Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Szépen fejlődik az év babája Csanyteleken: Konyaknak becézik Brendont

Csanytelek - 2011 első újszülöttje volt a szentesi kórházban a csanyteleki Fejes Ferenc és felesége nyolcadik gyermeke. A Brendonnak keresztelt kisfiú, aki Brendinek, illetve Konyaknak is becéznek, szépen fejlődik. Hatodik lábujjait tavasszal távolítják el.
A karácsonyi ünnepeket és a szilvesztert egy Felgyő közelében lévő tanyán tölti a legnépesebb csanyteleki család, a Fejes família egy része. Rozália (41), az édesanya Krisztiánnal (5), Dorinával (2) és 2011 első szentesi gyermekével, Brendonnal rokonoknál ünnepel.

– Azt mondta Ferenc, a férjem, hogy nyugodtan menjünk át Felgyőre, ő majd odahaza marad a többi gyerekkel, Lillával (21) Tamással (18), Anasztáziával (14), Ferikével (13), és Eszterrel (12). Igaz, a nagyobbak szinte naponta átjönnek, hiszen nem vagyunk messze otthonról – mondta Rozália, az édesanya. Büszkén mesélte, hogy Brendonka szépen fejlődik. Igaz, most egy vírus ment át a családon, így még jó is, hogy kétfelé választották a gyerekeket.

Brendon édesanyjával és két testvérével, Krisztiánnal és Dorinával. A SZERZŐ FELVÉTELE
Brendon édesanyjával és két testvérével, Krisztiánnal és Dorinával.
A szerző felvétele

– Brendont édesapja Brendinek, illetve – mert az angolul szeszesital-félét jelent – Konyaknak is becézi. Már nagyon ügyes: ülni és állni is tud, sőt: a kiságyban segítség nélkül áll fel, a rácsokba kapaszkodva. Viszont nem tud vagy nem akar segítség nélkül felülni. Rengeteget mászik. Már csak az van hátra tavasszal, hogy egy korrekciós műtéttel eltávolítsák lábáról a hatodik lábujjait. Éppúgy, ahogy a többi gyerekünknél is kellett – mondta az édesanya.

A kisfiú, mintha értené, miről beszélgetünk, fekvő helyzetéből szinte azonnal felkapaszkodik, majd diadalmas, széles mosollyal áll. És minden ételt szeret, ami látszik is rajta: jó súlyban van.

– Nagyon vártuk a csanyteleki Nagycsaládosok Egyesülete, illetve a családsegítő karácsony előtti csomagosztását, hiszen ezenkívül kevesen segítenek nekünk. Szilvi, a szegedi barátnőm negyedévente beállít öt–hat zsáknyi ruhával, abból öltözködünk, illetve a csanyteleki családsegítő munkatársaitól kapunk időnként ruhaneműket. Szerencsére, különben nem bírnánk ruhákkal, főleg a kisebbeket – tette hozzá Rozália. A Brendon kiságyában lévő játékokat is adományként kapta az akkor legkisebb gyerek – még három esztendővel ezelőtt, amikor először írtunk a népes csanyteleki családról. Brendon kedvence közülük ugyanaz, mint legkisebb nővéréé volt: egy foltos, rövid nyaka miatt Bocinak becézett zsiráf.

Olvasóink írták

 • 7. nie 2012. január 16. 16:01
  „SZÉP A NAGY CSALÁD, HA NEM ADOMÁNYOKRA VÁRNAK. ANNYI GYEREK KELL MINDEN CSALÁDBA, AMENNYIT GOND NÉLKÜL EL TUD TARTANI, A SZERETET NÉLKÜLÖZHETETLEN, DE NÉHA NEM ELÉG.”
 • 6. Robinho 2011. december 30. 18:29
  „Gratulálok! A szegénység újratermeléséhez is...”
 • 5. miumiu 2011. december 28. 09:19
  „Nem a Nagycsaládosok Egyesületét kellene " várniuk", hanem nem kellene szülni , ha nincs mire.Persze ehhez kellene a józan! paraszti ész, legalább.”
 • 4. fedora 2011. december 27. 16:37
  „Annyira szépek a kicsik hogy lehet ilyen becenevet adni a kicsinek ,de ahogy elnézem az anyukától mást nem lehet elvárni!!!!”
 • 3. szatyi 2011. december 27. 16:27
  „Ezért is illene rendes nevet adni egy gyereknek, nem a "trendiséget" követni.
  Mennyit fogják még csúfolni később a gyerekek.”
 • 2. dmarica 2011. december 27. 14:26
  „Jó egészséget és boldog új évet kívánok az egész családnak!”
 • 1. TELSTAR 2011. december 27. 14:20
  „a kedves szüleit kellene inkább becézni, de inkább nem írom le, hogyan...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árverésre megy a kiszemelt csongrádi telek

100 millió forintból építene logisztikai központot a csongrádi IB Cargo Kft. a város tulajdonában lévő telken. Tovább olvasom