Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Szigeti Szabolcs: Várost vezetni szolgálat

Csongrád - Nem lehet az emberek sorsáról nélkülük dönteni – vallja Szigeti Szabolcs, aki 63 esztendősen döntött úgy: Csongrád polgármestere szeretne lenni. Szemléletváltást ígér, és szeretné, ha a fiatalok visszatérnének a városba.
– Nyár eleje óta gondolkodtam az induláson. Kíváncsian vártam, ugyan lesz-e olyan aspiráns, aki valami más szemléletet képvisel, mint ami mostanában jellemző volt Csongrádra. Mikor világossá vált, hogy nem, az az egyik legfőbb inspirációt jelentette – közölte Szigeti Szabolcs. A 63 éves férfit az elmúlt évtizedekben vállalkozóként, főként lemezlovasként ismerték a fiatalok egymást követő generációi. Idén új területen: független polgármesterjelöltként próbálja ki magát. Meggyőződése, hogy jó döntést hozott, amikor a pártsemlegesség mellett döntött. Véleménye szerint nem feltétlenül előny párt színeiben indulni, a politikai hovatartozás később akár hátrányt is okozhat. Másrészt úgy véli: sokkal fontosabb a város érdeke, mint egy párté, márpedig ezt a kettőt nem lehet mindig összehangolni. Függetlenként, mondja, szabadabb lehetőségek állnak az ember előtt.

– Követem az országos és a helyi eseményeket. Azt tapasztaltam: a rendszerváltás óta minden politikai erő a sarat dobálja egymásra, a másik lejáratására törekszik ahelyett, hogy a munkáját végezné. Szemléletváltást, előre gondolkodást szeretnék Csongrádon. Pedig akár hátra is dőlhetnék így, 63 évesen, de hiszek abban, hogy én lehetek az új alternatíva – magyarázta. Ezer szállal kötődik a Tisza-parti városhoz, az ősei visszavezethetően 1692 óta élnek ott. A nagyapja borosgazda, az édesapja pékmester volt, tőlük emberséget és hazaszeretetet tanult. Ő annak idején műszaki oktató végzettséget szerzett a Dunaújvárosi Főiskolán, dolgozott népművelőként is, végül másfelé vitte az élet, magával ragadta a zene világa, negyven éve vállalkozó. Meglátása szerint menedzserszemlélet, széles látókör kell a munkájához és a városvezetéshez egyaránt.

Ezer szállal kötődik Csongrádhoz, amely szerinte a legszebb a világon. Fotó: Karnok Csaba
Ezer szállal kötődik Csongrádhoz, amely szerinte a legszebb a világon. Fotó: Karnok Csaba

– Sokfelé jártam a világban, de mindig úgy jöttem haza, hogy Csongrád a legszebb. Az a célom, hogy ismét élhető legyen, a fiatalok visszajöjjenek, legyenek arra büszkék, hogy csongrádiak. Itt is, ugyanúgy, mint mindenhol, a munkahelyteremtés a legfontosabb, de át kell értékelni, hogyan. Először a helyi dolgokat kellene rendbe tenni, megnézni, hogyan tudnának a meglévő vállalkozók fennmaradni, erősödni. A lényeg egy település életében az összefogás. Nézzük meg a szomszédos Felgyőt, számomra példaértékű. Az emberek összetartanak, egyet akarnak. Csongrádon sem a lakosokkal van a gond, hanem azzal, hogy sok év alatt valahogy széthullottak a dolgok – közölte.

A programjáról azt mondta: az emberek igényei szerint alakítaná. Beszél velük, meghallgatja őket, tudni szeretné, hogyan képzelik el Csongrádot, szerinte rossz irány, ha róluk nélkülük akar dönteni a helyhatóság. A Körös-torokban, ahol él és dolgozik, a következő három szombaton 16 órakor fórumot tart, hogy véleményt cserélhessen a lakosokkal, hiszen velük szeretne stratégiai szerződést kötni. Csapatban, a – lehetőség szerint megújult, megfiatalodott – képviselő-testülettel együttműködve szeretne dolgozni. A város irányítása hite szerint szolgálat. – Nem lehet az a cél, hogy döntéshozói pozícióba kerüljön valaki. Az csak eszköz, mert a valódi cél a várost szolgálni – jelentette ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának ütközött egy motorvonat Szentes és Csongrád között

A szerelvény szerencsére nem siklott ki és a balesetben senki nem sérült meg. Tovább olvasom