Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Szálláshely kell a fürdőfejlesztéshez

Csongrád - Ahhoz, hogy a Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő uniós támogatást nyerjen a tervezett fejlesztéseihez, az egyik elvárás a fürdő kapacitásainak megfelelő szálláshelybővítés.
A város ezt nem önerőből kívánja megoldani: olyan befektetőket vár, akik vállalják, hogy a fürdő közvetlen közelében szálláshelyet építenek – határoztak nemrégiben a városatyák.

A fejlesztéshez az önkormányzat egy közel 500 négyzetméteres területet biztosít a fürdő utcafrontján. A fürdőfejlesztési pályázatot augusztus közepéig be kell nyújtani, így a szálláshelybővítésre vonatkozó felhívást is közzétették a napokban. Erre egy jelentkező akadt, akinek egy eseti bizottság lehetőséget adott arra, hogy tervét a testület elé vigye. Úgy tudjuk: arról, hogy a grémium támogatja-e az elképzelést, egy rendkívüli testületi ülésen döntenek hamarosan.

A tervek szerint a város tulajdonosi hozzájárulását adja a beruházáshoz, és bérleti vagy földhasználati szerződést köt az ajánlatadóval. A szálláshelynek 2014. december 31-éig el kell készülnie, és legalább öt évig működtetni kell.

Olvasóink írták

 • 6. keletaru 2012. augusztus 03. 13:12
  „1114-ik fürdő már nem biztos" hoz" még vendéget !Azt a fort ami itt volt a bagázs évek alatt szépen el zsetonozta ! Vendég látás idegenforgalom , inkább "vendég"- ként kellene élvezniük . Akkor nem tettek volna lehet ekkora hátrányt a falunak ! Üdv Kuci”
 • 5. Norbi56 2012. augusztus 02. 15:33
  „3. tromi 2012.08.02. 10:44
  Aki azt gondolja, hogy ennek van realitása, az nem ezen a földön él.
  (Minket etetnének bolondgombával, Ők nem azt esznek... persze közöttünk sem mindenki eszi meg...van aki ismeri a gombákat.)
  Ennek semmi más célja nincs, mint hogy elmondhassák majd a jelenlegi vezetők (is)a letárnál, hogy próbálták, de sajnos nem sikerült, mint az elődeiknek. Lassan már két számjegyű az e tárgyban két évtized alatt beadott és elbukott pályázatok száma. De szerintem van ebben némi szándékosság is, pénze tudniillik nincs a városnak saját erőre, és reálisan gazdaságosan működtetni sem tudná, tehát úgy kell pályázni, hogy nehogy nyerjünk, mert akkor lenne csak igazán nagy a baj !”
 • 4. egy_ismerős 2012. augusztus 02. 12:15
  „3. tromi:
  Engem az egész csongrádi pénzherdálás nem érdekel (sem a fürdő, sem az egyebek), mert sajnos nem tudok tenni a rossz döntések ellen. Nem is ezért szóltam hozzá a cikkhez. Viszont az rögtön feltűnt, hogy úgy íródott ez a beszámoló, mintha az épülő panzió nem is létezne, bizonyára "elkerülte a cikk írójának figyelmét". Ez csak azért bosszantó, mert még vannak emberek, akik komoly pénzeket fektetnek be haldokló városunk "turisztikai vérkeringésébe", addig mások (talán irígységből) említést sem tesznek róla. Így még az a 20 turistaember sem fog ide jönni és lassan tényleg kitehetjük a falu táblát, az uszodánkban pedig elég lesz beruházni néhány lábáztató lavorba, amit a nyugdíjasok használgatnak majd alkalom adtán.”
 • 3. tromi 2012. augusztus 02. 10:44
  „"olyan befektetőket vár, akik vállalják, hogy a fürdő közvetlen közelében szálláshelyet építenek "
  Ezt mi is tudjuk juttatás nélkül.
  egy ismerős: Ugye te sem gondolod, hogy arra a 20 emberre majd adnak 500 misit hogy építsünk egy fürdőt?!
  Bolond gombát esztek abban a városban?!”
 • 2. egy_ismerős 2012. augusztus 02. 01:36
  „"A város ezt nem önerőből kívánja megoldani: olyan befektetőket vár, akik vállalják, hogy a fürdő közvetlen közelében szálláshelyet építenek - határoztak nemrégiben a városatyák."

  A fürdő melletti hamarosan elkészülő passzívház technológiás panzió nem szálláshely? Ráadásul önerőből, de nem a városéból... Valamiről lemaradt a cikk írója, vagy csak éppen nem arra nézelődött és nem vette észre az építkezést?”
 • 1. tótkomlósi 2012. augusztus 01. 21:42
  „Már ideje, hogy erre valaki rájött!
  Hiába van felújított fürdő, ha nincs hol enni, meg csak az árokparton lehet aludni!

  Lásd fatornyos kis falunkban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csöppet sem lesz intim a torna

A Körös-toroki Napok csütörtöki napján a nagyszínpad nagyágyúja az Intim Torna Illegál lesz. A banda most jön először Csongrádra, őrült bulit ígérnek.
Tovább olvasom