Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Szakmai nappal kezdődött a Borfesztivál

Csongrád - A hagyományokhoz híven idén is egy Bokroson rendezett borászati szakmai nappal kezdődött a Borfesztivál. A Művelődési Házban rendezett konferencián a szőlőtermesztés iránt érdeklődők a legújabb szakmai információkról tájékozódhattak.
A szakmai bemutatót ebben az évben Gulyás Ferenc szőlészetében és az Ungerbauer Szőlészetben tartották, majd Gyovai Gáspár alpolgármester köszöntője után vette kezdetét a konferencia.

A Nufarm Hungária Kft.-t Tatay Kálmán, a Kft. területi képviselője mutatta be „Ahol a növény és a védelem találkozik" címmel, majd Kovács Gábor tartott előadást "A Nufarm Hungária Kft. újdonságai a szőlő és gyümölcs termesztésben" címmel.

Ungerbauer György szerint a csongrádi borok felveszik a versenyt bármelyik hazai borvidék nedűivel.
Ungerbauer György szerint a csongrádi borok felveszik a versenyt bármelyik hazai borvidék nedűivel.

Ezt követően Dr. Brozdik Sándor számolt be a BASF technológiáról „Teljes körű védelem a BASF technológiájával" címmel, majd Fekete Zoltán, a Bayer CropScience területi képviselője tartott előadást „Hatékonyság az újdonság erejével a Bayer ajánlatából" címmel.

A résztvevők szerint is hasznos, értékes tapasztalatokkal szolgáló szakmai nap „A szőlőtermesztés aktuális kérdései" című előadással zárult, melyet Gulyás Ferenc a Szent Vince Borrend elnöke, és Ungerbauer György a Csongrádi Hegyközség elnöke tartott.

Ma fiákeres felvonulással folytatódik a Borfesztivál, mely 18 órakor indul a Kossuth térről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fitness edzőtábor Csongrádon

A Csongrádi Fitness Sportegyesület idén két edzőtábort is szervezett a városba. 9 órától délután 15… Tovább olvasom