Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Százmillió forintból építik újjá az ifjúsági házat

Csongrád - Csak a hideg idő miatt állt le a munka a csongrádi ifjúsági háznál. Az épület teljes felújításhoz az önkormányzat jelentős részben hozzájárult: eddig százmilliót adott. A polgármester reményei szerint tavaszra mindenképpen elkészül az élménycentrum, amelynek végső kialakítására vár a leendő üzemeltető.
– A csongrádi ifjúsági ház újjáépítése kizárólag a hideg miatt állt le – mondta lapunk érdeklődésére Bedő Tamás. A csongrádi polgármester közölte: az utóbbi hetekben újabb támogatást adott az önkormányzat a kivitelezési munkák finanszírozására. Az épület szerkezeti, külső és belső felújítására eredetileg szánt 74 millió nem bizonyult elegendőnek, ehhez még húszmilliót szavazott meg a testület nyár végén. Azóta többletköltség keletkezett a pótmunkák miatt, s az önkormányzat eddig összesen 99 millióval támogatta az ifjúsági ház újjáépítését, az összeg 64 százalékát pályázaton nyerték.

Bedő Tamás hozzátette: a belső térben a játékok, a szórakozási eszközök kialakításának költsége természetesen nem az önkormányzatot terheli, hanem a leendő üzemeltetőt. A polgármester szerint az építők tudják tartani a határidőt, április 30-ára elkészül az élménycentrum.

Tavaszra mindenképpen kész lesz az új élménycentrum.
Fotó: Tésik Attila

Az utóbbi napokban felkerültek a nyílászárók az épületre, az időjárás enyhülésével pedig feltehetően lassan elkészül a fűtési rendszer is. Gergely Ildikó arra számít, hogy ez február végén bekövetkezik, a fűtésnek köszönhetően pedig 60 százalék alatti lesz a páratartalom a belső légtérben.

Az üzemeltető Allegro Molto Kft. egyik tulajdonosa elmondta: ekkor alakíthatják ki a fallabda- és a bowling-pályákat. Mindkettőhöz faanyagot használnak, a fát pedig hidegebb, vizesebb körülmények között nem szabad felhasználni. Terveik szerint ezek mellett a büfében plazmatévé, szauna, pezsgőfürdő, biliárd, darts, konditerem és kártyaszoba is lesz. Erre a célra a leendő üzemeltető 31 millió forintot költ el, s abban bízik: az ifjúsági ház népszerű lesz a csongrádiak körében.

