Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Szemétben úszik Alsóváros

Csongrád - Hiába takarít az önkormányzat, nem szűnik Csongrádon az illegális szemétlerakás. A képviselő kamerát és kerítést javasol.
– Néha úgy érzem, tehetetlenek vagyunk. Eltakarítjuk a szemetet az illegális lerakókból, és talán már aznap elkezdik ismét összehordani az újabb „hegyet" – ismertette a tényeket Csongrád polgármestere, Kőrösi Tibor. A városnak két területét emelte ki: a hulladékudvar szomszédságát és a régi zsidó temető környékét. Utóbbi városrészben annyira eldurvult a helyzet, hogy ahhoz, hogy egyáltalán be tudjanak menni a munkagépek, először magát az utat kellett kiszabadítani, az is tele volt hordva kommunális hulladékkal.

Fotó: Králik Emese
Fotó: Králik Emese

Érthetetlen, mondta a polgármester, a szemétszállítás ugyanis egy kötelező közszolgáltatás, elméletileg mindenkinek élő szerződésének kellene lenni. A szállító jármű legalább egyszer egy héten mindenhová elmegy, felfoghatatlan, miért kell közterületre vinni azt, amit a ház elől is elvinnének.

A városellátó több százezer forintot költött az illegális lerakók felszámolására. – Több mint 20 éve győzködöm az embereket, hogy ne viselkedjenek így. Ha nem megy szép szóval, hát meg kell akadályozni, hogy lerakják a szemetet – panaszolta a körzet önkormányzati képviselője, Murányi László.

Fotó: Králik Emese
Fotó: Králik Emese

Szerinte a kamera és a kerítés volna a megoldás, a hulladékudvarnak pedig mindennap, reggeltől estig nyitva kellene lenni. Ebben a környékbeliek is egyetértettek, gyakran látják, hogy az oda érkező a zárt kapuk láttán nem viszi haza a hulladékot, hanem kidobja a kerítés mellett. A régi zsidó temetőhöz az alsóvárosiak hordják a zsákokat, a Kéttemető útra viszont mindenhonnan, mondta a képviselő. Ez biztosan így van, amikor ott jártunk, az egyik kupacból a jókora sétányira lévő Mikes utcai feladóvevényt fújt ki a szél. Szerinte azzal tolta el a város a dolgot, hogy egyszer megengedték a hulladékudvar mellett lerakni a törmeléket. Attól fogva szemétdombnak tekintik a területet.

A polgármester szerint a bekerítés nem hozna eredményt, legfeljebb máshová hordanák a szemetelők a holmijukat. A város vezetése keresi a legjobb megoldást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalma Valériának az angyalok súgnak

Szalma Valériának bármilyen nehézsége is adódott az életben, soha nem hagyta el az optimizmusa. Tovább olvasom