államcsőd után sem tették lehetővé számunkra, hogy dönthessünk a saját jövőnkről.

  Az ellenzék hiába indítványozta a kisebb parlamentet 67-szer, MSZP-és képviselőink elutasították.

  Kérdezném, hogy Szili Katalin hogyan vehetett fel 24 milliós költségtérítést, amikor a Köztársasági Őrezred ingyen fuvarozta állami autóval és a magyar adófizetők pénzén fenntartott budai palotában lakott?
  Én úgy látom, hogy azért szereted ezt az "állóvizet". Persze ezzel nem kötelező egyetértened, ez csak a magánvéleményem.”
 • 9. keletaru 2009. május 23. 10:27
  „Power ! Hát tényleg nem , mert a másikról is csak akkor hallunk ha közúton történik valami , vagy ki vitte haza a legtöbb költségtérítést bemondásra ! Igaz nem közöséget tesz tönkre csak a pénzt viszi csöndben , 8 év szorgalmas munka ne na.... ráadásúl ha megy végkielégítéssel ! Ezért a teljesítményért jár ?! Bor utcában mindig első a pultoknál , legalábbis mikor én látom , korlátbontásnál nem volt az országháznál .Igazi példa mutatás ! Hadjuk inkább zsák a foltját . Semmi másra nem képesek csak megosztani a társadalmat , közben meg lekváros mindkettő füle , vagy mi ?! Szélfújta információm szerint már nem leszünk megint jobb helyzetben ha tényleg a FIDESZ egy régi embert küld megint választásokon igaz ott új lessz de nekünk nem ?! csöbörből vödörbe akció , H. Pétertől is mindenki kis aktív munkát várt e helyet szép csendben ül ! Ennyit az itthoni "álló vizről" . Üdv Kuci”
 • 8. Power 2009. május 22. 20:08
  „keletaru! A képviselő urakat én csak egyes számban írnám, megkülönböztetve a mindent megszavazó kormánypárti megélhetési politikust az ellenzékitől. Nem mindegy!”
 • 7. keletaru 2009. május 22. 19:03
  „Power ! A hiba már itt alúl kezdődik mikor egy település vagyonát is "számonkérés nélkűl " képviselősdi bizotságosdi adhatják , privatizálhatják helyi "kis királyoknak" természetesen felelőségnélkül .s senki nem szól "érthetően" , csak a bajsza alatt mogyog ha van ! Értünk ?! Értünk! Nem az unióval van baj , az ott ülők mind a hazájukat képviselik . A mieink meg olvasás nélkül aláírnak mindent ,számít? Itt is kb az van . Régi "felelős"országgyülési képviselőink , mikor engedték volna be a Holland húst a Török krumplit a Lengyel zöldséget stb ..... 1939-ig . Na most jöhet minden meg is van az eredménye , most meg a válságra fogják , csak hogy nem a válság privatizálta el országunk !Üdv Kuci”
 • 6. Power 2009. május 22. 18:30
  „keletaru! Szégyellem magam, hogy az Európai Unióban élek, ahol a kormány semmibe veheti a demokráciát, a választópolgárok akaratát, annak ellenére, hogy csődbe vitték a magyar embereket, a magyar államot.
  Normális, nem korrupt állami vezetőkkel hasonló dolog nem fordulhat elő.”
 • 5. keletaru 2009. május 22. 18:01
  „Power ! " .......országa lehetett volna, ha vigyáztak volna és megbecsülték volna elődeink munkáját. " Jól írtad de a folytatás "ha igaz felelős magyar vezetői lettek volna " nem pedig ilyen kétkulacsos pártkatonák . Mikor fent vannak (mert nekünk ebből is kettő van ) nem számít milyen gombot nyomkodnak itthon meg magyarázzák bizonyítványukat ! De ők a tiszteségesek az úrak . Röhej de meg érdemeljük , mivel senki nem mert konfrontálódni , félti a hátsóját ..... inkább megalkuvó lessz hisz neki/-k nem fog fájni ! Értünk ?! Értünk ! Üdv Kuci”
 • 4. Power 2009. május 22. 17:53
  „keletaru!
  Magyarország a kastélyok és paloták országa lehetett volna, ha vigyáztak volna és megbecsülték volna elődeink munkáját.
  Ott van például az Esterházy kastély Tatán, amelyből állami elme- és ideggyógyintézetet csináltak.
  A pusztulásra ítéltetett kastélyt a külföldön élő örökösnek 1 forintért felajánlotta a magyar állam, de nem kellett neki, mert kötelezték volna a teljes felújításra.”
 • 3. keletaru 2009. május 22. 17:36
  „Power ! Szerintem meg kell kérdezni attól aki javasolta az eladását .! De érdekes az is tudnak egymás dolgairól , s elég jól takarják( holtiszánál ki müködött aktívan közre az eladásban mit kapot belőle stb ) . Lehet a folyosón megbeszélik mikor nincsenek a terembe ( tisztelet a kivételnek márha van ). Ma neked holnap neked vagy valami ilyesmire gondolok..... mert azért tényleg érdekes itt mindenből veszteség jön csak ....még az eladásokból is .De mi legyünk toleránsak megértők hisz értünk teszik . Értünk ?! Értünk! Üdv Kuci”
 • 2. Power 2009. május 22. 17:16
  „"16. hozzászólás Power 2009.03.20. 18:55
  Ez itt a "Kész átverés" show: "A licit havi bruttó 300 ezer forintról indulhat."
  Gazdasági világválság idején? Csongrádon? Szerintem Bedőnél "elmentek otthonról"."

  Miért is volt olyan magas a kezdő licit? Eladás lesz ennek a vége. Vajon kinek?”
 • 1. keletaru 2009. május 22. 16:40
  „" Tarr Ágnes képviselő javaslatára tavaly úgy határozott a városvezetés, hogy ha nem sikerül hasznosítani az ingatlant, az önkormányzat értékesíti." Lehet már tudvalamit, mint annak idején a Serházzugnál ! Elég érdekesen lobizik az önkormányzati képviselő ! Értünk ?! Értünk ? Ehhez hasonló ügyek miatt nincs meg a félország , vagy legalább is nem annyi mint amennyi . Lásd legutoljára "Bábolna" azt sem tudják mi hol van . képviselősdi felelőségnélkül ....nem tudom az elkerülő úton tudnak-e már dolgozni vagy még mindig egyezkednek az "érintettel".....akkor kit is képvisel a saját s köré tartozókét ,vagy akik meg vállasztották . De az eskü is kötelezi ,vagy az már nem divat mint at erkölcs . Olybá tünik a szakmai karier a privátba nem megy úgy mint a közösbe/-ből . Remélem nem csak mindig fejben számolunk el!? Miért nem nevezük nevén néha a drága érintetteket . Akik mindig jó helyen vannak jó időben , valami érdekes dolog miatt ! Üdv Kuci”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi gyújtogatás: félmilliót kap a nyomravezető

Csongrád - A Csongrádi Rendőrkapitányság rongálás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen… Tovább olvasom