Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 13°C Még több cikk.

Szegedről jöhet hamarosan tüdőgyógyász Csongrádra

Ha sikerül megállapodni szakorvossal, augusztus közepéig újraindulhat a tüdőgondozás Csongrádon. Addig Vásárhelyre és Deszkre mehetnek vizsgálatra a csongrádiak.

Ha sikerül megállapodni szakorvossal, augusztus közepéig újraindulhat a tüdőgondozás Csongrádon. Addig Vásárhelyre és Deszkre mehetnek vizsgálatra a csongrádiak. Az egészségügyi intézmény vezetője cáfolta azokat az információkat, miszerint a csongrádiakat korábban ellátó tüdőgyógyász felé is voltak, vannak tartozásaik. Sipos szerint mára pénzügyileg egyenesbe jött a rendelőintézet.

Szegeden keres tüdőgyógyászt a csongrádi rendelőintézet, hogy mielőbb újra indíthassa a város tüdőgondozóját. Mint arról beszámoltunk: a tüdőszűrést igénylő csongrádiakat – a helyi gondozó ideiglenes bezárása miatt – április elsejétől Szentesen látták el, július elseje óta viszont már nem mehetnek Szentesre vizsgálatra. Várkonyi Katalin szentesi kórházigazgató legutóbb azzal indokolta elutasító döntését, hogy nincsenek meg az ellátási kör bővítésének személyi feltételei. Arról, hogy miért nem vállalta tovább Csongrádon a megbízást a szentesi tüdőgyógyász doktornő, elhangzottak olyan vélemények is, miszerint ő is azok közé az orvosok közé tartozott, akiknek több hónapos csúszással tudta csak kifizetni járandóságát a csongrádi rendelőintézet.

– A szentesi tüdőgyógyász fizetésével nem késtünk, vele ugyanis megbízási szerződést kötöttünk, így a közalkalmazotti bérekkel együtt neki is utaltuk a munkabérét – nyilatkozta lapunknak Sipos Tibor. A csongrádi rendelőintézet igazgató főorvosa hozzátette: a közreműködő orvosi vállalkozásoknak nem tudtak időben fizetni, az ő járandóságuk ugyanis a dologi kiadások közé tartozik, és ez meghatározta a kifizetések sorrendjét. A helyzet azonban jelentősen javult június közepére: mintegy ötmillió forintos kintlévőségüket sikerült felszámolni, így mára utolérték magukat, és úgy tűnik, hogy tartani tudják a költségvetési tervet.

Tegnap a szentesi súlyponti kórház és a csongrádi rendelőintézet vezetői áttekintették a két intézmény feladatait, és megegyezés született arról, hogy folyamatosan tájékoztatni fogják egymást az ellátásszervezés problémáiról. A Csongrádról hiányzó tüdőgyógyász kapcsán Sipos Tibor elmondta: jó esély van arra, hogy sikerül szakorvost találni a feladatra. Konkrétumként csak annyit árult el, mára eldől, hogy augusztus közepéig újraindulhat-e az ellátás Csongrádon. Amíg nem rendeződik a helyzet, a hódmezővásárhelyi és a deszki tüdőgondozóban előzetes bejelentkezés alapján fogadják a csongrádi kistérségben élőket.

g

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pénzek Csanyteleken

Csanytelek - Forgó Henrik csanyteleki polgármester a magyarországi Leader-központ meghívott… Tovább olvasom