Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Szeszélyes a Tisza Csongrádnál

Csongrád - Az utóbbi hetekben komoly emelkedésnek indult Csongrádnál a Tisza, ezért mindenki joggal hihette, hogy lassan megérkezik a minden évben szokásos áradás. A folyó vízszintje azonban az elmúlt néhány napban apadásnak indult.
A Tisza duzzadását a Körös toroki strandhoz látogatók láthatták a legjobban, hiszen a víz teljesen beborította a homok fövenyt, és már a lépcsők harmadánál volt a vízszint. A rakpartokon és a folyó közeli utcákban élők a szokottnál gyakrabban mentek fel a gátra, hogy szemügyre vegyék kell-e az idén is tartani az áradástól.

Szeszélyes a Tisza Csongrádnál - GALÉRIA

Látni lehet a púposodó hidat, ami normális esetben éppen hogy fordítva szokott lenni, nem domború, hanem homorú formát ölt. A csongrádi „Fa híd" hidászai szerint azonban az idei áradás jóval elmarad a korábbi években tapasztaltaktól. Ez köszönhető annak - mondták-, hogy eddig elmaradtak a meteorológia által megjósolt nagy esőzések, melyek jelentősen megduzzasztották volna a Tiszát, és a korai melegnek köszönhetően a hegyekben sincsen már számot tevő hó mennyiség.

Olvasóink írták

 • 2. ate 2012. április 21. 15:05
  „Tisztelt "nádtető"!
  Valószínűleg nem Csongrádon és nem a Tisza parton laksz.
  Bizony nagyon félünk!Átéltünk már egy pár árvizet,így tudjuk milyen amikor a házunkat körülveszi a víz.Nem tudjuk melyik pillanatban ömlik be a lakásunkba a víz és vesz oda egy élet munkája.
  Nem tudom hány homokzsákot pakoltál meg és raktál a veszélyeztetett helyekre?Mi akik itt lakunk nagyon sokat.”
 • 1. nádtető 2012. április 19. 13:21
  „Milyen kitüntetett dolog ,hogy Csongrádnál szeszélyes a Tisza?Más városoknál nem?Hihetetlen ,hogy mennyire félnek az emberek!Ilyen alacsony vízállás áprilisban alig volt az elmúlt években.Itt csak az újság olvasóknak van félni valója,mert egy ilyen újsághír után nem lehet tudni,hogy mi következik még!!!!!!
  4”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aladdin és a csodalámpa a művelődési központban

Az Aladdin és a csodalámpa című zenés mesejátékot adja elő a Szabad Ötletek Színháza szerdán fél 11-től és 14 órától a csongrádi művelődési központban. Tovább olvasom