Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Sírkövek hevernek a holtág partján - rendben van ez így?

Sírkövek hevernek a holtág partján - rendben van ez így?Honnan és ki hozta ide? – még nincs válasz a kérdésre. Fotó: Králik Emese
Csongrád - Sírköveket borított valaki a csongrádi Serházzugi holtág egy szakaszára. A sportpályával szemben, a kanyarban történt az eset, minderről a város egyik fotográfusa, Révész Gábor adott hírt a Facebookon.
A helyieket nagyon felháborította az eset, sokan érzéketlen cselekedetnek, mások egyenesen kegyeletsértésnek tartják. Ehhez hasonló témáról lapunk már többször írt.

Ha a sírhelyek megváltása lejár, a parcellát ismét eladja a fenntartó, a régi sírköveket eltávolítják. Van, ahol járdát készítenek belőle a temetőben – ez történt tavaly Makón a katolikus sírkertben, ahol keresztekből lett a járda. Az ügyből országos visszhangot kiváltó botrány lett.
 
Lehet, hogy hivatalosan ezek már csak kövek, az ember mégsem látja szívesen. Fotó: Králik Emese
Lehet, hogy hivatalosan ezek már csak kövek, az ember mégsem látja szívesen. Fotó: Králik Emese

Tömörkényben pedig egy mezőgazdasági út elején bukkantunk egész sírkövekre. A kereszteket azóta felszedték, az egész köveket összetörték, számoltunk be róla egy hónapja. A csongrádiak sem örülnek a látványnak. A kövek jó része ugyan széttöredezett, de akad például egy épségben maradt fejfa, amelyet biztosan nem látna szívesen a két elhunyt rokonsága. Ezen egy házaspár neve és születési, illetve halálozási dátuma olvasható: a férfit 40, a nőt 45 éve temették el, 92, illetve 69 évet éltek.

Arról nemrég írtunk: a holtág egy vállalkozásé.

A tulajdonos, Domokos István meglepetten hallott a dologról lapunk munkatársától. Azt mondta, feltehetőleg a partot igyekezett valaki a saját ízlése szerint változtatni, ilyet azonban nem szabad csinálni, hiszen a holtág, így a partja is magántulajdonban van. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ki vitte a partra a köveket és miért. Azt sem, hogy a csongrádi temetőből származnak-e.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyittatnák a földutat a csongrádi gát aljában

Kinyittatnák a földutat a csongrádi gát aljában
Ha a fahídon át a Nagyrétbe tartunk, most mindenképpen aszfaltozott úton kell haladnunk, pedig mi nagyon szívesen mennénk földúton is - hallottuk egy csongrádi gazdától. Tovább olvasom