Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Számítanak a borlovagok munkájára

Igen mérsékelt érdeklődés mellett tartotta meg a Csongrádi Hegyközség a szombati közgyűlését: sokan talán a jó időt kihasználva inkább a szőlőben dolgoztak. Elhangzott, a csongrádi bort népszerűsítő marketingmunkában az eddigieknél is jobban számítanak a borlovagokra.
Ungerbauer György, a hegyközség elnöke fő feladatként a hegyközség új arculatának megteremtését, valamint a könyvelés mielőbbi rendbetételét jelölte meg. A hegyközségben kialakítják a csapatmunkát, állandó és konkrét részfeladatokat kapnak a vezetőség tagjai, melyet teljes felelősséggel végeznek. A csongrádi borlovagoktól pedig több aktivitást várnak, főként a bormarketingben, a jó csongrádi bor népszerűsítésében.
Elhangzott, hogy a borvidéki tanácsban megnőtt a csongrádi borászok részvételi aránya, nőtt az érdekérvényesítés esélye.

A szakmai felkészültséget szolgálja az, hogy a kiskőrösi szakképző iskola Csongrádon, a gimnáziumban megkezdi az oktatást, minden szőlőtermelő és borász jelentkezését várják, mert a minőségi követelményeknek naprakész szakmai fölkészültség nélkül nem lehet megfelelni.

A hegyközség elnöke fontosnak tartja továbbá, hogy a Csongrádi Borvidék hegyközségeit végiglátogassák, és az országos szakmai utakon a sikeres borvidékeken is tapasztalatokat gyűjtsenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vízmű marad a csongrádi sporttelep gazdája

Úgy határoztak a csongrádi képviselők, hogy a sporttelepet továbbra is a vízműnek kell üzemeltetnie.… Tovább olvasom