Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Strandpályára futná, sportmedencékre nem Csongrádon

Csongrád - Strandfocira és röplabdázásra is alkalmas homokos pályát alakítana ki a csongrádi önkormányzat a Dob utcai fürdőben, sportmedencékre – sem újra, sem a régire – viszont egyelőre nem költene a város.
A polgármester szerint a gyógy- és wellness-szolgáltatásokat kell bővíteni a létesítményben, amelynek várhatóan ősztől új vezetője lesz.

Néhány öreg fát is ki kell majd vágni a csongrádi strandfürdő hátsó, úgynevezett népkerti részében, hogy elférjen az ide tervezett 1200 négyzetméteres homokos sportpálya. Eredetileg a Holt-Tisza-parti sporttelepen szerettek volna kialakítani egy olyan területet, ahol a strandfoci, a strandkézilabda és -röplabda szerelmesei megfelelő körülmények között űzhetik sportágukat, de az önkormányzati bizottságok javaslatára a képviselő-testület úgy foglalt állást, hogy a fürdő eddig kihasználatlan részén lenne a legjobb helyen egy körbekerített homokföveny. A fejlesztés – melyre a napokban nyújtott be pályázatot az önkormányzat – ötmillió forint nagyságrendű, ennek 30 százalékát kell önerőként előteremtenie a városnak, ha támogatást nyernek a beruházásra.

A csongrádi fürdőben a gyógy- és wellness-szolgáltatásokat lenne érdemes bővíteni. Fotó: Tésik Attila
A csongrádi fürdőben a gyógy- és wellness-szolgáltatásokat lenne érdemes bővíteni.
Fotó: Tésik Attila

A helyszínválasztás kapcsán felmerült, hogy ezzel a pályaépítéssel jelentősen csökkenhet a Dob utcai létesítmény zöldfelülete, különösen akkor, ha később teljes egészében megvalósul a hosszú idő óta napirenden lévő fürdőfejlesztés. Az aggódóknak azzal válaszoltak, hogy a kivágott fák helyett újakat ültetnek, az eddig rendezetlen hátsó rész pedig legalább funkcióhoz jut. Ami pedig a nagy terveket illeti: kisebbek lesznek, de hogy pontosan mennyivel is csökken a pályázati tartalom, egyelőre nem tudni.

– Új koncepciót készítünk a nyár végéig, ugyanis akkor lehet majd újra benyújtanunk pályázatunkat – mondta lapunknak Bedő Tamás. A polgármester úgy véli, minden bizonnyal a gyógy- és wellness-szolgáltatások bővítését támogatja majd jobban a kiíró szervezet, azokért pluszpontok járnak, ezért a sportmedencék kérdése – így az 50 méteres felújítása, vagy egy új, 33 méteres medence építése – egyelőre háttérbe szorul. A költséges fenntartás miatt is inkább az új öltöző és szolgáltató blokk, valamint az új gyógyászati épületrész kialakítása, továbbá a fedett fürdő renoválása élvezne előnyt a módosított pályázatban. A koncepció szerint sportcélokra csak egy fedett tanuszoda épülne a Dob utcai frontra.

Olvasóink írták

 • 8. dr.kurucz ferenc 2008. június 21. 21:39
  „Tisztelt Kuci !

