Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Szelíd válasz a szelíd tüntetésre

Csongrád - Döbbenettel olvastam a cikket és láttam a fényképet az 55 éves csongrádi érettségi találkozóról (október 28.) - írja egy olvasónk.
Mint érintett – ugyanis én is ehhez a osztályhoz tartozom – szeretnék néhány megjegyzést hozzáfűzni a cikkhez. Igaz, nem voltam jelen a találkozón, mert már előtte is forró volt a hangulat, nem akartam ennek a vitának részese lenni. Amikor kértem, ne ez legyen a fő téma egy 55 éves találkozón, az egyik szervező megígérte: szóba sem kerül a csokor. De nem így történt. A lapnak nyilván téves információt adtak, nem hibás, de ezt kötelességemnek érzem korrigálni.

Ha figyelmesen a kedves olvasó, az egész cikkben nem található meg a koszorú szó. Még a nyár folyamán én beszéltem a plébános atyával, és ő készségesen beleegyezett abba, hogy virággal emlékezzünk meg elhunyt tanárainkról és diáktársainkról, és azt a templom egyik oltáránál elhelyezzük. Azzal a megkötéssel, hogy ne koszorút, hanem virágcsokrot vigyünk a fájdalmas Szűzanya oltárához. És ekkor mondta: „A templom nem temető".

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Szó sem volt tehát arról, hogy nem vihetünk be virágot a templomba – csokor formájában! Amikor ezt elmondtam a szervező osztálytársamnak, egy szóval sem tiltakozott, azt mondta: ez természetes és érthető. Ezek után mi történt, hogy ez így alakult, ki lépett közbe nyilvánvaló rosszindulattal?

A templom egész nap nyitva volt egy másik program miatt, ott jöttek el előtte a diákok, csak egy lépést kellett volna megtenni, és behozhatták volna a csokrot az oltárhoz. De nem tették meg ezt az egy lépést.

A cikk végén szó van még a befóliázott csillárról is. Bár ennek semmi köze az előző témához, annyit azért nem árt tudni, hogy a templom mennyezete a statikus szakemberek véleménye szerint megrepedt, több helyen is elvált a vakolat, és bármikor leszakadhat. Ki vállalja a felelősséget, ha a többmázsás csillár, vagy a vakolat az éppen ott tartózkodók közül valakit súlyosan megsért, esetleg halált is okoz? Csak a plébánosé a felelősség, ez nyilvánvaló! Ezért kellett levenni a csillárt, még mielőtt nagy baj történne!

Kerekes Margit

Olvasóink írták

 • 4. 65Gyöngyszem 2013. november 05. 08:42
  „Az Én gyerekkoromban még azt tanultam, hogy Isten háza minden ember előtt nyitva áll. Legyen az hívő vagy nem hívő, mert Isten szemében mindannyian egyenlőek vagyunk.”
 • 3. mamamaci1 2013. november 05. 08:04
  „Kedves "agyhalott" !
  Bakos Andrásnak valaki elküldte a megírt cikket. El kell olvasni még egyszer, és akkor világossá válik,hogy hogyan tudja cáfolni a cikket az aki ott sem volt.”
 • 2. agyhalott 2013. november 04. 22:01
  „"BAKOS ANDRÁS - DÉLVILÁG NAPILAP - 2013.10.28. 06:37"
  Ez mi, ha nem az előző cikk írójának a neve?

  Egyik érintett felet sem ismerem személyesen, de egyébként tetszik, hogy az cáfolja a megjelenteket, aki ott sem volt.”
 • 1. mamamaci1 2013. november 04. 14:32
  „Egyértelmű,hogy szándékos lejáratási kampány folyik a plébános úr ellen. Az előző cikk írója nem vállalta a nevét, így bátran ír a valóságot elferdítve.
  Az nem fordul meg senki fejében sem,hogy a csillár sorsát azokon kellene számon kérni, akik hozzáértő szakember véleménye nélkül szereltették fel, kárt okozva a templom boltívében??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze megköszönte, neki is megköszönték

Jövőre visszavonul a politizálástól Vincze László országgyűlési képviselő, aki a csongrádi testület ülésén azt mondta, nyugodt szívvel vállalja a Fidesz-frakció minden döntését. Tovább olvasom