Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Szabadulnának két ingatlantól Csongrádon

Csongrád - Nem először próbál árverésen megszabadulni két épülettől a csongrádi önkormányzat.
Az ipari parkban, az egykori laktanyában lévő volt legénységi épületekről többször írtunk, sokáig próbálták a megfelelő hasznosításukat megtalálni.
Egykor mindkét ingatlan jelképes áron, egy forintért lett a városé. Közel tíz éve a Tari László Múzeum raktározza benne a tárgyait, később egy karitatív szervezet is bepakolhatta oda a holmijait, de terveztek oda bérlakásokat, inkubátorházat, logisztikai központot. A négyszintes épületet utoljára 2006-ban bérelték. Tavaly nyárra is árverést hirdettek, akkoriban egy gépipari vállalkozás komolyan érdeklődött a kisebb épület iránt, gyártást, a cégvezető később oktatást is el tudott volna ott képzelni.
Gazdára és hasznosításra várnak az épületek. Fotó: Králik Emese
Gazdára és hasznosításra várnak az épületek. Fotó: Králik Emese

Az előző önkormányzati ciklusban leszögezték: nem szeretnék, hogy egyre romló állagú épületek csúfítsák az ipari parkot, a cél a termelés és a munkahelyteremtés volna. Kimondták ezért, hogy a győztes vevő köteles a homlokzatot egy éven belül felújítani, vagy az épületet lebontani, ha nem, kétmilliót fizet a városnak. Nem tudni, hogy a szigorú feltételek miatt gondolta-e meg magát a potenciális vevő, mindenesetre visszalépett. Most ismét megpróbálják eladni: az építményeket 6 és 8 millióért verik dobra a jövő héten.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakul az ellátórendszer Csongrádon

Vizsgáljuk felül, hogyan lehetne átalakítani a helyi egészségügyi ellátást – javasolta a csütörtöki testületi ülésen Somogyi Árpád képviselő. Tovább olvasom