Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Színötös testvérek Csongrádon és Szentesen

Csongrád - A szakadó eső sem tántorította el tegnap a kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedő csongrádi és szentesi diákokat, hogy eljöjjenek lapunk Szín 5-ös játékának fotózására. Az eminens testvérektől megtudtuk: ugyan nem tanulnak együtt, de szívesen kikérdezik egymást. Akadt, aki díszokleveleit is elhozta a fényképezésre. Csongrádon 56, Szentesen 115 kiváló tanulóról készült fénykép.
Már a fotózás kezdete előtt több színötös diák várakozott tegnap délelőtt a csongrádi művelődési központban. Később a szakadó eső, a mennydörgő égbolt sem szegte a diákok és szüleik kedvét, folyamatosan érkeztek lapunk nyereményjátékának fényképezésére. A cudar időjárás miatt törülközővel nyakában toppant be Szabó Zsombor Zoltán. A harmadikos fiút húga, az elsős Csenge Andrea is elkísérte. A testvérek kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhetnek. Mosolyogva távozott Rosta Dávid és édesanyja. A másodikos fiú elhozta a díszokleveleit is. Kedvenc tárgya a matematika. – Abban verhetetlen vagyok! – közölte nevetve. Az anyuka szerint nem kell noszogatni, hogy tanuljon a fia. Bátyja is jó eszű, ő kitűnőre érettségizett.

Szentesen is eljöttek a kitűnő tanulók a fényképezésre. Fotók: Tésik Attila
Szentesen is eljöttek a kitűnő tanulók a fényképezésre.
Fotó: Tésik Attila

– Sokat tanulsz? Mikor? – kérdezte a harmadikos Katona Kittitől édesanyja. Kittit arról faggattuk: mennyit ül a tankönyvei fölött. A csanyteleki kislány naponta egyedül buszozik be a csongrádi suliba. Délután 5-re ér haza. Az elsős Badó Zsuzsa Olga is inkább hétvégén gyakorol. – Akkor gyötörlek – tette hozzá nevetve édesanyja, dr. Badóné dr. Murányi Edit. Kitti elárulta: édesanyja szigorú, merthogy büntetőbíró.

Esernyő, esőkabát kellett a délutáni szentesi fotózáshoz is. Bolyánék semmiképpen nem hagyták volna ki. Csemetéjük, az ötödikes Dorina az idén először szerzett kitűnő bizonyítványt. Eddig két-három négyes mindig becsúszott – mondta a lány. A matek, magyar gyengébben ment, de késő esti és hajnali tanulással sikerült javítania. Pihenésképpen pedig két perui ugróegerével, Fufuval és Fifivel foglalkozhat.

A csongrádi Szabó Zsombor Zoltán az időjáráshoz alkalmazkodva, törülközővel érkezett.
A csongrádi Szabó Zsombor Zoltán az időjáráshoz alkalmazkodva, törülközővel érkezett. Fotó: Tésik Attila

A Varga testvérek is kitűnő bizonyítvánnyal dicsekedhetnek. Az ötödikes Petra és a harmadikos Csenge ugyan nem tanulnak közösen, de kikérdezik egymást. A lányok Szegeden élnek, most a nagymamánál nyaralnak. A hetedikes Nacsa Zsolt már rutinosan mosolygott a fényképezőgép lencséjébe. Elárulta: nagyon szeretné megnyerni a Szín 5-ös játék fődíját, a négyszemélyes családi utat a párizsi Eurodisney-be. A szentesi fotózáson 115, a csongrádin pedig 56 kitűnő általános iskolai tanulóról készült felvétel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Béla véleménye nem fért bele öt percbe

Csongrád - Idén beüzemelik az automata sorompót a Körös-toroknál, így döntött némi vita után a csongrádi képviselő-testület tegnap. Tovább olvasom