Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Sílécekből kerítés Csanyteleken

Csanytelek - – Jobb, mint a drótkerítés, ezen biztos nem mászik át senki – mutatott büszkén mintegy 60 sílécből készített kerítésére az 57 éves csanyteleki Naphegyi Károly –, ugyanis mindegyik léc kifelé, az utcára hajlik a hegyével.
Az építmény 4,5 éve áll, tulajdonosa folyamatosan javítgatja. Tervei szerint a kapuvájatban oldalra csúsztatható lesz, jelenleg biciklivilla a lakat. Mindent hasznosít, amit otthon talál, vagy valamikor félretett. A síléckerítés alapötletére már nem emlékszik, de elmondta: Ausztriában lehet hasonlókat látni, valószínűleg az inspirálta. Ő maga nem „síbajnok", a léceket – a futótól a lesiklón át az ugróig mindegyik fajta megtalálható – főként a sógoroktól hozta, használtan, lomtalanításokból, illetve ismerőseitől kapta.

A csanyteleki Naphegyi Károly sílécekből csinálta meg kerítését. Fotó: Imre Péter
A csanyteleki Naphegyi Károly sílécekből csinálta meg kerítését. Fotó: Imre Péter

– Akik erre járnak, azoknak feltűnik a sportos kerítés, ha autóval hajtanak el mellette, dudálnak, sokszor visszajönnek és lefényképezik, faggatóznak, én pedig szívesen válaszolok minden kérdésre – közölte Naphegyi Károly, majd még viccelődve hozzátette: más látványosság úgyse sok van a faluban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldarabolta az ellopott bicikliket

"7 kerékpárt loptam el. Se többet, se kevesebbet!" – vallotta egy csongrádi férfi gyanúsítottkénti kihallgatásán. Tovább olvasom