Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Sószoba a Bökényi óvodában

Csongrád - Szülők adományaiból és az önkormányzat segítségével sószobát alakítottak ki – a csongrádi óvodák közül elsőként – a bökényi tagintézményben.

A negyedmilliós beruházás révén egy 12 négyzetméteres helyiséget építettek át, ahol folyamatosan 18 fokon tartják a hőmérsékletet. Hajdú Józsefné tagintézmény-vezető érdeklődésünkre elmondta, az óvoda mind az öt gyerekcsoportja hetente kétszer félórát tölt a sószobában. Céljuk a felső légúti megbetegedések megelőzése, ugyanis őszi-téli időszakban nagyon sok gyermek hiányzik emiatt az óvodából.

Fotó: Tésik Attila
Sószoba a Bökényi óvodában. Fotó: Tésik Attila

Olvasóink írták

 • 4. zazito 2008. október 04. 17:02
  „Ezek a sószobák nagyon hatásosak az allergia tüneteinek visszaszorításában is.Pár éve naponta kétszer 1 órát töltöttem ősszel egy ilyen sószobában,és egy évig nem éreztem az allergiám,és sokkal kevesebbszer fújtam az orrom a náthás időben is!!!Ajánlom minden olyan intézménybe,ahol 10 éven aluli gyerekek vannak!”
 • 3. Kuci 2008. október 03. 17:27
  „Dicséretes a szülők adamánya ! S kíváncsi lennék ha már az önkormányzat is meg van említve , mi is volt amit adott . Az ovóda terme vagy más is . Mert gyakorló szölő lévén mindig az a tapasztalatom az ilyen intézményekben folymatossan éreztetik a szülökkel mit kell tennünk az intézményért vagy mit szeretnének . S ellenben minden önkormányzati fórum arról szól mennyi befektetést fejlesztés történik . Tehét a sajtón keresztül tudatos agymosás történik , vagy ennyire ferde az igazság . S csak a statisztika van papíron .”
 • 2. Boros K. Anna 2008. október 03. 16:58
  „De azért ugye nem baj, hogy fejlesztik az óvodákat? Inkább üljön a gyerek egy sószobában, mint többezer forintos gyógyszereket szedessünk be vele. Ha netközelben jár kedves Szemlélődő, írja be a keresőbe a kedvemért hogy alternatív gyógymódok.”
 • 1. szemlelodo 2008. október 03. 06:18
  „E téma is egy divathullám terméke.Nem erre van szüksége a gyermekeknek,hanem munkahelyteremtésből fakadó polgári jólétre,megfelelő oktatásra,színvonalas egészségügyi ellátásra és sűrűre font szociális hálóra.
  Nem tudom,hogy az ilyen létesítmények létrehozása előtt kikérték az orvos és a gyógyszerész tanácsát,mivel fenntartásaim vannak,mint minden gyógyszernek nem minősülő termékkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a csongrádi Wi-Fi hatósugara

Csongrád - A jövő hónaptól ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatás indulhat Csongrád központjában. A polgármesteri hivatal épületében, a városháza előtti téren, valamint a Csemegi Károly Könyvtárban lehet majd a Wi-Fi lefedettséget tesztelni. Tovább olvasom