Olvasóink írták

 • 10. nyugtalan 2008. január 14. 12:16
  „Örülök az elkezdett felújitásnak,csak minél több fiatal találja meg mindazt amit szeretne.Az sem érdekel,hogy ki üzemelteti,csak ne a város pénze fogyjon,mert annak nagyon sok helye lenne.Remélem,hogy az eredeti cél megvalósúl,és nem fog két-három év mulva ismét üresen állni.Az általam tisztelt néhai Rév István úr is hitt az ifjúságiház jövőjében,és mi lett belöle?”
 • 9. haligali 2008. január 13. 15:37
  „érdekes hogy minden pályázatot ez az allegro-molto cég kap meg...kinek a kezében van ez?????”
 • 8. mashogy 2008. január 12. 10:38
  „Tehat akkor annal jobb!
  üdvözlöm es köszönöm a figyelmet.”
 • 7. csak ugy 2008. január 11. 20:16
  „Kedves mashogy,erről már megszületett az önkormányzati verdikt. A Kábel TV-ben Gergely Ildikó mint üzemeltető már többször nyilatkozott,erről szerződés létezik.”
 • 6. mashogy 2008. január 11. 17:53
  „Ezekre az Ifjusagi Hazakra az EU nem azert adja a hozzajarulast, hogy egy vallalkozo üzemeltesse.
  A cel az, hogy a fiatalok egy talalkozohelyen szabadidejüket kulturaltan eltöltsek. Tehat nem kcsmaros kell, hanem egy kikepzett szocialispedagogus, aki a fiatalok nyelvet beszeli.
  Ha egy ilyen intezmeny jol van kezelve, akkor igenis nagy sikere lehet. Termeszetesen alkohol nelkül, es mondjuk közepes erejü zenevel.
  Maskülönben pedig, ha erre Csongradon nincs igeny, Budapest elviszi szivesen ezt a penzt is.”
 • 5. csak úgy 2008. január 11. 17:22
  „Én már akkor is éltem amikor hőskorában müködött. Nem akarok senkit elkeseriteni,de akkor sem tolongtak benne. Ujra visszaköszön majd rövid ideig,hogy discos hely legyen,alkoholt áruljanak,meddig lehet nyitva,zavarja a 10 emeletes lakókat stb.
  Azért mert vállalkozó fogja müködtetni Kb. annyi bevétele lesz,mint most mozinak,tehát a müködtetéshez nem kell 2 év az önkormányzatnak jelentősen hozzákell járulni egy ürességtől kongó műintézményhez. Nem értem,hogy miért kell olyat erőltetni,ami nem megy???”
 • 4. igy is lehet latni 2008. január 10. 15:29
  „Gratulalok, ehhez a remek ötlethez! A csongradi es környekbeli fiatalok igenis megerdemelnek egy összejövö helyet! Ahol rendszeresen talalkoznak, esetleges problemajukat megbeszelnek.
  Kellemesen eltöltenek egymassal egy kis szabad idöt.
  Azonkivül, hogyha az a hely meg egy tiszta, renovalt, es elfoglaltsagi lehetössegel megszervezett talalkozo hely,akkor pedig többfeleben hasznos a környezetnek.
  Gondolok arra, hogy a fiatalok ott maradnak abban a varosban ahol felnöttek, ill. nönek.
  Szabadidejükben pedig el lesznek foglalva es nem talalnak ki talan eppen unalmukban valami haszontalansagot.
  Jajgatni elöre, hogy de mibe kerül, teljesen felesleges, mert bizony az egesz elet penzbe kerül...”
 • 3. Varga Ádám 2008. január 10. 08:19
  „Az én véleményem szerint tök jó, hogy lesz a városnak egy szuper ifjúsági háza. Én már nagyon várom, hogy kész legyen. Az elsők közt leszek aki bowlingozni és pezsgőfürdőzni fog benne.
  Tudomásom szerint az uszoda felújítás is folyamatban van, csak az a folyamat még elején tart. Egyébként meg a pályázati pézeket csak arra lehet elkölteni amire megadják.
  Csak tudnám,hogy miért vannak olyanok akiknek nem tetszik ha valami fejlődik, megújul és megszépül. Pláne ha az a valami használhatatlan állapotban volt.”
 • 2. MAnana 2008. január 10. 08:05
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz.Ez ugyanolyan görcsös kapaszkodás lesz,mint a Körös-toroki idegenforgalom.”
 • 1. motherboard 2008. január 10. 06:19
  „Kiváncsi lennék az emberek véleményére!Esetleg a 100 milliót nem lehetett volna az uszoda felujitására,fejlesztésére forditani. Igazán szükség van fallabda-,és bowlingpályára?Munkalehetőség nincs Csongrádon de lesz pezsgőfürdő és konditerem!Az emberek azon töri a fejüket hogy hogyan fizessék ki a rezsit és élelmet és ha marad esetleg a hónapvégére egy kis pénzük szerintem nem szaunázásra forditják.Csongrád sajnos azzal nem lesz népszerübb hogy lesz egy szuper "ifjúsági háza"........Irjatok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon 12 százalékkal emelkedett a távhődíj

Csongrád - A pénzromlást jóval meghaladó mértékben, 12 százalékkal emelkedett a távhőszolgáltatás díja Csongrádon. A város egyetlen termálkútjának hőmérséklete csökkent, a kieső energiát földgázzal pótolják. Tovább olvasom