Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Sikeres év a csongrádi pólósoknál

Csongrád - Az uszodában az ifjú vízilabdások már a következő szezonra készülnek Tari László edző segítségével, az idősebbek pedig megérdemelt pihenőjüket követően július 30-án kezdték meg a felkészülést a szeptemberben induló bajnoki szezonra.
A 2011/12-es idényben elvégzett munka és az elért eredmények elismeréseként a Magyar Vízilabda Szövetség a Csongrád VVSE-nek ítélte a „Kelet-Magyarország legsikeresebb csapata" díjat. Ifi csapatunk 2., serdülő csapatunk 1., gyermek csapatunk pedig a 6. helyet szerezte meg a korosztályos bajnokságokban. További két korcsoporttal (1999, 2000) szerepeltünk a szerb, és román csapatokkal megerősödött Vidék Bajnokságban, ahol a 16 csapat közül mindkét együttes a 6. helyet szerezte meg. A serdülőkből és amatőr felnőttekből álló OB-II-es csapatunk a tavalyi eredményhez képest 14 helyet javítva a 10. helyet szerezte meg, mely szintén a fiatalok erősödésének köszönhető. Jövőre a cél a dobogó! Az egyesület vezetése büszke rá, hogy kizárólag hazai anyagból, saját nevelésű csongrádi és környékbeli sportolókkal ilyen sikereket érünk el.

Az új szezonra készülnek a csongrádi pólósok.
Az új szezonra készülnek a csongrádi pólósok.

Fentieknél nagyobb siker, hogy soha nem látott létszámot ért el az egyesület, köszönhetően elsősorban Szremkó Krisztina és Huszka Károly edzők toborzó és előkészítő csoportokkal elvégzett munkájának. „A június közepétől heti turnusokban szervezett vízilabda tábornak elsöprő sikere van, folyamatosan túljelentkezés volt, ez az elvégzett munkánk legnagyobb elismerése." – mondta Versegi Zoltán egyesületi elnök. „Továbbra is keményen kell dolgoznunk nem csak az uszodában, hanem a civil életben is, hiszen a működéshez, versenyeztetéshez sok pénzt kell összeszednünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a helyi cégek közül a Mars, a Hundec, és a Vestfrost is elkötelezte magát mellettünk, valamint 2012-ben a budapesti székhelyű Koelner szerszám nagykereskedés is mellénk állt! Köszönettel tartozunk továbbá a szülőknek és szurkolóinknak! Az ő támogatásuk nélkül nem létezhetnénk, ezért reméljük, hogy a gazdasági nehézségek ellenére továbbra is kitartanak mellettünk."

„Az idei évben a Szentesi VK-val kötött együttműködés főpróbájaként három ifi (Cseh Nándor, Schal Dániel, Szabó Zoltán) és három serdülő (Bodor Csanád, Boros Krisztián, Káris Áron) játékosunkat kölcsönadjuk, hogy tehetségeink a felsőházban is kipróbálhassák magukat. Sok sikert kívánunk nekik! A többiekkel folytatjuk a lelkes munkát és szeretnénk Csongrád városát a legmagasabb szinten képviselni." – tette hozzá Kozák László edző. „A 2000-es és fiatalabbak, valamint a népes előkészítő csoportok folyamatosan készülnek, augusztustól pedig megkezdjük az ifi és serdülő csapatok felkészítését is. Versegi Zoltán és Gál Lajos edző kollégáimmal reméljük, hogy az uszodába érkező melegebb víz lehetővé teszi, hogy télen is folyamatosan készülhessünk. Mivel az ősz folyamán főleg idegenben fogunk játszani (október 15. és március 15. között nem lehet nyitott medencében rendezni), főleg erősítő edzéseket tartunk, hogy mire tavasszal Csongrádon játszunk, minél több győztes mérkőzéssel örvendeztethessük meg lelkes szurkolóinkat."

Olvasóink írták

  • 1. bocko71 2012. augusztus 05. 17:14
    „......sooook sikert...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dübörög a Körös-toroki fesztivál

Hangos „dübörgéssel" indult be a XXII. Körös-toroki Napok rendezvény sorozata Csongrádon. Tragédia árnyékolta be a bulit: az első nap hajnalán egy 21 éves fiatalember a vízbe fulladt. Tovább olvasom