Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Sürgős célok Csanyteleken

Csanytelek - Nemrégiben fogadta el a csanyteleki képviselő-testület a falu rövid, közép- és hosszú távú fejlesztési terveit.
A rövid távúak közé a legfontosabb teendőket sorolta be a testület.
– Megnyertük a piac fejlesztésével kapcsolatos pályázatot, amely összesen 67 millió forintba kerül. Ezzel kapcsolatban januárban írjuk ki a közbeszerzési eljárást. Nyertünk egy rendezvénysátrat is. Igaz, a megvásárlásához szükséges pénz még a pályázatkezelőnél van, de a nyári, hagyományos falunapokon már szeretnénk felállítani ezt a sátrat – mondta lapunknak Forgó Henrik polgármester.

– Két fontos dolgot a sürgősen megvalósítandó célok közé soroltunk. Az egyik, hogy minden erőnket a ma még földes utcáink aszfaltozására fordítsuk. Ugyanis hiába írtak ki pályázatot közterek felújítására, díszburkolattal való ellátására, ha közben rossz időben az emberek nem tudnak kijutni a földes utcákból csak gumicsizmában. A községet sújtó belvízveszély miatt figyelmet kell fordítanunk az egykoron megépített, mára azonban sok helyen betemetett, eldugaszolt belvízelvezető csatornák rendbetételére, karbantartására. A belvizet és a felszíni vizeket is ki kell vezetni a faluból, hogy ne fordulhasson elő a mostanihoz hasonló, az épületekben is kárt okozó helyzet – sorolta a polgármester.

A község folytatni akarja a középületek hőszigetelését, így az óvoda után az iskoláét végzik el, hiszen ennek már a következő fűtési idényben közvetlen hasznát is látnák.

Olvasóink írták

  • 1. bozozoli 2010. december 28. 16:48
    „Tisztelt Polgármester Úr!
    A rövid távú tervek között kell szerepelni a község belvízmentesítésének, ill. a sebességkorlátozás (az egész faluban 30km/h) feloldásának. Nem tudom ki volt az a nemnormális, aki az utóbbit eltallálta, de ezzel nem a község nyugalmát biztosítja, hanem a felháborodást fogja elérni. A rendőrök beszedik a karácsonyi ajándékot a falu lakosaitól, és azoktól is akik a 8,6 km hosszú településen akarnak keresztüljutni a dolgukat intézni, vagy munkamenet, mint manapság is láttam a Radnóti ABC előtt parkolót a címfotókészítő autó /lehet hogy a Délvilág autója volt, hogy címlapfotót készítsen? :D/ Esetleg tudnám javasolni egy elkerülő út építését a "nagytudású" képviselő-testületnek és a polgár(pukkasztó)mester úrnak - akkor nem lenne szükség a 30-as táblára. és mégis lecsökkenne az átmenő forgalom! A belvízzel kapcsolatban csak annyit teszek hozzá, hogy minden elismerésem a végzett munkáért, nagy küzdelmet folytatnak az emberek a víz ellen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újszászi Mátyásné különleges öröksége - Gyönyörű hímzéseket őriz a felgyői család

FelgyőSaját kezűleg készített hímzésekkel örvendeztette meg hat gyermekét a tavaly, 93 éves korában… Tovább olvasom