Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Szétosztják az óvodai körzetet

Csongrád - Bezárásról nem beszéltek, de a következő tanévre nem hirdetnek beiratkozást a Fő utcai Platánfa óvodában, döntött nemrég a csongrádi képviselő-testület. Mivel így a körzete is megszűnt, legalább egy átmeneti időszakra át kell tekinteni: hová járjanak a környékbeli gyerekek.
A kérdést csütörtökön tárgyalja meg a grémium. A javaslat kiemeli: szem előtt kell tartani a tagóvodák befogadó képességét, valamint Csongrád antiszegregációs tervét. A Tisza-parti városban ugyanis két szegregátumot határoltak be: mindkettő a vasút környékén fekszik. A körzethatár-módosításnál azt is szem előtt tartották, hogy a két településrész lehetőleg ne ugyanahhoz az intézményhez tartozzon. A javaslat szerint a szegregátumban élők fele a Széchenyi utcai Gézengúz, másik részük a Bercsényi utcai Kincskereső oviba írathatja gyermekét áprilisban – ha a testület tagjai igennel szavaznak.

A következő tanévre nem hirdetnek beiratkozást a Fő utcai Platánfa óvodában.
A következő tanévre nem hirdetnek beiratkozást a Fő utcai Platánfa óvodában.

Olvasóink írták

 • 5. Csongrádi.lakos 2013. január 31. 17:27
  „Sajnos elindult a leépítés, megszüntették az angol oktatást is pedig volt rá igény,(a szülők saját akaratukból,és pénzükön járatták a gyerekeket). Cserélgetik az óvónőket, a pl. brumi csoporba minden szünet után új óvónő várja a gyereket és még nincs vége mert még van egy évük!! A polgármester úr gyermekeinek is így cserélgetnék az óvónőit, kíváncsi lennék hogy örülnének neki!! A " főóvónőnek" a gyerekek érdekeit kellene nézni, sajnos nála ez nem számít!!
  Brumi csoportos anyuka!!”
 • 4. helyi.lakos 2013. január 30. 13:18
  „Úgy látom a fürdő-projekttel más is kapcsolatba hozta ezt az logikátlan döntést.
  Nem beszélnek bezárásról, de nem lesz beiratkozás. Egyelőre azt ígérik, csak a következő nevelési évben. De arra nem gondolnak, hogy vannak olyan családok, akiknek ide jár a nagyobb gyereke, és éppen jövőre íratná be a kisebbet, mert akkor lesz óvodás korú. Van jó néhány ilyen eset.
  Az a szülő mit csináljon? Hordja két óvodába a gyerekeit?

  Tényleg ezt várja el a T. Ház??

  Az a szülő sajnos ki fogja venni a nagyobb gyereket a Platánfa oviból, és átíratja oda, ahova a kisebb kénytelen járni. Így csökken majd az ovis létszám, amivel lehet bizonyítani, hogy "tényleg nincs szükség a Platánfa ovira", és a városatyák még jót is tesznek velünk helyiekkel, mert bevonják a jó helyen lévő ingatlant a fürdős ügyletbe.

  Remekül ki van ez találva. És sajnos a városi "főóvónő" sem az intézmény, a kollégái, a szülők oldalán áll, de még a gyerekek érdekeit sem nézi - ahogyan azt egy pedagógustól elvárnánk.
  Sorolhatnám, milyen hangnemben osztotta ki a szülőket, akik meg merték őt szólítani, és kérdéseket intéztek hozzá tisztelettel az óvoda ügyeivel kapcsolatban.

  FEL VAGYOK HÁBORODVA mindazon, ahogy ellehetetlenítik az óvodánkat.

  Egy Brumi csoportos anyuka!”
 • 3. natessek 2013. január 25. 10:42
  „Vajh, ki nézte ki magának a szupi épületet? Vagy ez a fürdőprojekt része? Apartmanház lesz? /...már persze max. az ingatlanvagyon ellopása után./”
 • 2. gyöngyszem2 2013. január 23. 09:36
  „Ha jó emlékszem,pontosan így indult a síp iskola bezárása is.Szép.dehát kevés a gyerek,nem érdemes fenntartani.inkább bezsufolják a gyerekeket másik ovodába,ahol viszont már annyian lesznek,hogy nem lehet rendet tartani,megfelelően mindenkivel foglalkozni.
  Na majd kíváncsi leszek rá mi lesz ebből az egészből.”
 • 1. keletaru 2013. január 22. 18:48
  „Fejlődünk !!!!! A grémiumot is ugyan ilyen gyorsan lehetne LE építeni ! Mennyit is spórolnánk ?! Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötött sapkákat gyűjtenek koraszülötteknek

Mára közel 200 fős segíteni akarókból álló csoporttá nőtte ki magát a „Vedd fel a Fonalat" nevű csongrádi kezdeményezés.
Tovább olvasom