Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Sérültek sportnapja

Csongrád - Régi ismerősök, lakótársak és testvérek találkozhattak azon a sportnapon, amit a csongrádi kisréti otthon szervezett Csongrád megye sérültekkel foglalkozó intézményeinek.
A fogyatékkal élők szívesen lustálkodnak, pihennek megszokott otthonukban, ezért is fontos, hogy megfelelő testmozgási lehetőséget biztosítsanak számukra. Csongrádon a kisréti fogyatékos otthon lakóinak minden napra szerveznek testnevelési és mozgásfejlesztési foglalkozást, helyi versenyeken meg is mérethetik magukat a gondozottak, akiknek havonta egyszer diszkót rendeznek, mert a táncban – akárcsak az épek – ők is örömüket lelik.

Ügyességi versenyeket rendeztek a sportnapon. A szerző felvétele
Ügyességi versenyeket rendeztek a sportnapon.
A szerző felvétele

– Amikor megnyílt ez az otthon, régi ismerősöket, lakótársakat és testvéreket kellett elszakítani egymástól a megye többi, sérültekkel foglalkozó intézményében. Többen közülük azóta sem találkoztak, ezért jött az ötlet, hogy egy közösségi programmal össze lehetne hívni azokat, akik a mindennapok során a maguk kuckójában, szinte csak saját belső világukban élnek – mondta lapunknak Vargáné Szántai Andrea, a program szervezője. Az intézménynek végül sikerült 160 ezer forintos pályázati forrást nyernie a sportnapra a gyermek- és ifjúsági alaptól, és a Mars bokrosi állateledelgyára is támogatta a rendezvényt.

A közös bemelegítés után 10 intézmény 12 csapatának 120 versenyzője mérte össze erejét fociban és váltóversenyben: a legjobbak érmeket és kupákat is kaptak. A kezdeményezés olyannyira jól sikerült, hogy a jövőben folytatni szeretnék az ilyen találkozókat, mert a fogyatékkal élők számára különösen fontosak ezek a közös programok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Billegnek a térkövek a főtéren

Mozognak a csongrádi városháza előtti tér díszburkolatának kövei – másfél hónappal az avatás után. Tovább olvasom