Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Szentesről irányítják a csongrádi oktatást

Csongrád - Átmenetileg a szentesi tankerület vezetője irányítja a csongrádi oktatást. A csongrádiak attól félnek: ez örökre így marad.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Egyelőre nincs magyarázat arra, miért váltották le karácsony előtt egy héttel a csongrádi tankerület vezetőjét. Megírtuk: Cseri Gábornak minden előzetes jelzés nélkül, egyik napról a másikra mondtak fel. Arról, hogy a munkájával szemben lett volna bármilyen kifogás, nem hallottunk. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) sajtóosztálya akkor az okokról azt mondta: a központ elnöke kezdeményezte az emberi erőforrások miniszterénél néhány tankerületi igazgató megbízásának visszavonását, de hogy miért, azt nem tudtuk meg. Cserinek alig néhány napja volt, hogy eldöntse, akar-e más munkakörben a Klik kötelékében maradni.

Tegnap véget ért a téli szünet, az iskolákban ismét beindult az élet. Csongrádon kissé talán rosszabb szájízzel. Az ügy körül nagy a csend, a helybeliek csak találgatják, mi lehet a háttérben. Vezető kell egy szervezet élére, kell valaki, aki aláírja a hivatalos iratokat, ezért még karácsony előtt megbízták a szentesi tankerület irányítóját, Molnárné Tóth Györgyit, hogy vegye vállára a szomszéd járás oktatási ügyeit is. A csongrádiak attól tartanak, hogy az átmenetinek kikiáltott állapot észrevétlenül rögzül majd, és őket egyszerűen Szenteshez csapják. A Klik sajtóosztálya szerint ez biztosan nem történhet meg, mert – ahogy azt egy levelükben írják – „a tankerületek kialakítását a járási törvény szabályozza, amelyet a Klikről szóló 202/2012-es kormányrendelet is tartalmaz, az ezzel ellentétes feltételezések alaptalanok".

Cseri Gábor a Kliken belül, más területen dolgozik tovább. Megkérdeztük a Klebelsberg-központtól, hogy kiírták-e már a pályázatot a tankerület vezetésére, vagy máshogy választanak vezetőt. Azt válaszolták: még nem írták ki a pályázatot, egyelőre helyettesítéssel oldják meg a feladatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudni, mit akar az állam a bokrosi toronnyal

Semmire sem használják, de a városnak sem adják azt a geodéziai mérőtornyot, amelyről korábban már írtunk lapunkban. Tovább olvasom