Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Szabi le akar tenni valamit az asztalra

Ügyvéd segítségével, de békében vált el a valóságshow-t és a hozzá kapcsolódó későbbi programokat szervező tévétől Gyovai Szabolcs, aki az első Big Brother-produkcióban szerzett országos ismertséget. Az utóbbi hetekben a Tüskevár című mozifilm producereként nyilatkozik Szabi, aki szerint csupán a kapcsolati kör bővülésére nem lehet jövőt építeni: tanulni kell, és elvállalni mindent, amíg az ember fiatal.
Gyovai Szabolcs szívesen hordott volna kábelt is a forgatáson Fotó: Bíró Dániel
Ha valakinek még él emlékezetében az ország egyik felét megbotránkoztató, a többieket vélhetően szórakoztató Big Brother sorozat, a 2002-es műsor idején feltűnhetett neki, hogy a valóságshow egyik feltupírozott szerelmi szálának csongrádi szereplője, nevezetesen Gyovai Szabolcs, kiszavazása után néhány hétig még helyet kapott a bulvárlapok címlapján és néhány televíziós beszélgetésben, de aztán hirtelen eltűnt a média színpadáról.

Ügyvédi segítséggel jutott ki a verkliből

– Egy neves fővárosi ügyvéd közreműködésének köszönhetem, hogy botrányok, újságcikkek és perek nélkül sikerült kiugranom a Big Brothert követő verkliből – mondta lapunknak Szabolcs, aki az utóbbi hetekben a Csongrádon készülő Tüskevár című film producereként nyilatkozott különböző orgánumoknak, lapunknak is. – Az én aláírásommal írtunk egy levelet a TV 2-nek, amelyben közöltem: a szerződésben foglaltaknak eleget tettem, ezért részemről a produkciót lezártnak tekintem. Mindezt a jogi képviselő pecsétjével nyomatékosítottuk – mesélte a fiatalember, aki szerint a többi szereplő, így a később perekbe bonyolódó Pongó is élhetett volna ezzel a lehetőséggel, de ő más utat választott. A válás egyébként nem váltott ki ellenségeskedést a kereskedelmi televízióban, ma is jóban van a műsorkészítőkkel, bár szereplőtársaival nem tartja a kapcsolatot.

Rendezvényszervezésbe kezdett

– A vállalkozás beindítása előtt többen megkerestek, nem tudnám-e segíteni őket ebben-abban. Először jópofaságból álltam rá a dologra, később – mivel rájöttem, ebből hasznot is húzhatok – már pénzért – avatott be a részletekbe. Szabolcs ezután – némi bátorításra – rendezvényszervezésbe kezdett, de a saját maga kiközvetítésével kezdődő munka során az idősebb és tapasztaltabb szakemberek tevékenységét is figyelte, és megpróbált ellesni néhány jól kamatoztatható fortélyt. Mindennek ellenére ő is bukott jó párszor, de a kudarc nem szegte kedvét.

– Nehéz, illetve egy ideig nehéz volt elfogadtatni magam az üzleti életben – vallotta be. – A győztes Évi is azt hitte, meg tud majd élni abból, hogy ő Évi, holott ez borzasztóan kevés. A valóság-
show-k egyetlen pozitív hozadéka, hogy megsokszorozódik a kapcsolati tőkéd, de tanulás és alázat nélkül ezt sem lehet kiaknázni. El kell tudni adni magad, de ehhez gyenge mankó az ismertség. Ezért sem hagytam ott a gödöllői egyetemet, amelynek agrármérnöki karán környezetgazdálkodást tanulok, szeptembertől végzősként – tette hozzá.

Újból belevágna a Big Brotherbe

Szabolcs úgy érzi, az eddig felhalmozott tapasztalat birtokában újból belevágna a Big Brotherbe, mert szerinte jóval előrébb tartana, ha nemcsak vidéki gondolkodásmóddal, hanem a kellő rutinnal felvértezve költözött volna be a bekamerázott házba.

– Én elismertséget szeretnék szerezni ezen a területen, s erre jó kiugrási lehetőség a Tüskevár, aminek forgatásán egyébként akár még a kábeleket is cipeltem volna, ha arra kér a rendező, de ő produceri munkát bízott rám, ami nagy és komoly feladat – szögezte le. – Szerintem fiatalon az ember nem teheti meg, hogy válogat az ajánlatok között. El kell vállalni mindent, dolgozni ezerrel, mert szemezgetni a felkérések között később is lehet, de addig le kell tenni valamit az asztalra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon lesz lapunk fürdőpartyja

Verőfényes, kellemes időt jósolnak a meteorológusok szombatra, amikor lapunk idei utolsó… Tovább olvasom