  Rosszul emlékszik,mert én egész éves tiszteletdíjamat ajánlottam fel a csongrádi óvodáknak játékvásárlásra.Az ügy érdekessége,hogy az éves tiszteletdíj járulékait az önkormányzat ill.az akkori bizottság elnökének ügyes ügyintézésének köszönhetően be kellet fizetnem az illetékes szerveknek”
 • 7. szemlélodo 2008. június 07. 04:59
  „Az ügy hasonló a Tüskevár film mekkmester rendezőjének hozzáállásához. Nagyfokú erőlködés pénznélkül. Amihez sem,pénz sem tehetség nem áll rendelkezésre a józan ész azt diktálná,hagyjunk fel vele. Ha tökéletes munkát nem tudunk végezni,pótcselekvésként,látszatmegoldásként,virtuális dolgokra ne kötsük az önkormányzat /lakosság/ pénzét.”
 • 6. komcsika 2008. június 06. 22:50
  „bisztossan azé öt milka me körbebetozzák, még me újabb illégális homokbányát kő nyitni neki. a fákat még mosmán nem akarja kivágni, oszt utánna hazavinni az idegénforgalmi kft embére, hanem mosmán pár milkájé ki is szédik néki. vagy mán nincsen ottan kocsisné fakiszédő embére, me az oszt ingyen intézkédétt a vastagabbja ügyibe. no tahok akko gyerünk neki, nézzük az újabb homokozót. ha sikerüt a pramonát kertét, még a szabadtérit is ilyen szépen réndbe rakni, akko ezén sé akaggyatok mán fő. köll, oszt köll. de hamán ezén a nyáron sé bírtok néküle lénni tőccséték fő homokka a gyerék pancsolót, vag y a esetleg a nagy medencét, oszt ahhómég vízforgató sé köll. jófocizást taplók.”
 • 5. Kuci 2008. június 06. 16:01
  „Ja és ami a poén egyszer már volt homok foci pálya az usziban aki még emlékszik , most ott fűvel van beveteve . Inkább hagynának mindent ott , s nem csinálnának semmit csak a LÓVÉT vennék fel . Tán akkor sem lenne ekkora a kár a FALUBAN , amit eddig csináltak .”
 • 4. a gipsz 2008. június 05. 16:40
  „Strandon szoktak strand foci pályát csinálni. Csongrádon azonban, először foci pályát csinálnak, ici picikét. Lehet, hogy le is fedik ha a Köröstoroknál a négy fűzfa bottal kialakíthatóaknak már eltörik a fűzfa botja.
  Közben leginkább gyógy-wellnesben gondolkodnak, ha mégis gyógy, akkor majd beszántják, vagy csak nem néznek rá, mint a szabadtéri színpadra és majd befüvesedik. Ekkora területen , még lovacska is lehetne, meg ugratni pistikével a pancsoló fölött.
  Ennyi agyament, hogy lehet egy helyen, és pont nekünk kell, ezt végig szenvedni.”
 • 3. wéber 2008. június 04. 22:25
  „Csongrádon az a koncepció, hogy nincs koncepció! Nincs egy határozott jövőképe a várost irányító emberkéknek! Ez a rövidlátó, önző politika eredménye, hogy a PPP tanmedence építés pályázatát néhány éve lelkesen elutasította az okostojások gyülekezete. Azóta már lenne egy új fedett medence, nem kellett, most jobb, - vízipólósok azt az elgondolást ti is megfúrtátok, ha most bezárják a nagymedencét, akkor mi lesz? A mi kis városunkban általában a gombhoz varrják a kabátot - most ez gomb a gyógy és welnes szolgáltatás. Ráadásul az uszoda leendő fejlesztését megterhelik egy oda nem való strandröplabda stb. pályával. Azok az okos bizottságok azt sem tudják, hogy a jövő héten működik-e még az uszoda, nem értenek hozzá de döntenek”
 • 2. triniti 2008. június 04. 19:21
  „Látványosan semmi féle szakmai átgondolás sincs abban, hogy focipályát tesznek oda(!), ahová gyógyászati és wellness funkciókat szeretnének bővíteni. Ez olyan "nyugdíjasotthonudvarábanélményfürdő".
  Ez komoly?!(az utóbbi az volt(hihi)). Katasztrofális az uszoda helyzete, ugy ahogy van. A pénztárosok kiadják úgy a jegyet, hogy a medencében edzés van, és nem biztosított a fizető vendég úszás lehetősége. Ne mondja senki, hogy nem tudnának kihúzni egy szalagot, hogy gyerekem itt legyél.
  Nincs havi úszóbérlet, csak 3 hónapos...(1 hétig nem biztos az uszoda helyzete, nem hogy 3 hónapig!)
  Drága a jegy, és semmit sem kapsz érte. Mórahalmon 1000 Ft a belépő, a megszámlálhatatlanul sok medencéhez.
  Nekünk pedig gyógyvizünk van!, nem is akármilyen.
  Formai hibának hol a felelőse? Az miért nem nyilvános?”
 • 1. Kuci 2008. június 04. 15:40
  „Ja mert ezekre van igény ./ ötmilláért /!! Most is csak halogatnak . Hisz ez a gyakorlat már évek óta . Városvezetésre alkalmatlanok ezek az emberek , ezért csináltak belöle FALUT . De a képviselői jutatásáról (egész éves) még egyiküksem mondot le a város javáról . Egy volt közöttük aki egyhavi illetményét egyszer az egyik óvinak felajánlotta másról még nem tudok . Meg lehet cáfolni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futás a Tiszáért - Matula bácsi is csatlakozik

Csongrád - Hídvégi-Üstös Pál kedden Csongrádról folytatja környezetvédő programját. Vele együtt fut… Tovább olvasom